Bundesliiga pe 05.05. klo 21:30

Mainz - Schalke

star-iconstar-iconstar-iconstar-iconstar-icon

Mainz jättisuosikki Schalkea vastaan – pystyykö vieraat yllättämään, vai onko putoaminen taas askeleen lähempänä?

Perjantaina Bundesliigaa pelataan poikkeuksellisesti kahden ottelun verran ja tällä kerralla katseet kiinnitetään Mainzin ja Schalken väliseen otteluun. Molemmilla joukkueilla on vielä loppukaudeksi panosta, sillä Mainz pystyy vielä nousemaan kuuden parhaan joukkoon, kun puolestaan vieraiden tehtävänä on sarjapaikan säilyttäminen. Vaikka Schalke on viime aikoina muutaman ison onnistumisen saanut, on Mainz Uhmapelaajien papereissa jättisuosikki perjantain taistoon.

Mainz ei ole tällä kaudella paljoa otsikoita kerännyt, mutta kotijoukkueen kausi on ollut kokonaisvaltaisesti hyvä ja ennen kaikkea nousujohteinen. Edellisellä kierroksella tuli pitkästä aikaa tappio, kun Wolfsburg vei ottelun lukemin 3-0. Omat paikkansa oli molemmilla, mutta tällä kerralla Wolfsburg sattui olemaan tehokkaampi. Ennen kyseistä tappiota Mainz oli pelannut kymmenen tappiotonta ottelua putkeen ja voittoja on irronnut kärkitason joukkueista kuten Bayernista, RB Leipzigistä ja Leverkusenista.

Putoamistaistelu käy äärimmäisen kuumana ja aikalailla vain Hertha Berlin on poissa pelistä ja Schalken lisäksi neljä muuta joukkuetta on neljän pisteen sisällä. Schalken tuloksellisesti vahva kevätkausi on ottanut odotetusti hieman takapakkia ja viime aikoina tappiota on tullut varsin selvällä erolla, mutta mukaan mahtuu myös isot kotivoitot Herthasta ja viime kierroksella Werder Bremenistä. Erityisen vahvalla pohjalla Schalken meno ei kuitenkaan ole ja hyvän ja huonon päivän ero on valtava.

Isäntien poissaolijoiden lista on varsin lyhyt, kun sivussa ovat näillä näkymin pidempään loukkaantuneena ollut Jonathan Burkardt ja viime ottelussa loukkaantunut Silvan Widmer. Schalkella epävarmuutta on enemmän, sillä avauksen pelaajista esimerkiksi ykkösvahdin roolin kaapannut Ralf Fährmann on ollut sivussa, Moritz Jenz on varmuudella poissa ja Cedric Brunnerin pelikunto on epävarma. Myös muutamia rotaatiopelaajia on loukkaantuneena.

Kuten aikaisemmin sanottua, on Mainz Uhmapelaajien arvioissa todella suuri suosikki kotinurmella ja nykyisillä kertoimilla kotivoitto maistuu erittäin hyvin vetokoriin. Schalke pystyy hyvänä päivänä sinnittelemään mukana, mutta Mainz on kokonaisvaltaisesti laadukkaampi joukkue ja mikäli vieraat tappioasemaan joutuu, voi pakka aueta ja Mainzilla on avaimet takoa rumat lukemat taululle. Kotivoittoa voi siis myös halutessaan testata suuremmallakin tasoituksella.