NHL su 22.01. klo 02:00

Montreal Canadiens - Toronto Maple Leafs

star-iconstar-iconhalf-star-iconstar-iconstar-iconstar-icon

Siipirikkoinen Montreal jälleen kovan paikan edessä! Pystyykö kotijoukkue palaamaan nopeasti raiteille, vai alkaako tästä taas pidempi sukellus?

Toronto Maple Leafs matkaa lauantain ja sunnuntain välisenä yönä hakemaan kolmatta peräkkäistä voittoa Montreal Canadiensin kustannuksella. Montreal on päässyt valmistautumaan kovatasoisilla otteluilla, mutta ei sille voi edes kotiyleisön edessä kovinkaan ruusuista iltaa lupailla. Hyvänä iltana Montreal takoo muutaman maalin taululle, mutta todennäköisesti Toronton huomattavasti kokonaisvaltaisempi tekeminen höystettynä kovavireisillä tähdillä kääntää lopulta matsin vieraiden eduksi.

Montreal onnistui nappaamaan muutaman kovan voiton Winnipeg Jetsistä sekä New York Rangersista, mutta viimeisimmässä ottelussa oli tarjolla palautus maan pinnalle. Florida Panthers tuli ryminällä sisään ja taputteli matsin pakettiin toisessa erässä, jossa se takoi viisi maalia taululle. Suurin ero näkyi erikoistilanteissa – Montreal ei omia paikkoja hyödyntänyt ja 2-6 lukemiin päättyneessä ottelussa Florida osui ylivoimalla peräti neljästi.

Toronto puolestaan kaatoi muutama päivä takaperin juurikin Floridan noustuaan kahden maalin takaa voittoon. Toinen peräkkäinen voitto irtosi Winnipegin isäntänä lukemin 4-1. Maalivahtiosastolla Toronto on saanut tällä kaudella todistaa vaihtelevia otteita, mutta Winnipegiä vastaan Ilya Samsonov oli loistava pysäyttäen 37 laukausta. Auston Matthews puolestaan jatkoi maalitehtailua – palattuaan takaisin kaukaloon hän on kolmeen matsiin viimeistellyt neljä maalia ja kauden kokonaissaldo on 24 osumaa.

Peli-ideaksi lähdetään aavistelemaan Toronto vähintään kahden maalin voittoa. Vaikka Torontolta muutama pidempiaikainen poissaolija löytyy alakerrasta, on kokoonpanotilanne vierailla valovuoden edellä. Montrealilta nimittäin on ollut sivussa pelaajia kuten Jake Allen, Joel Armia, Jonathan Drouin, Jake Evans, Brendan Gallagher ja Sean Monahan. Isäntien valmiiksi heikosta rosterista on siis iso nippu sivussa ja vaikka parhaimmillaan pienemmän vastuun pelaajat tuo uutta energiaa, jää Montreal taitotasossa useamman askeleen jälkeen.