ti 16.10. klo 02:30

-

star-iconstar-iconstar-iconstar-iconstar-icon

NHL: Toronto Maple Leafs – Los Angeles Kings | Maalijuhlat vai jotain muuta?

Maanantain ja tiistain välisenä yönä Torontossa iskevät yhteen maalijuhlia viettänyt Maple Leafs, sekä enemmän puolustuksen varaan laskeva Kings.

Murtaako Maple Leafsin hyökkäys Kingsin viisikkopuolustuksen?

Toronto on pelannut todella offensiivista jääkiekkoa, eikä tämä ole millään muotoa yllätys – onhan joukkue täynnä taitoa: Auston Matthews, John Tavares, Mitch Marner, rooliaan tapaus-Nylanderin vuoksi kasvattanut Kasperi Kapanen, sekä puolustajat Morgan Rielly ja Jake Gardiner ovat kaikki pelaajia, joiden vahvuudet ovat enemmän hyökkäyspäässä. Tästä kertoo myös Toronton maaliero 29-22. Kuuteen otteluun verkko on heilunut kentän molemmissa päissä varsin tiuhaan.
Kings sen sijaan on joukkue, joka perustaa peliään enemmän puolustukseen. Monen mielestä joukkue pelaa vähän vanhanaikaista jääkiekkoa eikä edusta nykypäivän pelillistä trendiä. Tämä kuitenkin johtuu hyvin pitkälti pelaajistosta – ei Ladallakaan kannata lähteä Ferrarin kanssa viivalle.
Pelaajistosta löytyy kyllä taitoa. EsimerkiksiAnze Kopitar, Ilya Kovalchuk, Jeff Carter, Tyler Toffoli ja yksi NHL:n parhaista puolustajista Drew Doughty. Joukkue on kuitenkin raskasjalkainen, eikä voita pelejä mikäli mennään coast-to-coast-kiekkoa, kuten viime kevään playoff-sarja Vegas Golden Knightsia vastaan näytti. Viisikkopuolustukseen nojaavasta pelitavasta kertoo myös Kingsin maaliero, joka on viiteen otteluun 11-12.

TALLETA 20€ - SAAT 200 ILMAISKIERROSTA!

Winnerz tarjoaa Uhmapelaajille loistavan kolikkopelitarjouksen – talleta 20 euroa ja saat 200 ilmaiskierrosta Legacy of Dead -kolikkopeliin!

PELAA TÄSTÄ

Huippudiili: talletus tuplana 200€ asti + 20€ ilmaisveto

Pystyykö Kings rikkomatta tappamaan pelistä tempoa?

Tämä on ottelun kulminaatiopiste. Uskomme, että Toronton pelinopeus yhdistettynä taitoon pakottaa Kingsin jäähyilemään ja Leafsin tehokas ylivoima pääsee operoimaan useamman kerran. Kotijoukkueen ylivoima on ollut murhaavan hyvää, koko NHL:n toiseksi parasta, ylivoimaprosentti on loistava, 47. Alivoimaakin kotijoukkue on pelannut mukiinmenevästi, 81.3 prosentin tehokkuudella.
Kingsin alivoima sen sijaan ei ole vakuuttanut ja prosentti on varsin heikko, 73.3. Vastaavasti ylivoima vierasjoukkueella on ollut onnetonta. Se ei ole osunut vielä ainuttakaan kertaa miesylivoimalla. Tässä Kingsillä on varaa parantaa roimasti, onhan joukkueessa ylivoimaan erikoisosaamista juuri Kopitarin, Carterin, Kovalchukin ja Doughtyn myötä.

Ottelun lopputulema ja pelivihjeemme

Me uskomme, että Toronton vauhti on myrkkyä Kingsille. Toronto tulee testaamaan Kingsin kykyä puolustaa rikkomatta ja tekemään tarvittavan määrän maaleja. Olisiko tänään myös Kingsin aika osua ylivoimalla?
Jonathan Quickin ollessa sairastuvalla Kingsin maalivahtipeli on niin ikään isossa roolissa, olipa maalissa sitten Jack Campbell tai Peter Budaj.
Toronto voittaa ottelun ja maaleja nähdään Maple Leafsin edellisten kamppailujen trendin mukaisesti. Myös ylivoimaa ottelussa tulee sen verran, että maaleja syntyy myös erikoistilannepelaamisen seurauksena.