NHL ti 02.05. klo 03:00

New Jersey Devils - New York Rangers

star-iconstar-iconstar-iconhalf-star-iconstar-iconstar-icon

Avauskierros huipentuu Devilsin ja Rangersin väliseen game seveniin – koituuko epävarma maalivahtiosasto Devilsin kohtaloksi?

NHL:ssä pudotuspelien avauskierros laitetaan pakettiin maanantain ja tiistain välisenä yönä, kun New Jersey Devils ja New York Rangers kohtaavat seitsemännessä ottelussa. Ottelusarja on ollut melkoista vuoristorataa, sillä ensin Rangers oli selvästi kuskin paikalla, mutta hiljalleen Devils käänsi sarjan itselleen ja sillä oli edellisessä matsissa paikka edetä jatkoon. Rangers kuitenkin löysi edeltävissä otteluissa kadoksissa olleet tehot ja nyt kyseessä on äärimmäisen pienten marginaalien taisto siitä, kumman kausi päättyy tulevana yönä.

Rangers näytti jo täysin pudonneen kelkasta loistavan alun jälkeen, mutta kuudennessa ottelussa joukkue sai kotiyleisön edessä lisää virtaa. Avausmaali meni Devilsille, mutta aivan avauserän lopulla Chris Kreider toi Rangersin tasoihin ylivoimalla. Kärkinimet otti lisää roolia toisessa erässä, kun ensin Mika Zibanejad iski Rangersin johtoon ja erän lopulla Vladimir Tarasenko viimeisteli lukemiksi 3-1. Devils sai kolmanteen erään hyvää painetta, mutta vain Rangers käytti paikkansa tehokkaasti ja lopulta Dawson Mercerin ylivoimamaali oli vain pientä lohtua vieraille.

x - New York Rangers

@NYRangers
It takes all 20.

Devilsin osalta ottelun mielenkiintoisin valinta tullaan näkemään maalilla. Vitek Vanecek pelasi hyvän runkosarjan, mutta kuitenkaan aivan NHL:n kärkitason kassarista ei puhuta, kuten esimerkiksi Rangersin Igor Shesterkinin kohdalla. Vanecek sai siirtyä penkille kolmannessa ottelussa ja hänen paikkansa otti nuori Akira Schmid. Schmid pelasi erittäin vahvasti pari ensimmäistä ottelua, mutta kuudennessa matsissa hänet tykitettiin vaihtoon eikä hänen otteitaan kyseisessä ottelussa voi liikaa kehua. Nähtäväksi siis jää, vieläkö hänen luotetaan pystyvän pitämään pää kasassa kovassa paikassa, vai onko jälleen Vanecekin vuoro.

@NYRangers
The Tarasenkshow calls for a second look.

Vaikka erityisen runsasmaalisesta parivaljakosta ei lopulta ole kyse, kelpaa Uhmapelaajille yli 5,0 maalille tarjotut kertoimet. Veto otetaan varsinaiselle peliajalle ja tasan viidellä maalilla panos saadaan takaisin. Molemmilta joukkueilta kuitenkin löytyy kärkitason osaamista hyökkäyksestä aivan riittämiin ja lisäksi Devilsin maalivahtiosaston yllä on enemmän kysymyksiä kuin vastauksia.