Liiga ke 04.01. klo 18:30

Lukko - Kärpät

star-iconstar-iconstar-iconstar-iconstar-icon

Liigan paras veskari vastassa! Jatkuvatko Kärppien maalintekovaikeudet huippuottelussa Raumalla?

Viiden ottelun voittoputkessa oleva Lukko palaa askiin ensimmäistä kertaa vuodenvaihteen jälkeen, kun keskiviikkona vieraaksi luistelee Oulun Kärpät. Vierailla on edelleen pahoja poissaoloja ja maalivahtitilanne on yksi suuri kysymysmerkki. Nuoret Leijonat putosi Kanadassa jatkosta jo puolivälierissä, mutta juniorijoukkueen mukana reissussa olleita lienee turhaa odotella kokoonpanoihin vielä torstain kierroksella.

Kärpät sai viime vuoden loppupuolella reilusti jobinpostia, kun ykkösmaalivahti Joel Blomqvist loukkaantui jo toista kertaa tällä kaudella ja lisäksi kärkikorin hyökkääjä Petter Emanuelsson sai pahan kolhun jalkaansa. Ruotsalaishyökkääjä on sivussa vielä pitkään ja oululaisseuran urheilujohto reagoi hankkimalla Emanuelssonin maanmiehen Carl Jakobssonin joukkueen hyökkäykseen. Toistaiseksi 22-vuotias laituri on saanut kolmessa ottelussa yhtä monta syöttöpistettä.

Edellä mainittujen poissaolojen lisäksi Ville Koivunen sekä oululaisten kolmosmaalivahti Niklas Kokko olivat Nuorten Leijonien mukana, joten todennäköisesti kaksikko on yhä sivussa kokoonpanosta. Lisäksi Peter Tiivolan pelikunto on kysymysmerkki – paluu on todennäköisesti edessä piakkoin, mutta ei välttämättä vielä Raumalla.

Rauman Lukko

@TeamRaumanLukko
Kunnes @elonmusk sallii twiittien editoinnin, tehkäämme oikaisu retwiitillä:

Keskiviikkohan on vasta YLIhuomenna. Ei huomenna.

Noh, vuoden ensimmäistä postausmokaa ei tarvinnut näköjään kauaa odottaa 😂

Orastavista maalinteko-ongelmista kärsivän Kärppien tuloksenteko tuskin helpottuu Lukkoa vastaan. Isäntä on huippuvireessä, kuten myös maalivahtinsa Arjom Zagidulin. Liigan paras maalivahti pelasi sarjan omien tilastojen mukaan syyskaudella kolmea vaille kaikki Lukon ottelut torjuntaprosentilla 93,06%. Nollapelejä 27-vuotiaalle torjujalle on kertnyt kuusi ja päästettyjen osumien keskiarvo on tällä hetkellä niin ikään mukiinmenevästi 1,54 osumaa per ottelu.

Kärppien tilanne nimenomaan maalivahtiosastolla on epävarmempi. Leevi Meriläinen on pelannut kohtuullisesti, mutta vastikään nuorukainen ei ole vakuuttanut. Varalla lienee edelleen lainamaalivahti Markus Ruusu, joka vaihdettiin vuoden viimeistä edellisessä ottelussa HPK:n vieraana maalille Meriläisen imuroitua kolme osumaa. Lauri Marjamäen miehistö oli syyskaudella kaukana odotuksista ja kymmenen matsin otannalla voittoja on tullut ainoastaan neljä. Lukon kotivoitolla (1X2) tuplataan panos mukavasti.