Liiga ti 20.04. klo 16:00

Lukko - Ilves

star-iconstar-iconhalf-star-iconstar-iconstar-iconstar-icon

Lukko oli avausosassa odotetun vahva! Ottaako raumalaisryhmä voiton myös tänään?

Neljännesfinaalien toiset osaottelut pelataan tänään ja Lukko lähtee hakemaan toista kiinnitystä kohti seuraavaa vaihetta. Ilvekselle oli jo alunperin tiedossa vaikea matka ja siltä se näytti myös eilen. Täysin poissa pelistä vieraat ei ole, mutta pitkä matka sillä on kiivettävänä ja jo yksi voitto vaatii isoa onnistumista.

Lukko sai avausottelulle loistavan alun, kun se pääsi pienten pomppujen kautta johtoon ennen ensimmäisen erän puolta väliä ja hieman myöhemmin Jonne Tammela vei kotijoukkueen jo 2-0 johtoon. Toisen erän alkuun Lukko onnistui kasvattamaan johtoasemaa entisestään, mutta niin vain Ilves taisteli itsensä tasoihin. Neljä minuuttia tasoitusosuman jälkeen Aleksi Saarela vei uudelleen Lukon ja siitä Ilves ei enää noussut, vaan tyhjään maaliin tehdyllä osumalla Lukko vei avausosan lukemin 5-3.

PELAA TĂ„STĂ„

Lukko tuli kaukaloon odotetun vahvasti ja sillä oli myös ottelu varsin hyvin hallinnassa, vaikka Ilves onnistui tulostaululla pitämään tilanteen tasaisena. Ottelun maaliodottama meni Lukon eduksi ja myös laukaukset kirjattiin lopulta kotijoukkueelle 36-13. Lukko lähti ottelusarjaan selvänä ennakkosuosikkina ja odotettavissa oli viihdyttävää jääkiekkoa, mutta aivan eilisen kaltaiset maalijuhlat tuskin uusiutuu. Hyökkäysvoimasta kummankaan joukkueen pelaaminen ei jää kiinni, mutta jatkossa voidaan odottaa enemmän puolustuspainotteista pelaamista, vaikka kumpikaan tuskin haluaa omasta pelitavastaan luopua. Avausosaa voidaan pitää enemmän asetelmien hakemisena, mutta Ilveksen on löydettävä nopeasti tapa rikkoa Lukon kiekollista pelaamista, sillä muuten matka tyssää nopeasti.

Vaikka samanlaisia maalijuhlia ei välttämättä ole luvassa, kiinnostaa runsasmaalisuus silti peli-idean osalta. Kumpikaan joukkueista tuskin haluaa lähteä täysin puolustuskannalle, sillä molemmista hyökkäysarsenaaleista löytyy erittäin paljon tulivoimaa. Lukko tulee mitä luultavimmin olemaan hallitsevana osapuolena, mutta Ilveksen viimeistelyn tehokkuutta ja iskukykyä nähtiin runsaasti jo tuplaottelussa KooKoota vastaan. Pelivalinnaksi nostetaan yli 4,5 maalia, jota päästään napsimaan keskisuurella panostuksella.