to 26.07. klo 03:40

-

star-iconstar-iconstar-iconstar-iconstar-icon

MLB: Colorado Rockies – Houston Astros | Onko Coors Fieldillä pääosissa ukkonen vai voimasyöttäjät?

Colorado Rockies kohtaa huippuvireisen Houston Astrosin kotikentällään, Coors Fieldillä. Kenttä tunnetaan juoksijakenttänä, jossa kunnareita nähdään järjestään joka ottelussa. Tänään kuitenkin on lyöjillä vastatuuli, kun tuuli puhaltaa sisäänpäin.

Denveriin on ennustettu ukkosta ja tuuli saattaa olla ajoittain kovaakin. Se saattaa vaikuttaa oleellisesti kunnareiden syntyyn ja tänään onkin odotettavissa vähäjuoksuisempi kamppailu, kuin yleensä on tavattu nähdä.

Kun vielä vierailta kummulle asettuu oikeakätinen Charlie Morton (11-2, 2.96 ERA / 1.15 WHIP) joka on tänä vuonna löytänyt oikean varmuuden tekemiseensä. Aikaisemmin hän on syöttänyt Coors Fieldillä vuonna 2015, Piratesin joukkueessa, mutta hän on noista ajoista ihan eritasoinen. Nyt kova fastball löytää kohteensa ja hän onkin liigan eliittiä strike outeissa. Lisäksi hän on groundballeri, eli syötöt saavat osumat suuntautumaan kenttään, eikä taivaalle ja siinä Astrosin kenttäpelaajat ovat liigan parhaimpia. Strand Rate-arvo on Mortonilla jopa 78.0%, eli kentälle päässeet etenijät palavat kuitenkin isolla teholla. Se heijastuu suoraan vastustajan juoksumääriin ja omaan ERA:an.

Kotijoukkue Rockiesin startteri, myöskin oikeakätinen Jon Gray (8-7, 5.44 ERA / 1.44 WHIP) on hänkin todella hyvä syöttämään strike outeja, mutta hänen ykkössyöttönsä, four seam-fastball ei ole niin tarkka, vaan hän antaa liikaa vääriä syöttöjä, jotka johtaa walkkeihin. Osumat suuntautuvat kuitenkin kenttään, mutta sitten nähdään Rockiesin ulkopelaamisen heikkous: Joukkue ei saa poltettua etenijöitä tarpeeksi tehokkaasti, vaan juoksuja syntyy liikaa. Se näkyy Grayn Strand Ratessa, joka on vaan 62,9%, mikä on liigan heikoimpia.

Houstonilla on liigan parhaimpiin kuuluva bullpen (2.92 ERA / 1.04 WHIP), kun taas vastaavasti Rockiesilla liigan toiseksi huonoin (5.29 ERA / 1.47 WHIP). Tämä näkyy suoraan toisen puoliskon juoksumäärissä, kun Coloradon relieverit antaa liikaa walkkeja. Lisäksi Astros on tilastojen valossa liigan parhaimpia joukkueita 6-9 sisävuoron juoksuissa.

Tänään otetaan pääpeliksi Houston Astrosin tasoitus -1.5. Vierasjoukkue pitää Rockiesin juoksut minimissä, mutta saa kovan tulivoimansa avulla tehtyä heikolle bullpenille tarvittavan etumatkan, mitä ei enää kiinni oteta.

Toisena pelinä pelaamme under 9.5 juoksua. Vastatuuli ja paljon strikeouteja syöttävää groundballeria vastakkain, saa kunnarien teon erittäin vaikeaksi ja näinollen emme näe ottelussa montaakaan useamman juoksun lyöntiä.