to 04.10. klo 05:30

-

star-iconstar-iconstar-iconhalf-star-iconstar-iconstar-icon

NHL: San Jose Sharks – Anaheim Ducks | Ducksin juna meni jo

NHL-kausi on täällä jälleen. Viime kausi päättyi Washington Capitalsin juhliin, kun joukkue kaatoi viime kauden sensaatio joukkueen Vegas Golden Knightsin. Torstai-aamuyönä Suomen aikaa kohtaavat San Jose Sharks ja Anaheim Ducks.
San Jose Sharks teki viiime kesän ehdottomasti suurimman treidin, kun joukkue hankki Ottawa Senatorsin puolustaja Erik Karlssonin. Vaihtoa pidettiin lähinnä ryöstönä, sillä Sharksin sai Karlssonin lähinnä keskinkertaisilla lupauksilla ja varausvuoroilla. Sharks vaikuttaa Karlssonin myötä todella kovalta joukkueelta, jota voi pitää yhtenä läntisen konfrenssin suosikeista Winnipeg Jetsin ja Nashville Predatorsin ohella.
Sharksin puolustus on ehdottomasti sarjan kovimpia. Kahdesta ensimmäisestä löytyvät Karlssonin lisäksi Brent Burns ja Marc-Edouard Vlasic. Etenkin ylivoimalla kaksikko Burns & Karlsson vaikuttaa todella kovalta. Vlasic sen sijaan on sarjan parhaita puolustavia puolustajia.
Myös hyökkäykseen on heittää Logan Couture, Joe Pavelski, syttökone Joe Thorton sekä Evander Kane. Kaksikko Pavelski ja Thorton janoavat varmasti menestystä, koska he eivät enää välttämättä saa vastaavanlaista mahdollisuutta Stanley Cupiin enää uransa aikana. Maalinsuulla jatkaa totutusti Martin Jones, joka on viime kausina näyttänyt olevansa mitat täyttävä ykkösmaalivahti. Suomalaisista Joonas Donskoilla on näytön paikka vaikean viime kauden jälkeen.
Harjoitusotteluissa Sharks ei varsinaisesti loistanut, kun kuudesta harjoituspelistä kertyi ainoastaan kaksi voittoa. NHL:n puolella harjoituspeleihin on kuitenkin syytä suhtautua varauksella, koska rosterissa on vielä lähes kaksi joukkueellista pelaajia, ja kokoonpanot elävät koko ajan.
Viime kaudella Sharks putosi pudotuspelien toisella kierroksella Vegasille kuuden pelin jälkeen. Ensimmäisellä kierroksella joukkue sen sijaan voitti juurikin Anaheimin puhtaasti 4-0.

Huippudiili: talletus tuplana 200€ asti + 20€ ilmaisveto

Vierasjoukkue Anaheim puolestaan pelasi hyvän preseasonin, mutta se ei silti lukeudu lännen suosikkeihin. Kestomenestyjä Ducksilla saattaaa päävalmentaja Randy Carlyen alaisuudessa olla edessään lähihistoriansa vaikein kausi.
Joukkeen pelillinen johtaja on edelleen Ryan Getzlaf. Kokeneen hyökkääjän luistin ei enää kulje yhtä sulavasti kuin ennen, mutta kiekon kanssa mies on edelleen vaarallinen pelinrakentaja. Muut kokeneet pelaajat kuten Corey Perry, Ryan Kesler sekä Patrik Eaves ovat sen sijaan kovaa vauhtia hiipumassa. Nuorien tähtien Jacob Silverbergin, Rickard Rakellin ja Ondrej Kasen on nostettava tasoaan entisestään.
Puolustuksessa ikärakenne vaikuttaa olevan paremmalla tolalla. Ydinpelaajat Cam Fowler, Hamphus Lindholm, Brandon Montour sekä Josh Manson muodostavat vahvan rungon. Maalilla suurimmat minuutit kerää John Gibson, joka kuuluu sarjan parhaimpiin maalivahtien joukkoon.
Ottelun suosikki on San Jose, joka osoitti jo viime keväänä, että Ducksin pelitavalla ja ikääntyneellä hyökkäyksellä ei enää nyky-NHL:ssä pärjätä. Sharks sen sijaan vahvistui merkittävästi kesän aikana Karlssonin tulon myötä.
Valmentaja Carlyen alaisuudessa pelaava Ducks suorittaa suoraviivaista pelaamista, mistä toisaalta puuttuu yllätyksellisyys. Lisäksi entisten ydinpelaajien jalka alkaa painaa hyökkäyksessä.
Lapulle täten ehdottomasti Sharks. Kausi on todella pitkä ja alkuun pelissä on taatusti kaikilla hakemista. Lapulle lähtee juurikin siksi yli 5,5 maalia.
Ottaen huomioon Sharksin potentiaalin ylivoimalla, lapulle voidaan ottaa myös yli 1,5 ylivoimamaalia – kerroin vaikuttaa varsin houkuttelevalta.

TALLETA 20€ - SAAT 200 ILMAISKIERROSTA!

Winnerz tarjoaa Uhmapelaajille loistavan kolikkopelitarjouksen – talleta 20 euroa ja saat 200 ilmaiskierrosta Legacy of Dead -kolikkopeliin!

PELAA TÄSTÄ