to 27.12. klo 05:30

-

star-iconstar-iconstar-iconstar-iconstar-icon

MM-kisat U20: Suomi – Ruotsi | Juniorkronornan puolustus on pelottava – Nuoret Leijonat vastaa monipuolisuudella ja erikoisosaamisella

Jääkiekon nuorten maailmanmestaruuskilpailut starttaavat Kanadassa torstain ja perjantain välisenä yönä. Suomen osalta kiekkoturnaus alkaa ottelulla Ruotsia vastaan Victoriassa Vancouverissa, jossa nuoret Leijonat pelaa koko alkulohkonsa. Toinen alkulohko pelataan Edmontononissa.
Ruotsilla todella vahva alakerta – hyökkäyskalusto kalpenee
Ruotsin joukkueessa on nimekkäitä pelaajia, kuten Suomellakin. Kärkinimenä häärii Chicago Blackhawksin kevään kärkivaraus, kahdeksantena pelaajana varattu Adam Boqvist. Viime keväänä ensimmäisellä kierroksella kaapattiin muitakin kovia ruotsalaispuolustajia, kun Toronto Maple Leafs varasi Rasmus Sandinin numerolla 29 ja ainoastaan vuoroa aiemmin kauppansa teki Nils Lundkvist, joka varattiin New York Rangersiin.

Lyö 20€ riskitön veto nuorten MM-kisoihin!

Keväällä vuonna 2017 Vegas Golden Knights varasi avauskierroksella numerolla 15 ruotsalaispuolustaja Erik Brännströmin ja ensi keväänä on varaustilaisuudessa tarjolla jälleen todellinen superlupaus länsinaapurista, kun Philip Broberg saavuttaa varausiän. Hän on nuorin ja ainoa vuonna 2001 syntynyt pelaaja Ruotsin joukkueessa. 17-vuotiaan nuorukaisen on povattu menevän tulevassa varaustilaisuudessa jopa korkeammalla numerolla kuin Boqvistin viime keväänä.
Ruotsin hyökkäyspää on huomattavasti puolustusta kehnompi, jos laitetaan vain nimiä paperille. Sekin on toki leveä ja osaamista löytyy muun muassa Anaheimin kevään 2017 avauskierroksen 23. varauksen ja Isac Lundeströmin muodossa.
Joukkueen ykkösmaalivahtina aloittanee viime keväänä varattu, mutta vuonna 1999 syntynyt Philadelphian viidennen kierroksen varaus Olle Eriksson Ek. Maalivahtipelaaminen on pieni kysymysmerkki, sillä Eriksson Ek ei varsinaisesti ole noin kolmen maalin päästettyjen keskiarvollaan loistanut neljässä kuluvalla kaudella pelaamissaan nuorten maaotteluissa.
Suomen puolustus on todella luisteluvoimainen – joukkue on Ruotsia monipuolisempi
Nuorten Leijonien alakerrasta löytyy ainakin luisteluvoimaa. Muun muassa Ville Heinola, Henri Jokiharju ja Urho Vaakanainen ovat sellaisia alakerran tukipilareita, jotka pystyvät monipuolisuudellaan kantamaan Suomen puolustuksessa suurta roolia.
Hyökkäyskalustosta Suomella ei tulivoimaa puutu. Kirkkaimpana tähtenä häärivän Eeli Tolvasen rinnalla ykkösvitjassa esiintyvät Kärpissä kilpaa tehoja mätkinyt kaksikko, sentteri Rasmus Kupari sekä Aleksi Heponiemi. Joukkio toimii myös ylivoimalla yhdessä ja siinä saattaa olla Ruotsin lahjakkailla kiekollisilla puolustajilla pitelemistä.
Turun Palloseuran superlupaus Kaapo Kakko pelaa Suomen kakkoskentässä yhdessä HIFK-komeetta Anton Lundellin ja Lukko-hyökkääjä Linus Nymanin kanssa.
Leveys ei siihen lopu, vaan vielä kolmannesta ja neljännestäkin kentällisestä löytyy kovia miehiä, kuten Pelicansin Jesse Ylönen ja HIFK:n Teemu Engberg.
Suomen maalinsuulla aloittanee juniorikisoissa kokenut torjuja Ukko-Pekka Luukkonen. Hänen vahvuutensa on rauhallisuudessa, mutta pelaaminen näyttää ajoittain jopa liian rauhalliselta ja flegmaattiselta. Luukkosella on kuitenkin mahdollisuus osoittaa olevansa huippumaalivahti.
Pelivalinnat juniorikisojen avaukseen
Maalimäärä nousee ottelussa todennäköisesti todella korkealle ja siihen tähdätään ensimmäisenä kohteena. Toisena kohteena avauskamppailuun pelataan Suomen voittoa, koska joukkue on kokonaisuudessaan huomattavasti monipuolisempi ja itseluottamus on tapissa viimeisten harjoitusotteluiden esitysten jälkeen.
Suomen oletettu kokoonpano
Heponiemi – Kupari – Tolvanen
Nyman – Lundell – Kakko
Talvitie – Virtanen – Ylönen
Moilanen – Vainionpää – Engberg
Heinola – Jokiharju
Vaakanainen – Laaksonen
Utunen – Latvala
Maalivahti: Ukko-Pekka Luukkonen
Huomioi tarjouksistamme riskitön veto nuorten maailmanmestaruuskilpailuihin! Sen voi käyttää vaikka heti avaustaisteluissa.

TALLETA 20€ - SAAT 200 ILMAISKIERROSTA!

Winnerz tarjoaa Uhmapelaajille loistavan kolikkopelitarjouksen – talleta 20 euroa ja saat 200 ilmaiskierrosta Legacy of Dead -kolikkopeliin!

PELAA TÄSTÄ