pe 27.07. klo 02:05

-

star-iconstar-iconstar-iconstar-iconstar-icon

MLB: Baltimore Orioles – Tampa Bay Rays | Syöttäjät kovilla tänään. Nähdäänkö juoksujuhla?

Tänään koko sarjan peränpitäjä Baltimore Orioles (29-73) kohtaa American Leaguen itäisen divisioonan ottelussa Tampa Bay Raysin (52-50). Tällä kaudella joukkueet ovat kohdenneet jo yhdeksän kertaa. Rays on voitoissa edellä lukemin 5-4.

Joukkueiden tehot ovat erilaiset. Kotijoukkue tuskailee lyöntivoiman kanssa. Kentälle pääsyä, ilman walkkia kuvaavan BABIB-arvon ollessa ainoastaan .273, mikä on koko liigan huonoin. Vierailijoilla sama arvo on taas liigan toiseksi paras .314.

Kotijoukkueella syöttäjänä aloittaa Alex Cobb, joka on oikeakätinen syöttäjä. Kauden tilastot ovat keskiarvoa huonommat 2-13, 6.17 ERA / 1.57 WHIP. Hänen Strand Rate on surkea 63.2%, joten liikaa etenijöitä kentälle päästävä Cobb, joutuu taistelemaan ykkössyöttönsä kanssa. Four seam-fastball on hieman hitaampi, johon varsinkin Rays osuu hyvin. Sen hän tietää varsin hyvin, sillä hän pelasi vielä edelliskaudella Tampa Bayssa. Hän on monipuolistanut syöttöarsenaaliaan curve ballilla, mutta sen osumatarkkuus ei ole paras mahdollinen, vaan antaa liikaa walkkeja. Sen käyttö kuitenkin on hänen paras aseensa tänään.

Vierailijoilta kummulle asettuu oikeakätinen Hunter Wood 0-0 2.93 ERA / 1.30 WHIP, jota Orioles ei ole vielä koskaan aiemmin kohdannut. Tämä antaa ison edun vierailijoille, joilla on pelikirjat olemassa vastustajan syöttäjästä, mutta Woodia kukaan kotijoukkueen lyöjistä ei tunne, kuin tilastojen ja videoiden kautta. Wood nostettiin AAA-liigasta Majoriin kesäkuun lopulla, tuuraamaan loukkaantunutta Wilmer Fontia. Ongelmaksi muodostuu vain se, että hän ei ole startteri vaan relieveri alunperin. Rays manager vihjasikin, että Woodin odottama olisi kolme syöttövuoroa tai noin 40 syöttöä.

Tämä aiheuttaa kuormitusta Raysin bullpenille, joka oli jo eilen rasituksella. 4 syöttäjää joutui syöttämään yli 20 syöttöä. Tämä näkyy vääjäämättä ottelun loppupuolella. Tilastoissa vieraiden bullpen asettuu keskikastiin .657 OPS, kun vastaavasti Oriolesin bullpen on liigan huonoimpia .765 tehoilla. Kotijoukkueen bullpen saikin huilata eilen, joten rasitusta ei tule samoissa määrin, mitä vastustajalla.

Peleissä huomioimme relievereiden aikaisen käytön, joten ensimmäinen peli on Rays first 5 innings. Toisena pelinä uskomme, että kokonaisjuoksumäärä myöskin menee overiksi samaisesta syystä. Jos raysin erikoismiehet, viimeistelijä ja clousaaja joutuvat heittämään enemmän kuin 1.5-2 vuoroparia, tulee vääjäämättä lisäjuoksuja viimeisissä vuoropareissa.