Liiga pe 14.09. klo 18:30

-

star-iconstar-iconstar-iconstar-iconstar-icon

Liiga: TPS – HPK | Hunajapurkin kansi lukittu?

Turussa kausi alkaa perjantaina ottelulla TPS – HPK. Kotijoukkue lähtee kauteen suurin odotuksin, mutta riittääkö materiaali taistelemaan kärkisijoista?
TPS koki suuria menetyksiä kesän aikana siirtomarkkinoilla. TPS:n viime kauden vastuunkantajista moni vaihtoi maisemaa tai lopetti. Joukkueesta lähteneet pelaajat tekivät viime kaudella Tepsille noin 100 maalia. Tämä antaa vähän perspektiiviä kuinka tärkeistä pelaajista oli kyse. Samalla joukkueesta lähti hirvittävää määrä kokemusta ja johtajuutta. Kapteeni Tomi Kallio, Eric Perrin sekä Henrik Tallinder olivat joukkueelle todellisia liidereitä, jotka olivat tärkeitä pelaajia kentällä ja sen ulkopuolella.
Viime keväänä TPS tiedotti tehneensä kuuden vuoden sopimuksen Lauri Korpikosken kanssa. Yli 600 NHL-ottelun mies on varmasti arvokas pelaaja TPS:lle, ja sai ansaitusti C-kirjaimen rintaansa. Korpikosken yllä kuitenkin liikkuu ikäviä uhkakuvia hänen terveytensä suhteen. Korpikoskelle todettiin viime keväänä suolistosairaus, joka ei miehen mukaan häiritse pelaamista, mutta asettaa rajoituksia treenaamiseen. Lisäksi tällä viikolla tuli lisää jobinpostia, kun lääkärit sanoivat Korpikosken kärsivän todennäköisesti sydänlihaksen tulehduksesta. Korpikosken lisäksi myös Simon Suonranta on useita viikkoja sivussa alaraaja vamman takia.
Muita kesän ja syksyn vahvistuksia ovat maalivahti Henrik Haukeland, Joe Piskula, Santeri Lukka, Patrik Bjorkstrand sekä Topi Jaakola. Eritysesti vasta viime viikolla joukkueeseen liittynyt Jaakola on kaivattu lisä puolustukseen. Myös Lukka ja Ilkka Heikkinen kantavat suurta vastuuta puolustuksessa. Maalivahtiosasto sen sijaan herättää suuria kysymysmerkkejä. Duo Rasmus Tirronen & Henrik Haukeland on auttamattoman kokematon tällä tasolla. Lisäksi kumpikaan ei ole ennen pelannut ykkösmaalivahtina tällä tasollla.

Lunasta 50€ riskitön veto Expektille – ei kierrätysvaatimuksia

Lyö 50€ riskitön veto – voitot heti kotiutettavissa

Harjoituspeleissä sekä CHL:ssä TPS:n peli ei sujunut kovin hyvin. 11 pelistä voittoja kertyi vaatimattomat neljä kappaletta, joista kaksi tuli Rauman Pitsiturnauksessa. TPS päästi lukemattomasti maaleja, otti paljon jäähyjä ja pelasi surkeaa erikoistilannepeliä. Lisäksi joukkueen pisteenteko vastuu jakautui lähinnä pelaajille Ilari Filppua, Oula Palve, Kaapo Kakko, Zach Budish sekä Simon Suonranta. Nämä pelaajat olivat jollain tavalla mukana 9/11 TPS-maalissa. Lisäksi yksi meni tyhjiin, eli ilman näitä pelaajia TPS sai tehtyä yhden maalin. Kauden edetessä on tulitukea tultava muualtakin – muuten kaudesta on uhkana tulla pannukku.
Vierasjoukkue HPK on sen sijaan esiintynyt harjoituspeleissä edukseen. Harjoituspeleistä tuli ainoastaan yksi tappio varsinaisella peliajalla. HPK:ssa on paljon nuoria lupaavia pelaajia kuten maalivahti Emil Larmi puolustaja Jesper Lindgren sekä hyökkäjät Jere Innala ja Eetu Tuulola. Kokemusta sen sijaan tuovat mm. Ville Viitaluoma, Janne Lahti ja Arto Laatikainen. HPK:ta on veikattu sijoille 9-10. mutta joukkueella on nähdyn peusteella edellytyksiä taistella paremmistakin sijoituksista.
Viime kausi meni Kerholla pahasti penkin alle, vaikka joukkue pelasi hyvän kevään. Alkukausi oli kuitenkin, niin heikko ettei joukkue pystynyt nousemaan pudotuspeleihin. Tuleva kausi on varmasti iso näytönpaikka myös päävalmentaja Antti Pennaselle. Kyseessä on miehen kolmas kausi Kerhon peräsimessä, joten tällä kaudella johto vaarmasti vaatii Pennasen joukkueelta parempia otteita. Jo viime kaudella Pennanen yritti tuoda HPK:n peliin lisää liikettäja aktiivisuutta, mutta silloin kunto ja fysiikka ei joukkueella riittänyt tätä pelitapaa toteuttaa. Tällä kaudella nähdäänkin varmasti aktiivinen ja hyvin liikkuva Kerho, joka ei tykkää luopua kiekosta.
Ottelun kertoimet ovat todella vahvasti TPS:n puolella, joka ei kuitenkaan ole millään tavalla perusteltavissa viime aikaisten otteiden perusteella. TPS:n peli on ailahdellut aivan liikaaa, ja joukkueen ympärillä riittää kysymyksiä. Lisäksi Suonrannan ja Korpikosken poissaolot ovat todella pahoja takaiskuja. HPK on sen sijaan pelannut hyvän preseasonin, jonka aikana se on mm. voittanut KHL-joukkue Sibirin ja SHL:n HV71:n. Näiden lähtökohtien perusteella HPK:n yli neljän kerroin suorasta voitosta kuullostaa houkuttelevalta.

Suomelle MM-kultaa 50.00 jättikerroin! 🔥

Novibet tarjoaa Uhmapelaajille mahdollisuuden pelata Suomen MM-kultaa hurjalla 50.00 jättikertoimella, hyödynnä tarjous välittömästi! 😎

PELAA TÄSTÄ