Buffalo Sabres – Dallas Stars

ke 13.03. Klo 01:00

Sabres-kapteeni pelikiellossa – Stars hamuaa pudotuspeleihin

Vetovihjeet ja parhaat kertoimet

Buffalo Sabres isännöi Dallas Starsia keskiviikon välisen yön mittelössä. Käytännössä pudotuspelihaaveensa menettänyt puhvelilauma taistelee kunniasta, kun Stars puolestaan roikkuu kynsin ja hampain viimeisistä pudotuspelipaikoista kiinni. Ottelu alkaa Suomen aikaa klo 01.00.

Buffalo-kapteeni pelikiellossa – Stars-vahti hyvässä tikissä

Sabres palaa kotijäälleen hävittyään lauantai-iltana Colorado Avalanchelle lukemin 3–0. Buffalo on pystynyt viimeisestä 12 ottelustaan pystynyt voittamaan vain kaksi. Tulos on huono ja joukkue on tippunut itäisessä konferenssissa jo sijalle 12. Joukkue on menettänyt mahdollisuutensa pudotuspeleihin. Alkukausi näytti puhveleiden osalta hyvältä, mutta paluu maanpinnalle tuli joulun tienoilla ja vuodenvaihteen jälkeen meno on ollut vaikeaa.

Suurimmat ongelmat on joukkueella ollut puolustuspäässä ja täyden ehjän ottelun pelaamisessa. Liian monta kertaa vastustaja on tullut takaa ohi ja voitto on karannut Sabresin käsistä. Koko NHL:n plus-miinus-tilaston heikoin on Buffalo-puolustaja Rasmus Ristolainen tilastolla -34. Suomalaispuolustaja oli siirtohuhujen alla helmikuun lopussa vaihtotakarajan aikaan ja onkin mielenkiintoista nähdä, mitä muutoksia Buffalo kesällä tekee.

Kokoonpanoon lauantain Avalanche-ottelun jälkeen on tullut muutoksia. Kapteeni Jack Eichel sai edellisessä ottelussa kahden ottelun pelikiellon taklattuaan Carl Söderbergiä. Puolustaja Jake McCabe on puolestaan sivussa luultavimmin koko loppukauden ylävartalovamman vuoksi. Buffalo nosti nuoren Alexander Nylanderin AHL:stä ja nuori ruotsalainen pelaa uransa kahdeksannen ja kauden ensimmäisen pelinsä NHL:ssä ensi yönä. Nylander on tehnyt tällä kaudella Rochester Americansissa 49 otteluun tehot 15+19=34. Buffalon maalilla aloittanee tappiosta huolimatta hyvän ottelun pelannu Carter Hutton.

Vierasjoukkue Dallas pelasi viimeksi sunnuntain vastaisena yönä Chicagoa vastaan ja Blackhawks onnistui katkaisemaan Starsin neljän ottelun mittaisen voittoputken. Dallas on tällä hetkellä lännessä seitsemäs ja pudotuspeli-viivan alle on vain kaksi pistettä matkaa. Stars tarvitsee siis pisteitä ja vaisun Chicago-pelin jälkeen joukkue haluaa varmasti palata voittojen tielle.

Stars-maalivahti Ben Bishop valittiin NHL:n viime viikon toiseksi parhaimmaksi pelaajaksi. Isokokoinen maalivahti on pelannut kaksi peräkkäistä nollapeliä ja on liigan toisena torjuntaprosenttitilastossa prosentilla 93,0%. Myös päästettyjen maalien keskiarvo on toisiksi paras 2,13. Bishop aloittanee ottelussa Buffaloa vastaan.

Pelikohteet otteluun!

Ensimmäisenä pelikohteena pelataan Dallas Starsin lopullista voittoa. Stars kamppailee tosissaan pudotuspelipaikasta ja pisteitä on saatava, jotta paikka viivan päällä säilyy. Toista vaisua ottelua ei teksasilaiset halua varmasti pelata. Sabresin peli on puolestaan hukassa. Lauantain ottelussa Coloradoa vastaan joukkue oli todella vaisu ja haluton. Viisi minuuttia ennen ottelun päätöstä laukaukset olivat Coloradolle peräti 38–9 – se on jo todella huolestuttava tilasto.

Toisena pelikohteena pelataan otteluun alle 4,5 maalia. Dallas on pelannut vähämaalisia otteluita tällä kaudella, sillä joukkue on tehnyt kolmanneksi vähiten maaleja, mutta päästänyt myös kolmanneksi vähiten maaleja. Kummankin ylivoima on alempaa keskiluokkaa ja alivoima puolestaan liigan parhaimmistoa. Tähän kun lisätään molempien hyvät maalivahdit, on hyvin todennäköistä, että maalijuhlaa ei Buffalossa nähdä.