NHL su 01.01. klo 22:00

New Jersey Devils - Carolina Hurricanes

star-iconstar-iconhalf-star-iconstar-iconstar-iconstar-icon

Päästääkö Raanta enää koskaan maalia? Carolinalla jo 11 peräkkäinen voitto kiikarissa – mikä on heikkoon tulosvireeseen ajautuneen Devilsin vastaus?

Uuden vuoden kunniaksi NHL:ssä on tarjolla todellinen herkkupala sunnuntai-illalle, kun New Jersey Devils kohtaa Carolina Hurricanesin. Carolina jahtaa kovaa kyytiä Itäisen konferenssin kärkipaikkaa, kun puolestaan kotijoukkue on huikean alun jälkeen hieman hidastunut. Edellinen kohtaaminen kaksikon välillä pelattiin 21.12. ja tuolloin Devils vei laukaukset peräti 20-38, mutta Carolina oli tyly isäntä ja vei matsin lukemin 4-1.

Devilsin alamäki on ollut raju, mutta osittain kyseessä on myös ollut huonoa tuuria ja vaikea otteluohjelma. Esimerkiksi kun katsotaan viimeiset kuusi ottelua, on vastassa ollut Pittsburgh, Carolina sekä Florida ja Boston kahdesti. Kokonaisuudessaan 10 edellistä ottelua on tuonut vain kaksi voittoa maalieron ollessa 24-35. Vielä sen suuremmin ei kannata paniikkinappulaa painaa, mutta nyt vaatimustaso tulee olemaan jälleen pilvissä.

Carolina viilettää peräti 10 ottelun mittaisessa voittoputkessa ja koko kauden saldona on 54 pistettä 36 ottelusta. Hyökkäyspelaaminen tuottaa kyllä paikkoja, mutta viimeistelyssä vierailla on edelleen varaa parantaa. Max Paciorettyn toipumista pelikuntoon odotellessa Carolina on tehnyt tuhoa ennen kaikkea rautaisen alakerran johdolla. Nyt Antti Raanta on pelannut kaksi nollapeliä peräkkäin ja voittoputken aikana Carolina on nollannut vastustajan täysin peräti neljästi.

Pelivalintana lähdetään haistelemaan suoraa vierasvoittoa(1×2). Devils ei vaikeasta jaksosta huolimatta ole pelillisesti mitenkään romahtanut, mutta Carolina vaan on tällä hetkellä tajuttoman kovassa iskussa. Vielä kun huomioidaan ottelun poissaolot, kelpaa Carolina oikein hyvin lapulle. Devilsillä nimittäin on näillä näkymin sivussa ainakin pitkäaikaistoipilaan Ondrej Palatin lisäksi Ryan Graves, Nathan Bastian ja John Marino.

NHL

@NHL
PERFECT AGAIN 🙌

Antti Raanta turned aside 19 shots tonight to give himself back-to-back @pepsi shutouts!