ke 07.11. klo 05:30

-

star-iconstar-iconstar-iconstar-iconstar-icon

NHL: Los Angeles Kings – Anaheim Ducks | Kings uusissa käsissä

Keskiviikkoaamuyöstä Los Angelesin Staples Centerissä pelataan Kalifornian paikallispeli, jossa vastakkain asettuu kaksi alavireistä joukkuetta – Los Angeles Kings ja Anaheim Ducks.

Kings uusissa käsissä

Los Angeles Kingsin general manager Rob Blake teki kovan, mutta ainoan oikean päätöksen ja erotti sekä päävalmentaja John Stevensin että kakkoskoutsin Don Nachbaurin. Ohjat joukkueessa ottaa konkarivalmentaja Willie Desjardins ja hänen kakkoseksi asettuu Marco Sturm. Sturm on käytettävissä viikon kuluttua, mutta ennen saapumistaan miehen on hoidettava velvollisuutensa Saksan maajoukkueen kanssa päätökseen.
Kauden alku on ollut Kingsiltä karmea – 13:n ottelun pistesaalis on vain 9 pistettä. Maaliero on reilusti pakkasen puolella; 28:45.Joukkueen kapteenin, Dustin Brownin paluun jälkeen Kings on parantunut otteitaan.
Brown toimii loistavana esimerkkinä siitä, mitä tarkoittaa tunnetila – mitään ei saa eikä anneta ilmaiseksi. Tätä puolta joukkueesta ei ole kuluvalla kaudella näkynyt tarpeeksi ja onkin asia, jota Blake haluaa Desjardinsin joukkueeseen tuovan. Taistelutahtoa ja aitoa, kovaa kilpailua pelipaikoista, mikä näkyy myös kentällä peleissä.
Kings-leiriin kantautui ikäviä uutisia, kun joukkueen yksi suurista tähdistä, maalivahti Jonathan Quick joutui leikkaus- operaatioon ja on pitkän pätkän poissa kokoonpanosta. Kakkosmaalivahti Jack Campbell on nyt suuren vastuun edessä. Toistaiseksi Campbell on onnistunut pelaamissaan peleissä ihan kelvollisesti ja kiekot ovatkin tarttuneet 91.2% varmuudella. Peter Budaj on kokenut 36-vuotias joukkueen kolmosvahti, joka varmasti saa aikansa hänkin Quickin ollessa pois.

TALLETA 20€ - SAAT 200 ILMAISKIERROSTA!

Winnerz tarjoaa Uhmapelaajille loistavan kolikkopelitarjouksen – talleta 20 euroa ja saat 200 ilmaiskierrosta Legacy of Dead -kolikkopeliin!

PELAA TÄSTÄ

100€ riskitön veto Unibetille – voitoilla ei kierrätysvaatimuksia

100€ riskitön veto uusille asiakkaille – vain rajoitetun ajan!

Ducks ottaa vastaan – pelastaako Gibson?

Anaheim Ducks on ollut oikeastaan koko kauden vastustajiaan perässä, josta parhaiten kertoo joukkueen laukaisutilastot. Ducks on 5 v 5-pelissä laukonut 589 laukausta ja omiin on tullut 804. Tilasto on täten pakkasen puolella 217 laukauksen verran, mikä on huonoin koko NHL:ssä.
Ankat ovat pelanneet viisitoista ottelua ja kasassa on yhtä monta pistettä. Joukkueen peli makaa kuitenkin aivan liikaa loistavasti pelanneen maalivahdin John Gibson harteilla. Gibson on ollut välillä häikäisevän hyvä, mutta kaikkeen ei yksi mies kuitenkaan pysty. Gibsonin tilastot suhteessa joukkueen suorittamiseen ovat todella hyvät – kiekot tarttuvat 93.5% varmuudella.
Ryan Getzlaf, Ducksin pitkäaikainen kapteeni ja johtaja – yhdeksän peliä, nolla voittoa. Kyllä, luit aivan oikein. Joukkueen kapteenin ollessa mukana Ducks on hävinnyt jokaikisen pelinsä. ”Getzin” pelaaminen tulevassa Kings-kamppailussa on epävarmaa, mutta tämän tiedon perusteella se on kenties joukkueen etu.
Loukkaantuneiden listalla on ollut koko kauden ruuhkaa. Maxime Comtois, Korbinian Holzer, Ondrej Kase, Nick Ritchie ja Corey Perry ovat varmuudella sivussa. Getzlaf, Josh Manson ja Carter Rowney ovat day-to-day-tilassa ja sen myötä epävarmoja.

Paraneeko Kingsin peli-ilme?

Valmentajanvaihdon sanotaan tuovan joukkueeseen energiapiikin, jonka avulla ensimmäiset pari matsia ovat positiivisia esityksiä aiempiin nähden – tätä varmasti myös Rob Blake toivoo. Kings tulee askiin taatusti kovaa ja päämäärätietoisesti.
Molemmat joukkueet pelaavat hidasta, nykyisestä NHL-trendistä poikkeavaa jääkiekkoa. Keskialueen trap on vahvasti mukana pelisuunnitelmissa. Kummankin joukkueen kohdalla on kuitenkin todettava, että jalkanopeus ei ole jengien vahvuus ja tässä varmasti yksi syy, miksi syvältä karvaaminen ei ole ensimmäinen vaihtoehto. Nyt joukkueet pelaavat kuitenkin vastakkain ja asetelmat ovat sellaiset, että ainakin Kings tulee todennäköisesti kovaa päälle.

Peli-ideamme

Uskomme, että ottelusta tulee intensiivinen ja molemmat antavat jäällä kaikkensa. Varsinkin Kings, jonka joukkueessa jokainen yksilö haluaa näyttää valmentajalleen mihin pystyy ja on valmis tekemään kaikkensa joukkueen eteen. Ei olisi näiden joukkueiden välillä mikään ihme, jos hanskatkin putoaisi – viimeisen viiden keskinäisen ottelun osalta neljässä on tapeltu.
Kings on Ducksin poissaolojen myötä laadukkaampi, nälkäisempi ja tullee voittamaan ottelun. Tappelu ottelussa vaikuttaa myös varsin hyvältä pelikohteelta näistä lähtökohdista.