la 28.07. klo 03:15

-

star-iconstar-iconstar-iconstar-iconstar-icon

MLB: St Louis Cardinals – Chicago Cubs | Panokset kasvaa Playoff-paikoista

Tänään St Louis Cardinals isännöi Busch Stadiumilla Chicago Cubsia, jotka taistelevat playoff paikoista samaisessa National Leaguen, Keskisessä Divisioonassa. Tasaisia vääntöjä ollut koko kauden. Kohtaamiset ovat vieraille 6-7 tänä vuonna. Cubs johtaa sarjaa reilusti ja plusmiinus-tilasto näyttää +103 juoksua. Cardinalsin lyöntipeli on takunnut ja sama tilasto on vain +11. Varsinkin kotipeleissä on heillä parannettavaa. Pian pitäisi alkaa saamaan voittoja, jotta playoff-paikat eivät karkaisi liian kauas. Nyt kotijoukkue on siinä pisteessä, että pian pitää tehdä ratkaisut siirtoikkunan ollessa auki, vieläkö satsataan tähän kauteen. Tulevat 3-4 peliä määrittelevät, onko kausi taputeltu.

Kotijoukkueen kummulla aloittaa oikeakätinen Luke Weaver (5-9, 4.79), joka kutsuttiin takaisin ylös, AAA-sarjasta. Hän on 0-3 saldolla viidestä viimeisestä kohtaamisesta Cubsia vastaan 10.89 ERA:lla. Vahvuutena Weaverilla on hyvä groundball-syöttäminen, joka pitää osumat kentällä, eikä nouse taivaisiin. Tämä näkyy hyvänä kunnaritilastona. Vain 0.8 kunnaria/9 sisävuoroon laskettuna. Heikkoutena on selvimmin K/9 tilasto, eli hänen lyöjien polttamistilasto on heikkoa. Osumia tulee liikaa, kun syöttö osuu ruutuun. Lisäksi ei osuessaan ruutuun, hän antaa vapaataipaleita suhteettoman paljon. Ykkössyöttö fastball ei ole nopea, vaan liigan keskitasoa, mihin Cubsin tasoinen lyöjäjoukkue osuu liian helposti. Cubs onkin liigan toiseksi paras joukkue osumaan, oikeakätisiin syöttöihin.

Cubsilla syöttäjänä starttaa Mike Montgomery (3-3, 3.73 ERA / 1.27 WHIP) joka on ollut hyvä siitä lähtien, kun tuli Yu Darvisin tilalle rotaatioon toukokuun lopulla. Vasenkätisenä hän aiheuttaa monelle joukkueelle hankaluuksia ja Cardinals ei ole poikkeus. He ovat vasta sijalla 20 osumakeskiarvossa Southpaweja vastaan. Ykkössyöttö on suhteellisen hidas, mutta hän käyttää taitavasti myös slideria ja kierresyöttöä. Kokonaisuus on paremmin hallinnassa, kuin vastustajalla. Montgomery pelasikin viikko sitten juuri Cardinalsia vastaan, antaen ainoastaan yhden juoksun ja viisi osumaa.

Tänään lähdetään pelaamaan vierasjoukkuetta, joka nähdään kerroinasettelussa jopa hienoisena altavastaajana. Lyöntiteho ja varmempi syöttöpeli riittää tänään voittoon. Toisena kohteena otetaan koko ottelun juoksut yli 8.5 juoksua. Molempien syöttäjien viimeisimmät pelit ovat menneet overeiksi ja tänäänkään he eivät saa lyöjiä kuriin. Linja on alhaisempi, kuin ennakkoiedoissa oletettiin, mutta ottelunaikainen lievä sivutuuli sisäänpäin on siinä otettu huomioon.