pe 01.06. klo 04:00

-

star-iconstar-iconstar-iconstar-iconstar-icon

NBA: Golden State Warriors – Cleveland Cavaliers | Onko karhukopla liikaa King Jamesille?

NBA-finaalisarja alkaa ensi yönä, kun vastakkain asettuvat tutun ja turvallisen kaavan mukaan Warriors sekä Cavaliers. Kuluva kausi on molemmilla joukkueilla edennyt odotusten mukaisesti. Finaali ja myös mestaruus ovat koko kauden ajan kiiltäneet silmissä, ja nyt mestaruudesta päästään jälleen taistelemaan. Tämä parivaljakko on ollut finaaleissa vastakkain jo kaudesta 2014-2015 lähtien. Warriors on mestaruuden napannut kahdesti kausina 2014-2015 sekä 2016-2017, ja Cavaliers kerran kaudella 2015-2016. Miten käykään tällä kerta, kun LeBron James asettuu karhukoplaa vastaan kesän kuumimmassa mittelössä?
Warriorsilla menee tällä hetkellä erittäin hyvin. Loukkaantumiset on nyt koettu, pudotuspelit hoidettu, ja nyt on aika taistella siitä mestaruudesta. Warriorsin rosteri on ollut tälläkin kaudella aivan omaa luokkaansa. Warriorsin hankinta Kevin Durant on osoittautunut erinomaiseksi sinä aikana, kun Kevin on Warriorsissa tuhojaan tehnyt. Durant on ollut kantamassa joukkuetta kohti finaaleja yhdessä Klay Thompsonin ja Stephen Curryn kanssa. Tämä kolmikko, jota kutsun karhukoplaksi, on aiheuttanut järkyttävän määrän tuhoa koko kauden ajan. Ilman tätä kolmen koplaa ei Warriors pärjäisi millään.


Warriorsin kolmikossa on hyvänä puolena se, että jos esimerkiksi Curry on poissa, niin Durant paikkaa, ja tämähän toimii myös toisinpäin. Warriors on koko kauden dominoinut kolmikon ansiosta, ja mestaruus onkin sen vuoksi enemmän kuin lähellä. Warriorsin hyökkäysteho on aivan omaa luokkaansa, ja siksi pisteitä taotaankin reippaasti yli 110 otteluunsa. Curry ja Durant tekevät näistä pisteistä jo keskenään puolet, mikä kertoo tosiaankin kaksikon merkityksestä joukkueessa. Warriors lähtee tänään hakemaan ensimmäistä kiinnitystä, kun vastaan asettuu tuttu kilpakumppani, Cleveland Cavaliers.
Cavaliersin kausi on myös ollut loistava. Runkosarja pelattiin kunnialla loppuun saakka, ja pudotuspeleissä jatkopaikasta taisteltiin. Pahimman ahdingon aiheutti Boston Celtics, kun se vei sarjan aina Game Seveniin saakka. Cavaliers näytti kuitenkin sen piilovaihteensa, jota olen odottanut, että milloin se ilmaantuu.
Joukkue on tukeutunut hyvin pitkälti LeBron Jamesiin, ja kyllä se tilastoissakin näkyy. King James takoo lähes joka matsissa yli 30 pistettä, ja jopa 40 pisteen ylityksiä on playoffeissakin nähty. Jamesin pelaaminen korostuu entistä enemmän varsinkin nyt, kun Kevin Love on poissa Clevelandin kokoonpanosta takareisivamman vuoksi. Riittääkö Cavaliersilla enää potku haastamaan Warriorsia vai antaako karhukopla myrskyvaroituksen jo ensimmäisessä ottelussa?
Warriors nappaa otteluun koti- sekä materiaaliedun. On vaikeaa nähdä, että Cavaliers pystyisi ottelussa tosissaan haastamaan dominoivaa Warriorsia varsinkaan, kun Kevin Love on poissa kokoonpanosta. Warriors tulee nappaamaan kotiottelustaan voiton, ja tasoituslinjatkin ovat hyvinkin suotuisat.
Poissaolot:
Golden State Warriors: Iguodala & Boucher
Cleveland Cavaliers: Kevin Love
Todennäköisyydet, rajakertoimet sekä rajalinjat otteluun:
Golden State Warriors 88% Rajakerroin: 1,136
Cleveland Cavaliers 12% Rajakerroin: 8,333
Kokonaispisteiden rajalinjat:
Kotijoukkueen pisteet yhteensä 118,5
Vierasjoukkueen pisteet yhteensä 104,5
Ottelun pisteet yhteensä 223,5

TALLETA 20€ - SAAT 200 ILMAISKIERROSTA!

Winnerz tarjoaa Uhmapelaajille loistavan kolikkopelitarjouksen – talleta 20 euroa ja saat 200 ilmaiskierrosta Legacy of Dead -kolikkopeliin!

PELAA TÄSTÄ