Liiga ke 31.10. klo 18:30

-

star-iconstar-iconstar-iconhalf-star-iconstar-iconstar-icon

Liiga: Pelicans – SaiPa | Ei passiiviselle peruuttelulle – kyllä vauhdille

Kotoisassa jääkiekon Liigassa on tarjolla keskiviikkona jälleen neljän kamppailun kierros. Lahdessa kotijoukkue Pelicans saa vieraita Lappeenrannasta, kun SaiPa saapuu kylään. Molemmille joukkueille vuorossa on ottelu numero 17 kuluvalla kaudella.
SaiPa on sarjataulukossa kuudentena, kolme pistettä yhdeksäntenä majailevaa pelikaanilaumaa edellä. Lappeenrantalaisten pelaamisessa on ollut kaksi selkeää trendisuuntausta.
Ensimmäinen ja katsojan kannalta viihdyttävämpi trendi on joukkueen iloinen ja liikkuva pelaaminen, jossa puolustajat ovat paljon kiekossa ja hyökkäysalueelle mennään vaikka väkisin. Jos kiekon kanssa sinne ei pääse, niin peliväline heitetään päätyyn, jonka jälkeen voitetaan kaksinkamppailu ja rakennetaan laadukas maalipaikka – näin siis parhaassa tapauksessa.
Toinen suuntaus on puolestaan ”keskialueen trap -SaiPa”, jota on ilmennyt erityisesti kärkipään joukkueita vastaan. Sen jälkeen, kun joukkue hävisi Kärpille Oulussa 20. lokakuuta 6–1-lukemin, keskialueen trap -SaiPaa on nähty kaukalossa harvemmin. Ainakaan vallitsevana osana pelaamista sitä ei ole nähty.
Oululaisjoukkueen avulla on haettavissa toinenkin esimerkki, nimittäin keskialueen trap -SaiPa toimi mainiosti Lappeenrannan kotikaukalossa kauden ensimmäisessä Kärpät-ottelussa kauden alussa. Kamppailussa lappeenrantalaiset eivät hyökänneet viimeisen puolituntisen aikana lainkaan.
Joukkue keskittyi puolustamaan passiivisesti Kärppiä ulos ja onnistui, sillä ottelu päättyi 1–0. Toisaalta isännillä oli tuolloin myös todella paljon tuuria matkassa, sillä oululaiset vyöryivät läpi keskialueen trap -SaiPan ja kotijoukkue selvisi tilanne tilanteelta säikähdyksellä. Kärpät nostettiin vahvasti pöydälle, sillä Pelicansin pelitavasta löytyy paljon yhtäläisyyksiä oululaisiin peilaten.

100€ riskitön veto Unibetille – voitoilla ei kierrätysvaatimuksia

100€ riskitön veto uusille asiakkaille – vain rajoitetun ajan!

Pelicansin liikkeeseen on Lappeenrannan ylpeyden kyettävä vastaamaan, eikä peruuttelu auta lainkaan Lahdessa, kuten se ei auttanut Oulussakaan. Kotikaukalossaan Pelicans repii ja raastaa asenteella, jollaista vastaan saa kuka tahansa vieras tehdä täyden työmäärän voiton eteen.
Pelicansin pelaaminen on parhaimmillaan äärimmäisen vauhdikasta kiekkoa, jossa pelipaikat tarkoittavat ainoastaan papereihin rastittuja aloituspaikkoja. Ottelusta saattaa tulla paikoin jopa todella nopeatempoinen taistelu, sillä SaiPa on osoittanut siltä tarvittaessa löytyvän luisteluvoimaa sekä nopeutta. Kamppailussa maalipaikkoja syntynee runsaasti.
Joukkueet kohtasivat kauden alkumetreillä, jolloin Pelicans murskasi SaiPan numeroin 3­–0.

TALLETA 30€ - SAAT 300 ILMAISKIERROSTA! 🔥🔥

Kunkkukasino tarjoaa Uhmapelaajille loistavan kolikkopelitarjouksen – talleta 30 euroa ja saat 300 Gargantoonz ilmaiskierrosta!

PELAA TÄSTÄ

Seuraa heitä:

Jesse Ylönen, Pelicans
Nuori espoolaisen kiekkokoulun kasvatti on löytänyt paikkansa edustusjoukkueen miehistössä. Tuulennopealla Ylösellä, 19, on myös loistava pelikäsitys ja mahdollisuus ponnahtaa kauden kuluessa vielä suurempaan rooliin. Ylönen istuu Ville Niemisen Pelicansissa luotsaamaan pelitapaan kuin kirsikka kakun päälle.
Santeri Virtanen, SaiPa
Ylösen tavoin vuonna 1999 syntynyt lupaava nuori pelaaja, joka on napannut itselleen kuin varkain paikan SaiPan ykkösnyrkistä. Sen Virtanen, 19, muodosti edelliskamppailussa yhdessä Cody Kunykin ja Oskari Lehtisen kanssa. Juonikkaan juniorin kanssa tulee Pelicans-puolustuksen pitää silmät auki.

Pelivalinnoissa luotetaan kotijoukkueeseen ja runsasmaaliseen iltaan

SaiPan pelaaminen on toisinaan luisteluvoimaisia ja nopeita vastustajajoukkueita vastaan puuroutunut ja mennyt paniikinomaiseksi puskemiseksi jossakin vaiheessa kamppailua, kun joku pörrää jatkuvasti iholla. Tätä saattaisi olla odotettavissa myös keskiviikkona. Ensimmäisenä valintana kupongille kotivoitto varsinaisella ajalla.
Toinen pelikohde liittyy maalimäärään. Pelicans lähtee takuulla omalla sapluunallaan, joka on sille kotikaukalossaan tuttua kauraa alkukaudelta. Jos SaiPa lähtee peruuttelemaan ja passivoituu liikaa, ottelu päättyy kauden avauskohtaamisen tavoin murskalukemin kotijoukkueen hyväksi. Mikäli vieraat puolestaan hyppäävät tosissaan Pussinokkien rumbaan mukaan, ottelusta tulee parhaassa tapauksessa todella yleisöönmenevä näytös, jossa nähdään normaalia enemmän maalintekomahdollisuuksia.
Molemmat joukkueet ovat voittaneet ainoastaan kaksi edellisistä viidestä ottelustaan, joten toisella on mahdollisuus myös kaunistella hieman kuntotilastoja.