Mäkihypyn maailmancup to 29.12. klo 17:30

Mäkihypyn MC - Oberstdorf

star-iconhalf-star-iconstar-iconstar-iconstar-iconstar-icon

Kaksi hirmua kohtaa mäen avauskierroksella – silti betsiä sisään kylmin huulin!

Keski-Euroopan mäkiviikko on vuodenvaihteen klassikkokisa talviurheilussa. Tipsaajan oma uusi vuosi on aina sujunut mäkihyppyä seuraten – sitä ennen televisioitu Wienin Filharmoonikkojen uudenvuoden konsertti ei ole ikinä sykähdyttänyt samalla lailla. Ensimmäinen mäkiviikko kisattiin jo vuosien 1952-53 taitteessa. Suomalaisia voittajia on mäkiviikolla ollut runsain mitoin, mutta Janne Ahosen kahden voiton jälkeen 2007-08 on ollut hiljaisempaa.

Perinteisesti turnee aloitetaan Oberstdorfista. Keskiviikkona mäessä oli treeneissä ja karsinnassa yksi ylitse muiden: Norjan Halvor Egner Granerud hyppäsi yhden treenihypyn ja karsintahyppynsä omille lukemilleen. Alkukautta hallinnut Dawid Kubacki oli myös hyvä, mutta jäi silti lähes yhdeksän pistettä norskista. Monen hyppäämistä häiritsi kovasti karsinnan aikana myöntäiseksi kääntynyt tuuli. Granerudista kannattaa muistaa, että aina edes kunnossa ollessaan mies ei saa kahta hyvää hyppyä aikaiseksi. Tämä siitä huolimatta, että miehen ylivoima oli karsintapäivänä silmiinpistävää.

300 ILMAISKIEKKAA MOON PRINCESSIIN JA BOOK OF DEADIIN

Trickz-kasinolla ei pelleillä. Saat nyt yhteensä 300 ilmaiskiekkaa kahdelle talletukselle!

Voitot suoraan pankkitilille minuuteissa!

PELAA

Łukasz Jachimiak

@LukaszJachimiak
Granerud w najgorszych warunkach ze wszystkich 60 skoczków, a i tak wygrywa kwalifikacje, wyprzedzając drugiego Dawida Kubackiego o 8,9 pkt. Ciekawe czy głowa wytrzyma.
#skijumpingfamily #TCS

Yksi kovassa nousukunnossa mäkiviikolle tulija on Saksan Karl Geiger, joka vetäisi kaikilla kolmella siivullaan hyville mitoille. Mielenkiintoa kisaan lisää, että saksalainen saa ensimmäisen kierroksen H2H:hon vastaansa karsinnassa epäonnistuneen, mutta muuten kivikovan Stefan Kraftin. Tästä parista saattaa toiselle kierrokselle mennä kyllä molemmat hyppääjät, sillä myös viisi parhaimmille pisteille hypännyttä häviäjää saa jatkaa kisaa.

Kraftista ei siis lasketa suurta miinusta Geigerin menestysmahdollisuuksille, vaan Karlille otetaan kylmin huulin podium-sijoitusta hyvällä kertoimella. Kolmen sakkiin pääseminen vaatii joka tapauksessa kaksi onnistumista, ja Geigerillä on siihen kuntonsa puolesta mahdollisuudet, vaikka Engelbergissä homma jäi vielä hieman piippuun itse kisoissa. Veto vähemmän yllättäen jälleen loistavalle Mr Greenille!