NHL to 29.12. klo 02:30

New Jersey Devils - Boston Bruins

star-iconstar-iconstar-iconstar-iconstar-icon

Bruinsilla raskas jalka! Ottaako Devils helpon revanssin pikaisessa jälleennäkemisessä?

Boston Bruins haki niukan vierasvoiton juuri ennen joulutaukoa, mutta kauaa ei tarvitse New Jersey Devilsin odotella mahdollisuutta revanssiin. Jälleen pelataan Prudential Centerissä Newarkissa ja kotonaan punapaidat ovat olleet todella vahvoja tällä kaudella. Bruins oli joulun alla pelatussa keskinäisessä ajoittain pahasti mankelissa ja ottelu olisi voinut hyvin mennä toiseenkin suuntaan, kun huomioidaan koko kamppailu.

New Jersey Devils laittoi komean näytöksen pystyyn viime viikolla Boston Bruinsia vastaan, mutta ajautui toisessa erässä pelitapahtumiin suhteutettuna erittäin hämmentävään 1–4-tappiotilanteeseen toisessa erässä. Isäntä ei kuitenkaan lamautunut, vaan kavensi vielä kolmannessa tilanteeksi 3–4 hakien lopussa vimmatusti tasoitusta. Viimeksi palkinto jäi saamatta, mutta onko nyt revanssin aika?

Isännillä Onrej palat, John Marino sekä mahdollisesti Nathan Bastian jatkavat telakalla. Vierailla on tiettävästi jälleen paras mahdollinen kokoonpano kehissä, mutta pientä rotaatiota saatetaan silti nähdä, sillä joukkue pelasi eilen todella kovan kamppailun Ottawa Senatorsia vastaan. Matsi ratkottiin Bostonin 3–2-tappioksi pitkän kaavan kautta aina voittolaukauksilla saakka. Jos muita muutoksia ei tule, korvannee ainakin Linus Ullmark maalilla Jeremy Swaymanin.

Lepoetu puoltaa vahvasti revanssia, jonka tuoksu leijuu vahvana ilmassa viime viikolla nähdyn kohtaamisen perusteella. Devils oli jo tuolloin pelillisesti vähintään samalla tasolla ja isossa kuvassa jopa hallitsevampi osapuoli. Jotta revanssi irtoaa ja pisteet jäävät kotiin, on paholaisten pakko pysyä poissa jäähypenkiltä. Ylivoimalla joukkue rokottaa todella kovalla varmuudella ja se pystyy myös tasakentällisin myllyttämään mukavasti tilanteita. Bruinsin jalka on raskas ja pelivalinnaksi maiskutellaan lopullinen kotivoitto.