NHL ti 16.10. klo 02:30

-

star-iconstar-iconstar-iconstar-iconstar-icon

NHL: Montreal Canadiens – Detroit Red Wings | Jatkuuko Detroitin heikko vire?

Maanantain ja tiistain välisenä yönä pelataan jälleen NHL-kierros Montrealissa, kun kotijoukkue Canadiens kohtaa Detroit Red Wingsin. Kumpikaan joukkue ei lukeudu sarjan ennakkosuosikkien joukkoon, mutta joukkueista toinen on aloittanut kauden huomattavasti paremmin.
Montreal rakentaa vahvasti uutta joukkuetta. Max Paccioretty kaupattiin syksyllä Vegasiin, ja tilalle saatiin ensi kesän varaustilaisuuteen toisen kierroksen varausvuoro – Nick Suzuki ja Tomas Tatar. Jo kesällä joukkue hankki mm. Joel Armian. Kesän varaustilaisuudessa joukkue varasi kolmannella varausvuorolla Jesper Kotkaniemen, joka on heti lunastanut paikkansa Montrealin kokoonpanosta.
Kotkaniemen mahtuminen kertoo toki onnistuneesta harjoitteluleiristä, mutta myös Montrealin surkeasta tilanteesta keskushyökkääjien osalta. Muutenkin hyökkäys kalpenee moneen muuhun joukkueeseen verrattaessa.
Joukkueen parhaat pistemiehet ovat alkukauden aikana olleet Paul Byron, Jeff Petry sekä Tatar. Suomalaisista tehokkain on ollut Artturi Lehkonen, joka on latonut neljässä pelissä kolme pistettä. Muut suomalaiset Joel Armia sekä Kotkaniemi ovat saalistaneet molemmat yhden pisteen. Viime ottelussa Kotkaniemi ja Armia pelasivat kolmoskentässä.
Neljän pelin jälkeen Montreal on ottanut kaksi voittoa. Viime ottelussa joukkue voitti rangaistuslaukauskisassa Pittsburg Penguinsin. Tuolloin maalilla pelasi Antti Niemi. Vaikka tilastot eivät Niemeä mairittele, niin voitto on kuitenkin aina voitto. Ensi yönä tolppien välissä nähtäneen jälleen Carey Price, joka on pelannut kolmessa muussa pelissä.
Erikoistilannepelaaminen ei ole Motrealilla vielä ollut priimaa. Alivoimaprosentti 81,0 on vielä kohtalainen, mutta ylivoimaprosentti on heikko 11,8. Toki on muistettava, että neljän pelin otanta ei anna kovin luotettavaa kuvaa. Monella jengillä on alkukaudesta vielä joka osa-alueella hakemista. Neljässä pelissä Montreal on tehnyt ja päästänyt yhtä paljon maaleja. Sekä tehtyjen, että päästettyjen maalien keskiarvo peliä kohden on 2,50.

Huippudiili: talletus tuplana 200€ asti + 20€ ilmaisveto

Vierailija Detroit on viime kausina menettänyt joukkueelle tärkeitä pelaajia. Ensin lopetti Nicklas Linström, sitten Pavel Datsyuk siirtyi takaisin Venäjälle, ja tämän kauden alla Henrik Zetterberg päätti lopettaa uransa, koska olisi vammojen takia joutunut huilaamaan koko kaden. Kaikki kolme olivat aikanaan suuressa roolissa, kun Detroit juhli viimeisintä mestaruutta. Tämän hetken Detroit ei sen sijaan mestaruudesta taistele.
Detroit ei ennen kauden alkuakaan lukeutunut suosikkien joukkoon, mutta alkukausi on ollut siitäkin huolimatta todella vaikea. Viidestä pelistä saldona ainoastaan kaksi pistettä, eikä ainuttakaan voittoa. Toki puolustukseksi on sanottava, että Detroit on kärsinyt todella paljon loukkaantumisista. Viime otteluista sivussa ovat olleet Mike Green, Danny DeKeyser ja Joakim Ericsson kaikki ovat melko varmasti sivussa ensi yön ottelustakin. DeKeyser ei vielä ainakaan ole loukkaantuneiden listalla käsivammansa takia. Greenin odotetaan pelaavan vasta marraskuussa.
Erikoistilannepelaaminen on kuitenkin ollut Detroitilla tehokasta. Ylivoimaprosentti 26,7 on sarjan parhaimmistoa. Alivoimaprosentti sen sijaan on heikko alle 80,0. Maalivahdeista suurimman vastuun on kantanut Jimmy Howard, joka on ollut epäkiitollisessa tehtävässä, kun puolustuspelaaminen edessä ei ole ollut kovin hyvällä tasolla. Detroit on nimittäin päästänyt maaleja eniten koko liigassa – keskimäärin 4,40 per ottelu. Ei Howardkaan tosin ole elämänsä vireessä lukuisten loukkaantumisten takia. Tehtyjä maaleja on ollut 2,20, joten maaliero on selvästi pakkasen puolella.
Ottelussa suosikki on kotijoukkue. Montreal on ollut alkukaudesta terävä ja näyttänyt pirteämmältä kuin viime kaudella. Montreal on vielä rakennusvaiheessa, jossa mm. Kotkaniemi, Armia sekä Lehkonen oat tärkeässä roolissa. Vielä tällä kaudella joukkueelta ei odoteta ihmeitä.
Vierasjoukkue Detroit niin ikään hakee suuntaansa suurten pelaajien poislähdön jälkeen. Erityisesti Dylan Larkin ja Gustav Nyqvist ovat tärkeässä asemassa. Myös Anthony Mantha kantaa isoa vastuuta ykköskentässä. Tällä hetkellä joukkue kärsii pahoista ongelmista puolustuspäässä loukkaantumistenkin takia, ja nykykuntoinen Montreal pystyy tekemään maaleja. Tästä osoituksena kaksi voittoa Penguinsistä sekä tiukka peli Torontoa vastaan.
Yli kahden kertoimet Montrealin suorasta voitosta ovat ehdottomasti pelattavia. Lisäksi peleihin otetaan yli 1,5 ylivoimamaalia, koska kumpikaan joukkue ei ole alivoimalla vakuuttanut. Montrealin kohdalla toki Shea Weberin poissaolo näkyy etenkin ylivoimalla. Detroit on päästänyt runsaasti maaleja, joten lapulle voidaan myös ottaa kotijoukkueen maalit yli 3,5.

TALLETA 30€ - SAAT 300 ILMAISKIERROSTA! 🔥🔥

Kunkkukasino tarjoaa Uhmapelaajille loistavan kolikkopelitarjouksen – talleta 30 euroa ja saat 300 Gargantoonz ilmaiskierrosta!

PELAA TÄSTÄ