ke 26.12. klo 18:30

-

star-iconstar-iconstar-iconhalf-star-iconstar-iconstar-icon

Liiga: TPS – Ässät | Ässät kovan työmaan edessä

Lyhyt joulutauko on Liigassa lusittu ja Tapaninpäivän kunniaksi pelataan jälleen tukku otteluita. Perinteisesti joulun jälkeiset ottelut eivät ole siitä kovatempoisimmasta päästä, mutta onko Turussa pelattava TPS – Ässät poikkeus sääntöön?
Kotijoukkue TPS lähti joulun viettoon komeasti sijalta kaksi. Syyskaudella turkulaisryhmän peliä on leimannut ajoittain suurikin ailahtelevaisuus. Välillä joukkue on voittanut monta ottelua putkeen, välillä taas hävinnyt. Myös ottelujen sisällä on saattanut tulla pahoja romahduksia. Viimeisimmässä ottelussa Tampereella Ilves voitti Tepsin lukemin 5-2. Päivä ennen tätä TPS puolestaan voitti ylivoimaisen sarjaykkösen Kärpät kotonaan 2-1.
Ailahtelevuuden lisäksi Tepsiä on kiusannut pahat loukkaantumiset. Tällä hetkellä turkulaisilta puuttuvat loukkaantumisten takia mm. Ilari Filppula ja Oula Palve. Lisäksi superjunnu Kaapo Kakko on pelaamassa alle 20-vuotiaiden MM-turnauksessa. Tämä kolmikko on tehnyt yhteensä 73 pistettä kauden aikana tähän mennessä. Lisäksi poissa ovat hienosti pelannut Otto Nieminen ja niin ikään pikkuleijonissa pelaava Olli Kaskinen.
Maalilla duo Henrik Haukeland ja Rasmus Tirronen on ollut vakuuttava. Alkukaudesta miehet pelasivat lähestulkoon vuorotellen, mutta Haukelandin kärsittyä loukkaantumisesta Tirronen otti itselleen ykköstorjujan paikan. Koko sarjan tilastoissa molemmat vahdit lukeutuvat kärkipäähän.
Vaikka Tepsillä on pahoja poissaoloja hyökkäyksessä, niin hyökkäys on silti kovatasoinen. Joukkueen sisäisessä pörssissäkin toisena oleva Zach Budish on ollut koko Liigan tehokkaimpia pelaajia joulukuussa. Lisäksi vasta kaksi ottelua Tepsissä tällä kaudella pelannut Petrus Palmu on tullut hyvällä energialla ryhmään mukaan. Myös Simon Suoranta on ollut tehokas pelaamissaan peleissä.
Erikoistilanteissa Tepsi lukeutuu sarjan parhaimpiin, mutta jostain syystä kotiotteluissa tilastot ovat selvästi heikompia kuin vieraspeleissä. Vastustaja Ässät puolestaan on sarjan heikoin erikoistilannejoukkue.

Lyö 20€ riskitön veto nuorten MM-kisoihin!

Vierasjoukkue Ässät löytyy sarjataulukon viimeiseltä sijalta. Katastrofaalisen alkukauden takia joukkue on käytännössä varmasti ulkona pudotuspeleistä. Joukkueen pelaaminen on ollut viime aikoina hieman parempaa, mutta kulisseissa on sen sijaan ollut sekavaa jo pidemmän aikaa. Ässät on kohdannut Tepsin kahdesti tämän kauden aikana ja molemmissa otteluissa Ässät on hävinnyt pelin selvästi. Viimeisimmässä ottelussa Turussa Ässät oli täysi vastaantulija.
Joukkueen parhaat kenttäpelaajat ovat olleet Sakari Salminen, Jarno Kärki ja Jyri Marttinen. Maalilla suurimman taakan on kantanut Andreas Bernard. Tilastot näyttävät torjuntaprosenttia 90,39 ja päästettyjen maalienkeskiarvo 2,69. Kakkosmaalivahti Henri Kiviaho sen sijaan on osoittanut pelaamissaan otteluissa lähinnä sen, ettei ole Liigatason maalivahti.
Suosikki Tapaninpäivän peliin on ehdottomasti TPS. Kotijoukkue on osoittanut, että pystyy voittamaan otteluja siipirikkoisenakin. Lisäksi huomioitavaa on, että joukkueen puolustus on todella kovatasoinen eikä kärsi poissaoloista tällä hetkellä. Suoran voiton kerroin ei kuitenkaan ole kovin houkutteleva, joten lapulle kannattaa ottaa kotijoukkueen useamman maalin voitto.
Toisena kohteena lapulle voi laittaa kotijoukkueen maalimääräksi yli 3,5 maalia. Vaikka odotettavissa ei ole mikään kaikkien aikojen spektaakkeli, niin joukkueiden tasoero on kaikessa tekemisessä varsin selvä. TPS pystyy tekemään ilman tehokkaimpia pelaajiaan useamman maalin Ässien verkkoon. Viime ottelussa Turussa joukkueiden kohtaaminen esimerkiksi päättyi lukemiin 6- 2.

TALLETA 20€ - SAAT 200 ILMAISKIERROSTA!

Winnerz tarjoaa Uhmapelaajille loistavan kolikkopelitarjouksen – talleta 20 euroa ja saat 200 ilmaiskierrosta Legacy of Dead -kolikkopeliin!

PELAA TÄSTÄ