Valioliiga ti 14.12. klo 21:45

Norwich - Aston Villa

star-iconhalf-star-iconstar-iconstar-iconstar-iconstar-icon

Norwich palaa Carrow Roadille! Pääseekö Dean Smith näpäyttämään entistä seuraansa?

Norwichin tuore valmentaja kohtaa entisen joukkueensa, kun Canaries toivottaa Aston Villan tervetulleeksi Carrow Roadille. Isännillä on allaan pari vaikeampaa ottelua, mutta urhoollisesti se esimerkiksi lauantaina taisteli Manchester Unitedia vastaan. Aston Villa otti edellisessä ottelussaan takkiin Liverpoolia vastaan Anfieldin nurmella. Kummankaan joukkueen poissaolotilanteessa ei ole merkittäviä muutoksia, mutta erityisesti isännille tuleva kamppailu on todella tärkeä.

Aston Villa on ollut uuden valmentajansa Steven Gerrardin alaisuudessa vahvassa iskussa, mutta osaltaan samaa voi sanoa myös Norwichista entisen birminghamilaisseuran käskijän Dean Smithin johdolla. Tulevassa kamppailussa Smith kohtaa lempilapsensa ensimmäistä kertaa kanarialintupaitojen luotsina ja hamaankolossa on varmasti.

Norwich taipui edellisissä otteluissaan Tottenhamille ja Manchester Unitedille, kuten oli odotettavissa. Kuuden kamppailun otannalla joukkue on kuitenkin napannut kaksi voittoa ja kaksi tasapeliä hävittyjen kamppailujen lisäksi. Edellisessä kotiottelussaan joukkue nollasi Wolvesin juuri tasatulokseen päättyneessä ottelussa ja kukisti sitä ennen Southamptonin lukemin 2–1.

Vierailla ovat yhä sivussa Bertrand Traoré sekä jamaikalaispeluri Leon Bailey. Isännillä puolestaan Milot Raschica, Grant Hanley sekä Christoph Zimmermann ovat varmuudella poissa. Christos Tzolis puuttuu niin ikään kokoonpanosta sairastuttuaan koronaviruksen aiheuttamaan tautiin, mutta Mathias Normannin, Ben Gibsonin sekä Brandon Williamsin paluu lähestyy. Viimeisimpänä mainittuja nähtäneen piakkoin Canaries-kokoonpanossa, mutta jää nähtäväksi, onko sen aika jo tiistaina.

Norwich City FC

@NorwichCityFC
💬 "Lungi came on and was unbelievable I thought. As a team, we were solid. We need to take our chances."

@billygilmourrr on yesterday's game 👇

#NCFC | #NORMUN

Ottelussa etenkin putoamistaistelussa kiistatta painivan Norwichin panos on todella korkealla. Parilla edellisellä kierroksella joukkueella on ollut käytännössä tekemätön paikka pisteille, vaikka viikonloppuna Manchester Unitedia vastaan se olikin lähellä selvitä kuivin jaloin lopulta 0–1-tappioksi kääntyneessä kamppailussa. Aston Villaa vastaan joukkueella olisi aidosti sauma pisteille, mutta Gerrardin miehistö on ollut niin ikään vahva uuden luotsinsa alaisuudessa. Pelivalinta on tällä kertaa rohkea – kohteeksi otetaan tasapeli (1X2).