Liquid - G2

su 19.05. Klo 10:00

EU vs NA

Vetovihjeet ja parhaat kertoimet

League of Legendsin Mid Season Invitational turnauksessa on jäljellä sunnuntaina enää finaaliottelu. Kaikkien yllätykseksi finaalissa eivät kohtaat aasian parhaimmisto, vaan euroopan lippulaiva G2 sekä NA:n oma ylpeys Team Liquid. Ottelu alkaa aamusta 10:00 ja se on BO5 (paras viidestä).

G2 onnistui lauantaina voittamaan omassa välierässään selkeän ennakkosuosikin Korean LCK:n SKT T1:n, jossa pelaa mm. vielä muutama vuosi sitten maailman parhaaksi tituleerattu pelaaja Faker. Tämä ei kuitenkaan hidastanut Capsin ja kumppaneiden menoa, vaan G2 kampesi itsensä jatkoon kääntämällä 2-1 tappioaseman 3-2 voitoksi. Varsinkin joukkueen top-lane pelaaja Wunder oli lähes pitelemätön omalla pelipaikallaan G2:n voittopeleissä.

Team Liquid onnistui kenties tekemään historian suurimman rapakon takaisen alueen saavutuksen koko pelin historiassa, kun joukkue voitti selkein lukemin turnausta tähän asti dominoineen Invictus Gamingin, jossa pelaa tämän hetken maailman paras pelaaja Rookie. Mutta edes Rookie ei voinut kääntää yhtä peliä enemmän joukkueensa eduksi, ja varsinkin viimeinen neljäs ottelusarjan peli oli täydellistä dominointia Liquidilta. Jopa Rookie jäi ratkaisupelissä 0 tapolle.

LUNASTA 25€ RISKITÖN VETO – EI KIERRÄTYSVAATIMUKSIA!

Käytännössä molemmat altavastaajat onnistuivat voittamaan aasian joukkueet ns. omassa pelissään. Sekä SKT ja Invictus ovat tunnettuja kurinalaisesta kartan vision avulla pelaamisesta, jos joukkue ottaa riskin niin se yleensä kannattaa. Välierissä kuitenkin molemmat päätyivät tilanteeseen, jossa altavastaajat onnistuivat yllättämään ja kääntämään tilanteet, jotka olivat tähän mennessä turnausta menneet päinvastoin.

Finaaliin lähdettäessä asetelma kuitenkin kääntyy, kun molemmilla on vastassa täysin erilainen joukkue pelityyliltään verratuna aasian metaan ja taktiikoihin. G2 on Euroopan oma tähtisikermä ja varsinkin midlaner Caps pystyy pelaamaan myös häviäviä match-uppeja, mikä vapauttaa mahdollisuuksia varsinkin joukkueen top-lanerille ottaa vahvempi drafti omalle lanelleen.

Juuri Capsin monipuolisuus sekä Jankosin mahdollisuus keskittyä muihin laneihin on se etu, jonka perusteella valintamme menevät aamun finaaliin G2:n kautta. Joukkue tuli MSI:hin voittamaan, kun taas Liquid ylitti jo kaikki omat odotuksensa.

Frendien kanssa Uhmamatkalle Tallinnaan – Mr.Veto maksaa isäntänä viulut!