NHL to 18.10. klo 05:00

-

star-iconstar-iconstar-iconstar-iconstar-icon

NHL: Anaheim Ducks – New York Islanders | Vähämaalista vääntöä

Aamuviideltä Suomen aikaa Anaheimin Honda Centerillä käydään mielenkiintoinen kamppailu kahden uudistuneen joukkueen välillä.

Uusien sankareiden aika?

Ryan Getzlaf, Corey Perry, Ryan Kesler, Andrew Cogliano, Patrick Eaves – tuttuja nimiä kiekkoa seuraavalle yleisölle. Kaikki ovat kuitenkin jo enemmän tai vähemmän uransa ehtoopuolella. Ducksissa on tosiaan uuden aika, vaikka penkin takana seisookin sama tuttu naama, Randy Carlyle. Yllä mainituista miehistä ainoastaan Kesler ja Cogliano ovat pelikuntoisia.
Kokoonpanossa on uusia nimiä, jotka eivät suurelle yleisölle paljoa kerro. Tuoreempia kasvoja tuoreempia kasvoja Anaheimissa ovat esimerkiksi Maxime Comtois, Kiefer Sherwood, Sam Steel, Isac Lundestrom ja Troy Terry. Heistä Comtoisin nimi kannattaa panna muistiin, sillä 19-vuotias nuori mies on esiintynyt kaukalossa edukseen ja tililtä löytyy hyvät tehopisteet (2+3) ensimmäisiin kuuteen peliin.
Islandersin tilanne on toisenlainen – aika jälkeen John Tavaresin. Suurin hankinta kesän aikana tuli penkin taakse, kun tuore Stanley Cup -voittaja, Barry Trotz, nimettiin joukkueen valmentajaksi. Joukkueen keulahahmo on nuori ja taiturimainen hyökkääjä Mathew Barzal, jolta odotetaan paljon. Joukkueen kapteeni, Anders Lee sekä Jordan Eberle ja Josh Bailey ovat nimiä, joiden täytyy Barzalin ohella kantaa joukkuetta tehopisteiden muodossa.

Suomelle MM-kultaa 50.00 jättikerroin! 🔥

Novibet tarjoaa Uhmapelaajille mahdollisuuden pelata Suomen MM-kultaa hurjalla 50.00 jättikertoimella, hyödynnä tarjous välittömästi! 😎

PELAA TÄSTÄ

100€ riskitön veto Unibetille – voitoilla ei kierrätysvaatimuksia

100€ riskitön veto uusille asiakkaille – vain rajoitetun ajan!

Ducks voittaa kerran kahdesta?

Tätä mieltä vedonlyöntiyhtiöt tuntuvat olevan. Miksi näin?
Ducks on pelannut varsin hyvän alkukauden ainakin pisteiden valossa. Tilille on kertynyt yhdeksän pistettä ja joukkue majailee Tyynenmeren divisioonan piikkipaikalla. Maaliero kuuteen peliin on 17-14. Vastustajat eivät kuitenkaan ole olleet ennakkoidun perusteella terävintä kärkeä. Dallas Stars oli keskinäisessä ottelussa parempi kuin sen tappiotulos 5-3 antaa ymmärtää.
San Jose Sharks toki kaatui ensimmäisellä kierroksella, mutta tämä meni enemmänkin Sharksin heikkouden piikkiin, sillä ensimmäiset pari ottelua olivat ohipelejä hailauman osalta. Tämän lisäksi maalintekonsa kanssa tuskaillut Arizona Coyotes on kohdattu kahdesti sekä historiallisen katastrofaalisesti kautensa aloittanut Red Wings kertaalleen.
Ducksin pelaaminen on nojannut alkukauden hyvään puolustus- ja maalivahtipelaamisen. John Gibson on loistanut maalin suulla torjuntaprosentin ollessa 94.4. Esimerkiksi Dallas Starsia vastaan numerot olisivat olleet todella tylyt, ellei Gibson olisi seissyt päällään kahta ensimmäistä erää.
Islandersin pelissä on näkynyt heti kauden alusta Trotzin saapuminen joukkueen valmentajaksi. Saarelaiset ovat kohdanneet avausotteluissaan vaikeita vastustajia. Nashville Predators on ollut vastassa kotona ja vieraissa, lisäksi Sharks sekä kautensa lennokkaasti aloittanut Carolina Hurricanes ovat kahinoineet sinioransseja vastaan. Saalis tähänastisista otteluista on neljä pistettä ja maaliero kamppailuista 11-10.
Islanders ei ole jäällä se seksikkäintä kiekkoa pelaava joukkue, mutta sellainen ei kuulu Trotzin pelifilosofiaan muutenkaan. Mies tunnetaan vaativana valmentajana, jonka joukkueen pelin tulee olla harmoniassa puolustussuuntaan hyökätessäkin. Tätä harjoitellessa meni Washingtonissakin pari kautta.
Leo Komarov, Valtteri Filppula, Johnny Boychuk ja Andrew Ladd — Trotzin työkalupakki ei ole taitavin, mutta siinä muutama nimi, joiden varaan pelaamista on helppo rakentaa. Samalla tuosta nipusta löytyy aimo annos johtajuutta. Joukkueesta löytyy myös ilkeyttä, paluumuuttaja Matt Martinin sekä pitkään joukkuetta edustaneen Cal Clutterbuckin muodossa.

Peli-ideat

Vähämaalista ottelua on helppoa odottaa näistä lähtökohdista. Kumpikin joukkue osaa ja haluaa hoitaa puolustuspään tehtävät tunnollisesti.
Ottelu on lähtökohdiltaan mielestämme lähempänä tasabookkia kuin näin suurta Ducksille pedattua suosikin asemaa. Vierasvoiton kerroin houkuttaa.