ti 31.07. klo 05:05

-

star-iconstar-iconstar-iconstar-iconstar-icon

MLB: Oakland Athletics – Toronto Blue Jays | Haastelliset olosuhteet syöttäjille. Kumman kantti kestää?

Tänään kohtaavat American Leaguen Non-Division kohtaamisessa, kotijoukkue Oakland Athletics (61-46) ja saa vieraakseen Toronto Blue Jaysin (48-56). Molempien joukkueiden kausi on mennyt ailahtelevasti. Vierasjoukkue lähti kauteen altavastaajana, kun menetti muutaman, keskeisen pelaajan rosteristaan. Oakland sitä vastoin sai tehtyä muutamia hyviä hankintoja ja viime kauden pettymys 13. sijalla on paranemassa huomattavasti. Joukkue taistelee vielä villi kortti-paikoista playoffeihin.

Kotijoukkueen aloittava syöttäjä, myöskin oikealta syöttävä Edwin Jackson (1-2, 3.86 ERA / 1.09 WHIP) ei ole onnistunut avauksissaan heinäkuussa. Muutaman tappion ja no-decisionin myötä saldolla 0-2 otteluun lähtevä, saksalaissyntyinen konkari lähtee kotiotteluun parantamaan otteitaan.

Blue Jays laittaa kummulle oikeakätisen Marco Estradan (4-7, 4.72 ERA / 1.32 WHIP), joka palaa tänään yli kuukauden mittaiselta sairaslomalta. Hänen piti heittää yksi Minor Leaguen matsi AAA-sarjassa, mutta sekin piti perua, sormeen tulleen rakon takia. Hänellä ei siis ole aloituspelejä alla, sitten 27 kesäkuun. Viimeisimmässään ottelussaan 3.7 tosin hän heitti relieverinä yhden lyöjän verran ja antoi heti yhdellä osumalla kaksi juoksua, ennenkuin hänet vaihdettiin pois.

Tänään huomion arvoinen seikka on erittäin kova tuuli kentälle päin, joka suosii lyöjiä. Normaalisti Oaklandin kotistadion Oakland Coliseum tunnetaan syöttäjille myötämielisenä puistona, mutta tänään ottelunaikainen 15mph tuuli on lyöjien puolella. Lisäksi Estrada on Extreme Flyballer, eli hänen kaksi nimikkosyöttöään, todella hidas four seam-fastball ja Changeup, nousevat helposti taivaalle ja syöttäjän tehtävä on pitää ne kentällä koppeina. Nämä hänen syöttönsä ovat kuitenkin olleet todella helppoja osuttavia vastustajille tällä kaudella. Niihin osutaan keskiarvolla .494 SLG. Jackson on myös flyballeri, joten tänään nähdään kunnareita.

Peleiksi otamme ottelun juoksumäärät yli 8.5 juoksua. Toiseksi kohteeksi otamme kotijoukkueen, Oakland ML. Odotusarvoltaan isojuoksuisen ottelun tulee voittamaan pienen syöttöedun turvin kotijoukkue.