to 08.04. klo 18:30

Lukko - Ilves

Pekka Virran paluu piristi Lukkoa entisestään! Onko Ilvekselle luvassa mahdoton ilta Raumalla?

Kovavireinen ja kotietua pudotuspeleihin kovaa jahtaava Ilves haastaa keskiviikkona Lukon, joka on jälleen löytänyt loistavasti voittoja sarjakärjessä. Voittoputki on raumalaisilla jo viiden ottelun mittainen. Joukkueen päävalmentaja Pekka Virta, joka oli koronatartunnan vuoksi pitkään peleistä poissa ja myös tehohoidossa, palasi edellisessä voitossa penkin taakse. Tästä joukkue vain piristyi entisestään.

Lukko on ollut viime aikoina äärimmäisen vahva, eikä sen voi merkittävästi sanoa heikentyneen missään vaiheessa – edes Virran pitkästä poissaolosta huolimatta. Vaikeampia vaiheita tulee kaikille, mutta raumalaiset ovat porskuttaneet vahvimmalla rutiinilla läpi kauden, eivätkä ole turhaan sarjan kärjessä. Joukkueen puolustus- ja alivoimapelaaminen on ylivoimaisella tasolla Liigassa, eikä paperillakaan vahvempaa alakertaa muilta löydy. Robin Pressin, Thomas Grégoiren, Lukas Klokin ja Vili Saarijärven johdolla kokonaisvaltaiselle ryhmälle on eittämättä pitkä kevät odotettavissa.

UHMAETU: 5 x 10€ ILMAISVETO

Avaa pelitili Betssonille – saat euron betsillä viisi 10€ ilmaisvetoa!

OTA ILMAISVEDOT

Vaikka Ilves on ollut viime otteluissaan vakuuttava ja taistellut itsensä jo nelospaikalle, on tilanne taistelussa kotiedusta niin tiukka, että lopuissa otteluissa kaikki pisteet merkitsevät. Tupsukorville Lukko saattaa olla liian kova haaste tällä hetkellä, sillä se ei pysty esimerkiksi erikoistilanteissa nousemaan lähellekään raumalaisten tasoa. Kovassa kamppailussa myös kahden viikon koronakaranteeni, jonka jälkeen joukkue palasi viikonloppuna voitokkaasti Sportia vastaan, saattaa näkyä lähinnä epävarmuutena.

Lassi Lehtinen on ollut Lukon maalilla luotettava pääasiassa koko kauden, eikä Oskari Setänen ole missään nimessä huono kakkonen. Ilveksellä puolestaan on maalivahtiosastolla enemmän kysymysmerkkejä, kun kokematonta ja toisinaan hivenen epävarmaa Eetu Mäkiniemeä toisena maalivahtina tukee Ville Kolppanen, jonka esitykset eivät kokonaisuutena vakuuta.

Lukon rutiini on vieraille liikaa, minkä lisäksi Virran palattua ruoriin edellisessä ottelussa Lukon voi katsoa vahvistuneen paitsi henkisellä tasolla, myös pelillisesti. 51-vuotias valmentaja on joukkueen pelitavan isähahmo ja siten osaa sitä myös parhaiten peluuttaa. Torstaille pelivalinnaksi nostetaan kotijoukkueen voitto vähintään kahdella maalilla (Lukko -1,5).