Houston Rockets - Oklahoma City Thunder

su 10.02. Klo 03:35

James Harden ja Houston Rockets kovassa testissä

Vetovihjeet ja parhaat kertoimet

Läntisen konferenssin huippuottelussa Houston Rockets isännöi Oklahoma City Thunderia. Toyota Centerissä tahkottava kamppailu pistetään aluilleen kello 03.30.

James Harden – Toinen MVP-kausi putkeen?

Loukkaantumisten runtelema Rockets on ollut tällä kaudella todella riippuvainen Hardenin pelisuorituksista. Pahimmillaan peräti kolme avausviisikon pelaajaa ovat olleet loukkaantuneina samaan aikaan, mikä on jättänyt Hardenille isot saappaat täytettäväksi.

Hardenin kausi hyökkäyssuuntaan onkin ollut historiallinen – miehellä on kirjoitushetkellä jo 28 peräkkäistä ottelua, jossa on syntynyt vähintään 30 pistettä. Miehen tämän kauden pistekeskiarvo 36.5 onkin suurin lukema joka liigassa ollaan nähty sitten Michael Jordanin ja kauden 1986-1987.

Hardenin ja Rocketsin onneksi loukkaantumissuma alkaa vihdoin helpottaa. Ainoastaan Clint Capela on tällä hetkellä lasaretin puolella. Vapaana agenttina poimittu Kenneth Faried on kuitenkin täyttänyt sentterinpaikkaa kiitettävästi. Todella vaikean alkukauden jälkeen Rocketsin peli alkaa olla uomissaan. Joukkue kampeaa askel kerrallaan kohti lännen kärkeä ja onkin 30 ottelun kuntopuntarilla toiseksi paras joukkue lännessä heti Golden State Warriorsin jälkeen.

50€ RISKITÖN VETO – EI KIERRÄTYSTÄ:

Olybetin uusille asiakkaille on tarjolla 50€ riskitön veto!

Oklahomalla kulkee myös

Oklahoma City Thunder on noussut taulukossa jo 3.5 ottelun päähän konferenssia johtavasta Golden State Warriorsista. Edellisestä 10 ottelusta peräti yhdeksän voittanut Thunder on saanut nauttia Paul Georgen uran parhaasta kaudesta täysin rinnoin. George on tällä hetkellä suosikki voittamaan NBA:n vuoden puolustuspelaajan palkinnon, jonka lisäksi miehen nimi on nostettu jopa MVP-keskusteluihin. George näyttääkin tehneen oikean päätöksen, kun valitsi kesällä pitkän spekulaation jälkeen, että tekee sopimuksen Los Angeles Lakersin sijaan Oklahoma City Thunderiin.

Thunderilta löytyy Georgen lisäksikin laatua. Kävelevä triplatupla Russell Westbrook on vihdoin tällä kaudella ymmärtänyt jättää heittojaan vähemmälle ja keskittyä enemmän pelikavereiden ruokkimiseen. Tämä onkin yksi avainasioista Thunderin loistavaan kauteen, kun todella huonona heittäjänä tunnettu Westbrook on antanut Georgen ottaa päävastuun pisteidenteosta. Otteluun lähdettäessä Westbrook on tehnyt triplatuplan peräti kahdeksassa ottelussa putkeen ja hänellä on mahdollisuus sivuta Oscar Robertsonin kaudella 1967-1968 tekemää ennätystä peräkkäisissä triplatuplissa.

Kotietu on iso asia näiden joukkueiden kohtaamisessa

Thunderilla ja Rocketsilla on NBA:n lähihistoriassa ollut paljon skismaa keskenään. Westbrook ja Harden ovat kahden edelliskauden MVP:t ja vanhat joukkuekaverit Thunderista, joka nostaa kilpailutilannetta entisestään näiden joukkueiden kohtaamiseen. Joukkueet ovat myös tahkonneet keskenään todella kuumia pudotuspelisarjoja. Joukkueiden kohtaaminen myös tämän vuoden pudotuspeleissä on hyvin mahdollista, joten henkistä yliotetta haetaan tärkeiden pisteiden lisäksi.

Vaikka Oklahoma on loistavassa vireessä, niin Uhmapelaajat hyppäävät historiallista kautta pelaavan Hardenin ja Rocketsin kyytiin kotiedun turvin. Näihin otteluihin yleisö nimittäin syttyy, jolloin Toyota Center on todella äänekäs ja vastustajalle täten ikävä paikka pelata.

Ottelun pääpelivalinnaksi valitaan Houston Rocketsin lopullinen voitto.