pe 07.12. klo 18:30

-

star-iconstar-iconstar-iconstar-iconstar-icon

Liiga: TPS – KalPa | Kotijoukkue jälleen vahvoilla

95Perjantai-illan kamppailussa Turussa kohtaavat TPS ja KalPa. Edellisissä neljässä joukkueiden välisessä kohtaamisessa kotijoukkue on poistunut kaukalosta voittajana. Jatkuuko sama kaava tänään?
Kotijoukkue TPS on aloittanut kauden odotusten mukaisesti vahvasti. Sarjataulukossa sijalla kaksi majaileva turkulaisryhmä on ollut kokonaisuutena vahva. Mukaan mahtuu toki heikompiakin jaksoja, mutta viime viikon kotiottelut kovin vajaamiehisenä oli vahva osoitus joukkueen potentiaalista.
Jotain joukkueen tämän hetken vireestä kertoo myös se, että viikolla valittiin peräti viisi pelaajaa maajoukkueeseen. Kaapo Kakko ja Olli Kaskinen valittiin mukaan alle 20-vuotiaiden joukkueen leiritykseen. Heidän lisäksi Venäjän EHT-turnaukseen matkaa mustavalkoisista Rasmus Tirronen, Santeri Lukka ja Oula Palve.
Illan otteluun TPS saa jälleen miehiä takaisin kokoonpanoon, kun Lauri Pajuniemi ja Simon Suoranta palaavat kokoonpanoon. Suoranta nähdään ykköskentässä ja Pajuniemi Jonne Virtasen johtamassa neloskentässä. Maalilla jatkaa puolestaan, niin ikään hetken sivussa ollut Henrik Haukeland.
Erikoistilanteissa TPS on ollut toistaiseksi koko Liigan paras. Ylivoimaprosentti on 23,40 ja alivoimaprosentti 85,71. Molemmissa tilastoissa Tepsi löytyy sijalta kaksi. Mielenkiintoinen fakta kuitenkin on, että kotiotteluissa joukkueen ylivoima on ollut melko surkeaa. Siinä tilastossa TPS on nimittäin vasta sijalla 11. ylivoimaprosentin ollessa ainoastaan 16,67. Alivoima sen sijaan on sujunut kotonakin.
Erikoistilanteiden lisäksi TPS:n maalivahtipelaaminen on ollut vahvaa. Illan ottelussa maalilla aloittava Haukelandin torjuntaprosentti on 92,50 ja päästettyjen maalien keskiarvo 2,01. Virkaveli Tirrosella tilastot ovat vielä hieman paremmat.

Mitäs mitäs – 10€ talletuksella 50€ pelirahaa!

Kotijoukkue KalPan alkukausi on ollut melkoista vuoristorataa. Ennen kauden alkua pelatuissa harjoitusotteluissa joukkue oli melkoinen heittopussi, mutta ensimmäiset 10 ottelua joukkue pelasi melko hyvin. Lokakuun alusta marraskuun puoliväliin asti KalPan taival oli kuitenkin sysimusta. Mukaan mahtuu kahdeksan ottelun tappioputki. Suurin yksittäinen syy vaikealle alkukaudelle on ollut runsaat loukkaantumiset.
Tällä hetkellä KalPan sairastupa ei ole niin täynnä, joten joukkue pääsee melko hyvällä kokoonpanolla Tepsin kimppuun. Viimeaikaiset otteet ovat muutenkin olleet jo parempia. Esimerkiksi viimeisestä viidestä ottelusta joukkue on kerännyt yhdeksän pistettä, mikä on yhtä paljon kuin Tepsillä.
Erikoistilanteissa KalPa ei ole ollut kummoinen. Ylivoimaprosentti on 20,72 ja alivoimaprosentti puolestaan 77,00. Ylivoimalla KalPan tehokkaimmat pelaajat ovat olleet Mikko Nuutinen sekä Tommi Jokinen.
Tehotilastoja katsellessa huomioitavaa on, että illan kokoonpanoon merkityistä pelaajista kenelläkään ei ole tehotilasto plussan puolella. Esimerkiksi Nuutisella lukema on peräti -14.
Illan ottelussa maalinsuulla aloittaa Denis Godla, joka häviää maalivahtientasiton selkeästi norjalaiselle Haukelandille. Torjuntaprosentti on miehellä 89,28 ja päästettyjä maaleja keskimäärin 2,98 ottelua kohden.
Kertoimienkaan mukaan suosikkia ei tarvitse kauan miettiä. Tepsi on joukkueista selkeästi laadukkaampi ja tasapainoisempi nippu. Joukkueet ovat kohdanneet jo tällä kaudella keran Kuopiossa, jolloin KalPa onnistui kääntämään ottelun voitoksi. Tuossakin pelissä TPS oli niskan päällä melkein koko ottelun ajan, mutta pelasi surkean lopun.
Kelpo kohde otteluun on TPS -1,5. Tämä siis tarkoittaa sitä, että Tepsin on voitettava ottelu vähintään kahdella maalilla. Parhaimmillaan tälle saa yli 2,20 kerrointa.
Toinen pelattava kohde on kotijoukkueen maalimäärä yli 3,5. Tepsin hyökkäyspelaaminen on ollut melko hyvää viimeisimmissä peleissä. Sillä on kaksi todella kovaa kenttää, joita vastaan KalPalla tulee olemaan kiire. KalPan viime ottelun 4-0 häviö HPK:lle ei aiheuta myöskään suuria odotuksia illan peliin.

TALLETA 20€ - SAAT 200 ILMAISKIERROSTA!

Winnerz tarjoaa Uhmapelaajille loistavan kolikkopelitarjouksen – talleta 20 euroa ja saat 200 ilmaiskierrosta Legacy of Dead -kolikkopeliin!

PELAA TÄSTÄ