su 23.12. klo 05:00

-

star-iconstar-iconstar-iconhalf-star-iconstar-iconstar-icon

NHL: Edmonton – Tampa Bay | Oilers joutuu kovimpaan mahdolliseen testiin – onko floridalaisten vire liikaa isännille?

NHL:n kovavireisin joukkue Tampa Bay Lightning jatkaa Kanadan vieraskiertuettaan Edmonton Oilersin vieraana. Salamapaidat nappasivat tiukkojen vaiheiden jälkeen edellisessä ottelussaan mukaansa voiton Calgary Flamesista. Edmontonin edellisestä ottelusta on vierähtänyt jo pari päivää, mutta se hävisi St. Louis Bluesille numeroin 1–4 kotijäällään.
Tampa Bayn edellinen ottelu Calgaryn vieraana oli avauserän jälkeen isännille numeroissa 3–1, mutta Lightning löysi jalkansa toisessa erässä ja heti jakson alussa ottelun tilanne muuttui 3–3-lukemiin. Kolmannen erän loppupuolella molemmat joukkueet osuivat maaliverkkoon kertaalleen ja lopulta Tampa Bay naulasi voiton pitkässä voittolaukauskilpailussa JT. Millerin osumalla.

Mitäs mitäs – 10€ talletuksella 50€ pelirahaa!

Lightning on ollut hurjassa pistevireessä viime aikoina ja joukkueen erikoistilannepelaaminenkin – erityisesti alivoima – on ollut todella rautaista. Tampa Bayn pisteputki on nyt jo 11 ottelun mittainen ja näissä kamppailuissa matkalle on jäänyt ainoastaan yksi korkeimmasta mahdollisesta pistemäärästä.
Edmontonin pelaamisessa on näkynyt ainakin uusia tuulahduksia, kun valmentaja joukkueen takana vaihtui. Vire on parantunut hieman ja erityisesti puolustuspelaamisen yksinkertaistaminen sekä sen paraneminen ovat näkyneet vahvoina muutoksina Ken Hitchcockin astuttua joukkueen peräsimeen.
Joukkue on nyt läntisessä konferenssissa kahdeksantena, mutta tämän hetken vire ei ole paras mahdollinen, sillä viimeisiin viiteen kamppailuunsa Oilers on kerännyt ainoastaan viisi pistettä. Vastus on Oilersin nykyvireelle kenties hieman liikaa, kun koko sarjan kuumin joukkue vierailee Edmontonissa.
Tampa Bayn pelaaminen on tällä hetkellä vaivattoman näköistä, joukkue onnistuu laajalla rintamalla, eivätkä edes kärkimiesten poissaolot aiheuta joukkueelle merkittävää harmia, vaikka nyt niitä ei edes ole. Joukkueen ykkösmaalivahti Andrei Vasilevski oli taannoin sivussa 14 perättäistä ottelua, mutta Lightning voitti niistä 12 kappaletta, kun venäläisvahtia tuurasi edellisottelussakin voiton Lightningille torjunut kakkosvahti Louis Domingue. Tämä kertoo omaa kieltään salamapaidoista.