NHL la 10.12. klo 20:30

Nashville Predators - Ottawa Senators

star-iconstar-iconhalf-star-iconstar-iconstar-iconstar-icon

Tehottomien taisto – Uhmapelaajat hyppää Ottawan kelkkaan, mutta miksi? Ota selvää!

Lauantaina NHL:ssä tarjoillaan kiekkoviihdettä alkuillasta alkaen ja ensimmäisenä kaukaloon luistelee Nashville Predators sekä Ottawa Senators. Nashville on ollut tuloksellisesti hyvässä vireessä viime aikoina, vaikkakin viimeisin matsi Tampa Bayta vastaan päättyi tappioon. Ottawalla voitot on ollut harvassa, mutta ei se ole niin huono mitä puhtaasti Itäisen konferenssin 15. sija antaa ymmärtää.

Nashville ei koko kauden mittapuulla ole pelillisesti loistanut ja maaliodottamien osalta se on jopa jäänyt Ottawan taakse. Maalipaikkoja isännät luo ylöspäin noin sarjan keskitasolla, mutta viimeistely on ollut erittäin heikkoa eikä esimerkiksi ylivoima rullaa sitten ollenkaan. Kärkinimet kuten Filip Forsberg, Matt Duchene ja Roman Josi joutuvat kantamaan aivan liian suurta taakkaa pisteiden teon osalta. Ryan McDonagh ei tehojen osalta kuulu ykkösnimiin, mutta hänen poissaolo varmasti näkyy puolustuksessa.

Ottawan kausi ei ole missään nimessä ollut menestys, kuten myös pistesaldosta voi päätellä – 26 matsia on tuonut vain 22 pistettä. Tylsästä joukkueesta ei kuitenkaan ole kyse. Tasakentällisin vieraat on onnistunut luomaan maalipaikkoja selvästi enemmän mitä toteutuneista maaleista voisi päätellä. Viimeistely siis sakkaa, vaikka vierailta toki kärkiketjuista huippuyksilöitä löytyy enemmän kuin tarpeeksi. Huippupaikkojen tuhlailuun Ottawalla ei ole varaa, sillä oma pääty ei ole sieltä kestävimmästä päädystä.

Nashville on kotona maltillinen suosikki, mutta aivan näin selvää eroa Uhmapelaajat ei saa mitä kertoimet antaa ymmärtää. Siispä lapulle kelpaa lopullinen vierasvoitto 2,32 kertoimella. Ottawa on yllätysvalmis joukkue ja pelkästään tulosten pohjalta sitä on helppo aliarvioida. Kyseessä on ollut osittain puhtaasti huonoa tuuria, sillä esimerkiksi 5vs5 pelatessa vieraiden maaliodottamien suhde on ollut yli sarjan keskitason. Lisäksi erikoistilanteissa etu kääntyy vieraille. Alivoima on aikalailla samalla tasolla, mutta ylivoimalla Ottawa on ollut tehokkaampi.

Micah Blake McCurdy

@IneffectiveMath
That weird thing where the Senators play much better at non-tied scores than tied isn't going away, it's getting more pronounced.