Solvalla la 14.01. klo 14:45

T75-ravivihje - Mikkeli

star-iconstar-iconstar-iconstar-iconstar-icon

Selvät sävelet – Mikkeliin mutkaton vihjerivi! Kannattaa koittaa onneaan!

75-ravit juostaan lauantaina Mikkelissä. On mukavaa, kun divisioonat ovat palanneet selkiyttämään lauantain ja viikon pääpelin lähtötarjontaa. Vielä kun tajuaisi, miksi ne olivat koskaan pois. Mikkelissä on muutenkin hyvin selkeä meininki, sillä kaikki viikon 75-kohteet ovat ryhmäajoja. Olosuhteita ei voi kuin arvailla, sillä keskellä talvea tuleva suojakeli on ratamestarien painajainen.

Viime viikon Porin rivi toi kuusi oikein ja kymppejä takaisin. Puuttuva Ambriel olisi vaatinut varmaankin läpilyönnin, mihin harvemmin 16 hevosen lähdössä on varaa. Tällä kertaa systeemi maksaa 60 euroa, ja se on kahden piikin varaan rakennettu.

Pelin avaavassa pronssidivisioonassa on loistava piikki, sillä 1 Delightful Moment ottaa alussa keulat, ja pitää johtopaikan varmaankin maaliin asti. Tässä vastus on hyvin sopivaa luokkaa, joten valinta on selkeä. Toinen selkeä piikki on tammojen kolmannessa kohteessa. 9 Endless Storya ovat voitot kiertäneet, mutta Kuopion esitys oli kova. Santtu Raitalan ajokki kiersi johtavan rinnalle ja taisteli loppuun asti hienosti. Lähdön parasluokkainen tamma on selkeä suosikki lauantaina.

Jokimaa

@Jokimaanravit
7.lähdön voittaja Delightful Moment ja Hannu Torvinen #ravit #jokimaaravit #lahti

Toisessa lähdössä otetaan viisi hevosta kuitille. Tommi Kylliäisen 2 Digthislass on tähänastisten Suomen näyttöjen perusteella ansaittu suosikki. Etenkin takarivissä on useampi kovakuntoinen hevonen, mutta riviä ei voi paisuttaa liikaa, joten huonoimmilta paikoilta lähtevät jäävät lapulta pihalle. Kylmäveristen avoimessa koitoksessa otetaan suosikkien lisäksi mukaan 6 Kartier, jonka menestyminen ei saa yllättää. Viimeksi Heikki Mikkosen suojatti laukkasi kesken nousun.

Haastajadivisioonassa 11 Hertus kilpailee jättikunnossa. Takarivi ja verrattain lyhyt matka kuitenkin pakottavat varmistuksiin, joista mainitaan jälleen vähän pelatuksi jäävä 7 Mr Reddington, jonka kunto on edelleen kiviaitaa. Kylmäveristen pronssidivisioonassa kolme suosikkia saa riittää, vaikka pelaamattomista hevosista esim. 6 Jostois olisi onnistuessaan makea rasti. Kuopion esitys oli vähintäänkin lupaava.

Päätöskohteessa budjetti riittää neljään ruksiin. Jos niiden ulkopuolelta harkitsee hevosia mukaan, kannattaa huomioida 5 Effronte Photon sekä 12 Sobel Conwayn perusluokat. Kuudenkympin budjetti vaatii kuitenkin kompromisseja, ja tällaisenaankin meillä on kasassa napakka lappu.

Vihjerivi:
I: 1 Delightful Moment
II: 2, 3, 8, 9, 10
III: 9 Endless Story
IV: 4, 6, 7, 9
V: 1, 4, 6, 7, 11
VI: 2, 7, 11
VII: 1, 2, 9, 10
Yht. 60€