pe 02.11. klo 20:00

-

star-iconstar-iconstar-iconstar-iconstar-icon

NHL: Winnipeg Jets – Florida Panthers (NHL Global Series) | Ainekset maalijuhlaan

NHL jatkuu jälleen perjantai-illalla, kun Winnipeg Jets ja Florida Panthers pelaavat toistamiseen Helsingissä. Torstaina Jetsin paremmuddesta ei ollut epäselvyttää. Jatkuuko sama tahti tänään?
Winnipeg Jets voitti eilen pelatussa ottelussa Panthersin 4 – 2. Jets ratkaisi ottelun kahdella ylivoimamaalilla. Molemmat maalit iski yleisön suomalaisyleisön riemuksi Patrik Laine. Laine viimeisteli vielä ottelun viimeisellä minuutilla hattutempun tyhjään maaliin.
Muita näkyvissä rooleissa Jetsin pelaajista olivat kolme syöttöpistettä nakuttaaneet Dustin Byfuglien sekä Blake Wheeler. Laine on koko alkukaujden hakenut peliään, joten torstai-illan onnistuminen tuli todella makeaan paikkaan. Valmennuskin käytti hyvää pelisilmää loppuhetkillä, kun luottivat kovavireiseen Laineeseen loppuhetkilläkin, vaikka mies ei ole kaikkein varmin pelaaja omassa päässä.
Jets on rankattu monen asiantuntijan toimesta peräti finalistien joukkoon – Eikä syyttä. Jetsin kärkipelaajat ovat todella kovia, ja joukkue on vaarallinen erikoistilanteissa. Kuitenkin heikkouksiakin löytyy. Joukkue on alkukauden ollut todella paljon muutamien pelaajien varassa.
Hyökkäyksessä kaksikko Wheeler ja Mark Scheiffle on ollut todella kova, mutta muuten on ollut hiljaisempaa. Valmennus on paljon kierättänyt pelaajia eri kentissä. ja Jetsillä ei ole tällä hetkellä uskottavaa kakkossentteriä. Joukkueen maalitilastossa jaetulla kärkipaikalaa oleva Laine on iskenyt kuudesta maalistaan viisi ylivoimalla ja yhden tyhjäänmaaliin.
Puolustuksessa on enemmän leveyttä ja laatua, Byfuglienin johdolla. Myös maalivahtiduo Connor Hellebuyck, Laurent Brossoit on toiminut hyvin. Perjantaina maalilla pelaa torstain tapaan Hellebuyck, joka on voittanut edellisestä viidestä pelistään kolme.
Eroikoistilanteissa Jets on ollut alkukauden parhaita. Ylivoimaprosentti 31,7 on koko sarjan toiseksi paras, ja alivoimaprosentti 82,6 on myös kelvollinen. Maaliero näyttää lukemia 39 – 34. Mielenkiintoinen tilasto on myös se, että Jetsin maalia kohden on lauottu peräti 34,2 ottelua kohden. Tämä on viidenneksi eniten koko liigassa.

Viikonlopun superdiili: Lyö 10€ veto ja saat haluamasi Uhmapelaajat-tuotteen

Florida Pantehrs on ollut alkukauden heikoimpia joukkueita. Se on koko NHL:n jaetulla viimeisellä sijalla yhdessä Los Angeles Kingsin kanssa. Toki Floridalla on vähemmän otteluja kuin monella muulla, mutta seitsemän pistettä 10 pelin jälkeen on auttamatta liian vähän. Lisäksi Panthers on ainut joukkue, joka ei ole voittanut peliäkään varsinaisella peliajalla.
Ottelua kohden Florida on päästänyt lähes neljä maalia, ja tehnyt 2,90 maalia. Maalilla James Reimer ja Michael Hutchinson kaksikko on ollut surkea. Joukkue kaipaisikin kipeästi Robert Luongoa takaisin, joka loukkaantui jo ensimmäisessä pelissä.
Joukkueen parhaita pistemiehiä ovat olleet Evgeny Dadonov, Keith Yandle ja Alexander Barkov. Ehdottomasti tärkein pelaaja Floridalle on kuitenkin kapteeni Barkov, joka tekee pyyteettömästi töitä molempiin suuntiin, ja pelaa hurjia minuutteja pelistä toiseen.
Kuten jo torstain pelissä nähtiin, niin Floridan erikoistilannepelaaminen on tällä hetkjellä heikkoa. Ylivoimaprosenti on ollut ainoastaan reilu 15,0; ja alivoimaprosenttikin 70,3. Etenkin alivoimalla joukkueelle on sattunut välillä aikamoisia merkkausvirheitä.
Ottelun suosikki on Jets. Sen paletti on tällä hetkellä huomattavasti paremmin kasassa. Molemmilla joukkueilla on vähän samanlaista ongelmaa, että pelinteko on muutamien pelaajien varassa, mutta kokonaisuutena Jets on joukkueista parempi.
Vetokohteita mietittäessä Jetsin suoranvoiton kerroin vaikuttaa ehdottomasti pelaamisen arvoiselta. Lisäksi tähänkin peliin voidaan ottaa yli 1,5 ylivoimamaalia, koska Jetsin ylivoima on tällä hetkellä kova, ja Floridan alivoimapelaaminen heikko. Torstain pelissä ylivoimamaaleja nähtiin kolme kappaletta.
Lisäksi ottelusta voi hyvinkin tulla maalirikas kamppailu. Molemmat ovat kuitenkin olleet jo useamman päivän reissun päällä, ja eilisen pelin päättymiesestä on alle vuorokausi aikaa, joten vireystila ei vältämättä ole paras mahdollinen. Lisäksi Floridan puolustus ei ole vakuutanut. eikä maalivahtipeli.

TALLETA 20€ - SAAT 200 ILMAISKIERROSTA!

Winnerz tarjoaa Uhmapelaajille loistavan kolikkopelitarjouksen – talleta 20 euroa ja saat 200 ilmaiskierrosta Legacy of Dead -kolikkopeliin!

PELAA TÄSTÄ