WTA ke 22.08. klo 17:00

-

star-iconstar-iconstar-iconstar-iconstar-icon

New Haven WTA: Aryna Sabalenka – Daria Gavrilova | Valko-venäläinen on ennakkosuosikki

New Havenin neljännesvälierissä nähdään mielenkiintoinen ottelu, kun 20-vuotias Aryna Sabalenka kohtaa Daria Gavrilovan. Sabalenka on löytänyt hurjan vireen, ja on juurikin kovan kentän spesialisti. Puolestaan Gavrilova ei niinkään kovalla viihdy, vaan on omassa elementissään massakentillä. Sabalenka lähtee suosikkina otteluun, mutta massaspesialistit ovat ennenkin onnistuneet yllättämään.
Sabalenka on kavunnut rankingissa sijalle 25. Viimeaikoina on peli todellakin kulkenut, kun nainen on päässyt omalle lempialustalleen eli kovalle kentälle pelaamaan. Sabalenka on todella kylmähermoinen sekä loistava yleispelaaja. Sijoitukset ovat tarkkoja ja hyvinkin tehokkaita. Loistavan syötön omaava valko-venäläinen on kovalla kentällä hyvin vaarallinen, sillä syötön merkitys kasvaa kovalla pelattaessa, kun verrataan esimerkiksi hitaampaan massakenttään.
Sabalenka on laittanut kärkipään naisetkin tiukille kovalla kentällä. Esimerkkejä ovat Caroline Garcia, Karolina Pliskova, Caroline Wozniacki sekä Madison Keys. Näistä kolme ovat top-10 kuuluvia ja Keys puolestaan on ranking-sijalla 14. Todellakaan huonosta pelaajasta ei siis ole kyse, ja nyt vastus helpottuu huomattavasti verrattuna edellä mainittuihin naisiin. Pystyykö australialainen antamaan kunnon vastuksen hurjassa liidossa painavalle Sabalenkalle?
Gavrilova ei tosiaan kovan kentän spesialisti ole, mutta ei siltikään huonoin mahdollinen. Sijalla 24 paistatteleva aussi on parhaimmillaan massakentillä, sillä yleispelaaminen on kuitenkin kunnossa, vaikka syöttö ei vahvuuksiin kuulukaan. Gavrilova on pelannut kovalla vain kolme ottelua Wimbledonin jälkeen, ja saldona on kaksi tappiota ja yksi voitto.
Gavrilova ei ole pystynyt Sabalenkan tasoisia pelaajia haastamaan kovalla alustalla, ja tähän on osasyynä naisen syötön tehottomuus. Toki myös yleispelaaminen nopeammalla alustalla on huonompaa, mitä esimerkiksi Sabalenkalla, ja tämä tulee myös tässä ottelussa olemaan yksi ratkaisevista tekijöistä. Massakentällä tilanne voisi olla erilainen, mutta kovalla alustalla ei suosikista voida kiistellä.
Ottelun ennakkoasetelmat ovat varsin selkeät, ja myöskin meidän ajatukset ovat bookkerien kanssa samoilla linjoilla. Sabalenkan voittoa tasoituksen avulla lähdetään hakemaan kotiin. Eli lapulle napataan peli- ja erätasoitus, ja tähän on syynä täysin se, että Sabalenka on huomattavasti parempi kovalla alustalla, ja tulee ottamaan helpohkon voiton massaspesialistilta.

Suomelle MM-kultaa 50.00 jättikerroin! 🔥

Novibet tarjoaa Uhmapelaajille mahdollisuuden pelata Suomen MM-kultaa hurjalla 50.00 jättikertoimella, hyödynnä tarjous välittömästi! 😎

PELAA TÄSTÄ