Liiga la 18.03. klo 18:30

Lukko - HIFK

star-iconstar-iconhalf-star-iconstar-iconstar-iconstar-icon

Lukko tarvitsee ryhtiliikkeen! Löytyykö kadoksissa olleet tehot, vai jääkö menestys maalivahtipelin varaan?

Lauantaina saadaan taas lisää joukkueita mukaan karkeloihin, kun Lukon ja HIFK:n välinen pudotuspelisarja avataan Raumalla. Lukko päätyi runkosarjassa sijalle 3. ja HIFK puolestaan ohitti viimeisenä, eli kuudentena joukkueena säälipleijarit. Joukkueiden esitykset meni runkosarjan lopulla aikalailla eri suuntiin, joten tähän ottelupariin HIFK lähtee jopa varsin selvänä suosikkina.

Vaikka kolmas sija oli kauden alun odotuksiin nähden hyvä suoritus, oli Lukon fantastisen alkukauden jälkeen putoaminen kärkipaikoilta melkoinen pettymys ja varsinkin runkosarjan loppu ei olisi voinut paljoa huonommin mennä. Viimeisistä yhdeksästä ottelusta voitot irtosi vaivoin vain heittopusseiksi ajautuneita SaiPaa ja Sportia vastaan. Ennen kaikkea tehottomuus nousi lopulta suureksi ongelmaksi.

RULLA KUUMAKSI! 200 KĂ„TEISKIERROSTA ILMAN KIERRĂ„TYSTĂ„

Talleta 20 euroa ja saat 200 käteiskierrosta Kanuuna-kasinolla.

Kierrokset voit pelata mm. Jammin Jars 2 ja Money Train 2 peleissä. Voitoillasi ei ole kierrätysvaatimuksia ja voit nostaa ne minuuteissa pankkitilillesi!

PELAA TĂ„STĂ„

Rauman Lukko

@TeamRaumanLukko
Lukko ja HIFK ottavat yhteen tänä keväänä neljättä kertaa playoffseissa koko Liigan historiassa 🔥

HIFK:n junioreissa pelannut Samuli Piipponen kohtaa helsinkiläiset ensimmäisen kerran Liiga-urallaan pudotuspeleissä.

#PäättyAst #Lukko #Liiga

HIFK:n kausi lähti liikkeelle tuloksellisesti erittäin heikosti, vaikka pelillisesti se pystyi vaikeinakin aikoina hallitsemaan maaliodottamia. Runkosarjan loppu oli vierailta kuitenkin vahva ja iso kiitos menee tolppien välissä loistavasti esiintyneelle Roope Taposelle. Varsinaista etua maalivahtipelistä ei kuitenkaan HIFK:lle voi antaa, sillä vastapuolella Artjom Zagidulin oli suurin syy sille, miksi Lukko päästi runkosarjassa vähiten maaleja.

Helsingin IFK

@HIFKHockey
Suoran pudotuspelipaikan varmistanut ja spontaaneja tunteen purkauksia aiheuttanut osuma lauantai-illalta. #HIFK #Liiga 🎥: @CMoreSportFi

Vaikka runkosarja on jätetty jo taakse, on Lukon viimeistelyn tehokkuuden yllä edelleen huolia ja kyseessä on lähtökohtaisesti varsin vähämaalinen ottelusarja. Todennäköisesti nyt lähdetään rakentamaan vahvasti puolustuksen kautta ja lisäksi maalivahtien välinen kaksinkamppailu tulee olemaan aivan huipputasolla. Myös erikoistilanteiden osalta kummallakin joukkueella ylivoima sijoittui runkosarjassa Liigan heikompaan puoliskoon. HIFK:lla alivoima toimi 80% tehokkuudella, mutta Lukko puolestaan oli vajaamiehisenä sarjan paras. Näistä lähtökohdista avausmatsiin otetaan alle 4,5 maalia varsinaiselle peliajalle.