SalibandyMM ti 08.11. klo 19:00

Norja - Suomi

Suomella järkytys takana! Nyt on käärittävä hihat!

Suomen kisaurakka salibandyn MM-kisoissa meni täysin uusille urille sunnuntaina, kun heikosti esiintyneet Petteri Nykyn suojatit hävisivät Sveitsillä lukemin 5-7. Tämä aiheuttaa jo valmiiksi siloitellun näköiseen kisaohjelmaan lommon: jos Suomi jää lohkossaan toiseksi, ja Ruotsi voittaa oman lohkonsa – ja tämä on sangen todennäköistä – Suomi kohtaa Ruotsin jo välierissä.

Suomalaiset eivät selkeästi olleet valmiita kisaisäntiä vastaan, sillä 11 minuutin pelin jälkeen sveitsiläiset johtivat jo 0-3. Tappioon voi kaivella monta syytä: Suomen peli oli täynnä merkkausvirheitä ja pientä huolimattomuutta. Vaikka Suomi kokosi itsensä vielä ensimmäisen erän aikana, Sveitsi käytti hurmoksensa hyväksi, eikä takaa-ajo onnistunut. Lisäksi Lassi Torisevalla ei ollut maalissa paras päivänsä.

PELAA TĂ„STĂ„

Yllättävää oli, että Sveitsi piti ottelussa enemmän palloa. Tehokas ja juonikas joukkue käytti Suomen heikkoudet hyväkseen täysimääräisesti. Norjaa vastaan on ryhdistäydyttävä, eikä sekään auta lohkovoittoon, jos Sveitsi hoitaa Slovakian omassa pelissään. Norjan pelit ovat tähän asti sujuneet sangen kaksijakoisesti.

Avauspelin tasapeli Sveitsiä vastaan oli hieno suoritus, mutta Slovakiaa vastaan Norja karahti niukkaan tappioon. Norjalaisilla saattoi tulla hyvä olo ensimmäisen kolmentoista minuutin aikana hankittuun kolmen maalin johtoon. Toisen erän loppuun mennessä Slovakia oli kuitenkin paukuttanut kuusi maalia peräjälkeen, eikä Norja enää toipunut tästä.

Suomi tulee tähän otteluun varmasti kiukulla, ja töitä tullaan tekemään määrätietoisesti. Norjan tasoista joukkuetta vastaan päästään kyllä maalitonteille, kun tiloja vaan jaksetaan hakea. Ei olisi suurikaan yllätys, jos Suomi voittaisi ottelun selkein numeroin. Vetoihin otetaan Suomen vähintään viiden maalin voittoa – monipuolinen Mr Green tarjoaa parhaan händärin!