la 12.01. Klo 20:00

NHL: New Yorkissa huikea tuplapeliviikonloppu! Rangers kyntää, Islandersilla rahat taskuun?

Vetovihjeet ja parhaat kertoimet

New York Islanders ja New York Rangers pelaavat tulevana perjantaina ja lauantaina vastakkain. Ensin isäntänä on Rangers ja lauantaina Islanders. Lauantaina ottelun näkee Suomessa erinomaiseen katseluaikaan sen alkaessa jo kello 20:00. Perjantain kamppailu pelataan yöllä ja kiekko putoaa jäähän kahden jälkeen. Tapahtumat ovat Yhdysvaltojen suurimmassa kaupungissa suoranaisia kansanjuhlia ja karnevaaleja.
Kaksi paikallista takana – kaksi voittajaa
Paikallisotteluita on nähty New Yorkissa tällä NHL-sesongilla jo kaksi kappaletta ja molemmat kamppailut pelattiin marraskuussa. Rangers voitti oman kotiottelunsa numeroin 5–0, mutta myös saarelaiset pitivät pintansa kotijäällään ja kaatoivat todellisessa ilotulituksessa toisen newyorkilaisen seuran peräti 7–5-lukemin. Ottelun jokaisessa erässä nähtiin neljä täysosumaa.

Lyö riskitön 50€ veto – voitoilla ei kierrätysvaatimuksia!


Harjoituskaudella joukkueet kohtasivat kahdesti ja molemmilla kerroilla voittajaksi selviytyivät saarelaiset. Näille kamppailuille ei kannata antaa yhtään mitään painoarvoa, mutta joukkueiden lähihistoria viime kausilta on niin ikään vahvasti Islanders-merkkinen.
Yhdeksän pisteen kaula sarjataulukossa peräisin viime aikojen edesottamuksista
Islanders on ollut kuluvalla kaudella huomattavasti etevämpi kuin Rangers. Sillä on pelattuja otteluita 42 ja pisteitä 52 – lukema oikeuttaa yhdeksänteen sijaan itäisessä konferenssissa. Madison Square Gardenin isännällä on yksi taisto enemmän pelattuna ja se on 41:llä paunalla idässä sijalla 12.
Kymmenessä edellisessä ottelussaan Islanders on kerännyt peräti 16 pistettä ja ollut idän kolmanneksi paras joukkue Pittsburgh Penguinsin ja Tampa Bay Lightningin jälkeen. Maaleja joukkue on hyvän pistevireensä aikana iskenyt keskimäärin kolme ja puoli kappaletta ottelua kohden ja omissa ei ole kolissut kuin reilun kahden osuman keskiarvolla.
Vastaavasti Rangers ei ole viime aikoina sykähdyttänyt ja se on idässä kolmanneksi heikoin joukkue kymmenen ottelun kuntopuntarilla. Rangersilla on kymmenessä ottelussa ainoastaan kuusi kerättyä pistettä ja maalierokin on reilusti pakkasella. Rangers on onnistunut tekemään keskimäärin reilut kaksi maalia ottelua kohden, mutta päästettyjä maaleja on lirahtanut omiin yli neljän keskiarvolla.
Rangers on viiden ottelun tappioputkessa ja kotikaukalossa edellisissä viidessä ottelussa on tullut kuokkaan neljästi.
Rangersilla ei voittoa ilman Hayesia – kumpikaan ei tosin hyödy merkittävästi toisen loukkaantumistilanteesta
Perjantain vierasjoukkueella ja lauantain kotijoukkueella Islandersilla on kaksi varmaa poissaoloa. Puolustaja Thomas Hickey ja hyökkääjä Andrew Ladd ovat sivussa. Hickey on tärkeä palanen joukkueensa alakerrassa, mutta hänen poissaolonsa aikana esimerkiksi kokoonpanoon noussut Devon Toews on esiintynyt mainiosti.
Pitkään sivussa ollut Ladd on kokenut pelaaja, jonka panos on joukkueelleen tärkeä, mutta hyökkäyspäässäkin on löytynyt saappaita täyttäviä pelaajia. Ladd summasi alkukaudella pelaamissaan 14:ssä ottelussa seitsemän tehopistettä (3+4=7).
Rangersilla on ainoastaan yksi poissaolo, mutta se on sille kova isku. Kevin Hayes puuttuu joukkueen hyökkäyksestä ja hän on kuluvalla kaudella pelaamissaan 39:ssä ottelussa summannut 33 tehopistettä (10+23=33). Hayes on Rangersin sisäisessä pistepörsissä toisena.
Hayes loukkaantui taannoin ottelussa Pittsburghissa – samaisessa, josta Rangers-tappioputki sai alkunsa. Perinteikäs NHL-joukkue ei ole kuluvalla kaudella ilman 26-vuotiasta kakkossentteriään voittanut ensimmäistäkään ottelua.
Molemmilla joukkueilla on tärkeitä voimia sivussa, eivätkä loukkaantumiset kaikesta huolimatta tarjoa kummallekaan ainakaan suurta etulyöntiasemaa.
Lehner loistaa ottelusta toiseen joukkueensa kantavana voimana – Rangersin ailahteleva puolustuspelaaminen piinaa Lundqvistia
Viime kesänä Buffalosta New Yorkiin ja Islandersiin saapunut Robin Lehner loistaa joukkueensa maalinsuulla. Ruotsalaiskassarilla on kuluvalla kaudella pelattuna 21 ottelua, joissa hän on pysäyttänyt kiekkoja erinomaisesti. Tilastot eivät valehtele (torjuntaprosentti 92,7; päästettyjen maalien keskiarvo 2,18) – Lehner on tällä hetkellä paras sarjassa vähintään 20 ottelua torjunut maalivahti. 27-vuotias veräjänvartija on ollut Islandersin tärkeimpiä yksittäisiä pelaajia viime aikojen vireen takana.
Rangersin ailahtelevan puolustuksen alla usealla kaudella torjumaan joutunutta Henrik Lundqvistia turhauttaa takuulla hiljalleen. Mies on vaihdettu kahdesti sivuun joukkueen maalilta käynnissä olevan tappioputken aikana. Rangersin toinen maalivahti on nuori venäläinen Alexander Georgiev, joka torjui ennen Pohjois-Amerikkaan siirtymistään useammalla kaudella TPS:n organisaatiossa Suomessa.
Vaikka Rangersin puolustuspelaaminen on surkeaa ja ailahtelevaa, ovat sitä olleet myös lähtökohtaisen ykkösvahdin Lundqvistin edesottamukset. Ruotsalaiskonkari ja todella arvostettu maalivahti on esiintynyt kuluvalla kaudella kokonaisuudessaan epävarmasti. Esimerkiksi kuluvan tappioputken aikana Georgiev on ollut parempi kuin pitkäaikainen ykkösmaalivahti.
Perjantain ottelusta voittajana selviytyi odotetusti Islanders
Islanders on tällä hetkellä jokaisella osa-alueella edellä Rangersia ja parempi perustaso sekä itseluottamus käänsivät yön kamppailun vieraille. Loppunumeroiksi kirjattiin 3–4-vierasvoitto. Tuplapeliviikonlopun toisessa osassa Madison Square Garden vaihtuu Barclays Centeriin ja isäntänä on lauantai-illan parhaan katseluajan kamppailussa Islanders.
Voitokkaan vierasottelun jälkeen Islandersin kerroin kotiotteluun laski yllättävän vähän. Kotietu ei NHL:ssä tosin ole kovinkaan merkittävä tekijä tilastollisesti katsottuna. Loukkaantumistilanteissa ei ole muutoksia perjantaista ja lähtökohdat kamppailuun säilyvät jokseenkin samana – Rangersin tappioputki on nyt jo viiden ottelun mittainen.

Isoimmat jackpotit juuri nyt – valuelaskuri näyttää missä pelata: