NHL to 06.12. klo 05:30

-

star-iconstar-iconstar-iconstar-iconstar-icon

NHL: Anaheim Ducks – Chicago Blackhawks | Ducks nousemassa kärkitaisteluun?

Lämpimässä Kaliforniassa pelataan ensi yönä mielenkiintoinen kamppailu Anaheim Ducksin ja Chicago Blackhawksin välillä. Molemmat joukkueet ovat voittaneet Stanley Cupin tällä vuosituhannella lukeutuen vuosia lännen suurimpien suosikkien joukkoon. Ennen tätä kautta kumpaakaan ei kuitenkaan povattu terävimpään kärkeen – joukkueista toinen on kuitenkin sinne itseään nostamassa.
Kyseinen ryhmä on kotijoukkue Ducks, joka on hilannut itsensä jo koko liigan yhdeksänneksi ja 15 ottelun kuntopuntarillakin Anaheim on lännen neljänneksi paras. Toki on huomioitava, että Anaheimilla on enemmän otteluita kuin monella muulla ja sarjan kärki- sekä keskikasti ovat todella tasaisia.
Anaheimilla ei oikein mikään osa-alue ei nouse ihmeemmin esille: joukkue on ylivoimalla ollut heikko (17,1 %) ja se on tehnyt ainoastaan reilut kaksi maalia ottelua kohden. Tämä näkyy suoraan sisäisessä pistepörssissä, jota johtaa vanha konkari Ryan Getzlaf. 33-vuotias hyökkääjä on edelleen joukkueen kantavia voimia, joka korvaa hidastuvaa vauhtiaan kelvollisella peliälyllä.
Muita tärkeitä pelaajia hyökkääjistä ovat Rakell Rickard, Adam Henrique sekä Jacob Silverberg. Hieman yllättäen tärkeimpien pelaajien joukkoon on noussut myös Pontus Aberg, joka muun muassa edellisottelussa Washington Capitalsia vastaan iski kolme tehopistettä Anaheimin hurjan kirin aikana. Tällä tietoa ruotsalaishyökkääjä pelaa yön ottelussa ykköskentässä sekä toisessa ylivoimakoostumuksessa.
Ducksin hyökkäyksessä on vasta hiljalleen tapahtumassa sukupolvenvaihdos, mutta puolustuksessa se sen sijaan on jo tapahtunut. Suurinta vastuuta kantaa Hampus Lindholm, joka pelaa huimia minuutteja ja on joukkueen tehokkain puolustaja. Ruotsalaisen jälkeen eniten pelaavia puolustajia ovat Brandon Montour, Cam Fowler (loukkaantunut) sekä Josh Manson, joista kaikki ovat alle 28-vuotiaita.
Maalivahdeista päävastuun on kantanut John Gibson. Ducksin ykköstorjuja on pelaamissaan otteluissa päästänyt keskimäärin 2,58 osumaa torjuntaprosentilla 92,7. Kakkosmaalivahti Ryan Miller on esiintynyt niin ikään hyvin pelaamissaan otteluissa.

Mitäs mitäs – 10€ talletuksella 50€ pelirahaa!

Anaheimin vastustaja Chicago on voittanut peräti kolme mestaruutta vuosina 2010-2015. Mestarijoukkueista on edelleenkin mukana muutamia pelaajia, joita ovat Patrik Kane, Jonathan Toews, Duncan Keith, Corey Crawford sekä Brent Seabrook. He ovat edelleen joukkueensa avainpelaajia, mutta homma ei ole toiminut entiseen malliin.
Uutta sukupolvea joukkueessa edustaa esimerkiksi nuori suomalainen Henri Jokiharju, joka on noussut joukkueen avainpuolustajien joukkoon. Maalilla huomio kiinnittyy joukkueen monivuotiseen ykkösmaalivahtiin, Corey Crawfordiin, joka on viime vuosina kärsinyt pahoista loukkaantumisista. Kuluvan kauden tilastot eivät ykköskassarilla – joukkueen tilastoista puhumattakaan – ole kovin mairittelevia.
Erikoistilanteissa Chigaco on ollut yksi sarjan heikompia. Ylivoimaporsentti on ainoastaan 12,5 ja alivoimaprosenttikin 78,5. Sarjataulukossa joukkue on ainoastaan pari pistettä edellä koko sarjan jumboa.
Ottelun suosikki on kertoimien perusteella ymmärrettävästi kotijoukkue. Ducks on voittanut viimeisistä viidestä kamppailustaan peräti neljä. Viime ottelussaan joukkue esitti komean nousun Washingtonia vastaan. Chicagon pelaaminen ei ole tällä hetkellä uomissaan ja parannusta ei ole kehnoon alkukauteen nähden näkynyt. Pelaamisen on parannuttava huimasti, jos Blackhawks ei mieli toistamiseen peräkkäin jäädä pudotuspeleistä rannalle.
Ducksin suoran voiton lisäksi pelataan alhaista maalimäärää. Perusteluna sille on, että joukkueet eivät ole mittelöissään maaleilla juhlineet, eivätkä kummemmin säväyttäneet ylivoimallakaan.

TALLETA 30€ - SAAT 300 ILMAISKIERROSTA! 🔥🔥

Kunkkukasino tarjoaa Uhmapelaajille loistavan kolikkopelitarjouksen – talleta 30 euroa ja saat 300 Gargantoonz ilmaiskierrosta!

PELAA TÄSTÄ