U20 MM-kisat 2022 ti 09.08. klo 21:00

Nuorten MM-kisat - Turnausvedot

Pohjoismaat dominoivat alkulohkoissa! Yksilökeskeisille USA:lle ja Kanadalle on luvassa isoja haasteita

Vuodenvaihteessa pelattu turnaus jouduttiin joukkueissa kovaa kyytiä levinneen koronaviruksen vuoksi keskeyttämään. Tämän vuoden kisat saadaan kuitenkin pelattua, kun elokuussa Nuoret Leijonat ja muut vuodenvaihteen tynkäkisoissa pelanneet ryhmät matkaavat takaisin Edmontoniin. Ottelut pelataan Rodgers Placessa ja homma käynnistyy 9. elokuuta. Suomen joukkue kisoihin on pysynyt melko samana kuin vuodenvaihteessa.

Tuoreita NHL-varauksiakin on mukana, kun ykköskierroksella tänä kesänä menneet Joakim Kemell sekä Brad Lambert pääsevät painimaan junnukisoihin. Toki muitakin entuudestaan varattuja pelaajia löytyy – nimenomaan koronaviruksen takia Suomeen vuodenvaihteessa jäänyt Aatu Räty on mukana joukkueessa, kuten myös Topi Niemelä. Räty pelasi erinomaisen loppukauden Mikkelin Jukureissa, josta tie vei vielä Pohjois-Amerikkaan vääntämään AHL:n pleijareihin.

50 LIPPUA MILJOONATURNAUKSEEN JOKA VIIKKO

GGPoker tarjoaa uusille Uhmapelaajille 600 taalaa hanskaan talletusbonuksina ja lisäksi 50 kappaletta lippuja Global Millions -turnaukseen, jossa on jaossa miljoona taalaa!

PELAA POKERIA

Suomen joukkue on todella kilpailukykyinen ja Antti Pennanen on kasannut sen parhaista mahdollisista pelaajista. Esimerkiksi maalivahti Rasmus Korhonen sekä puolustaja Ville Ottavainen ovat pudonneet vuodenvaihteen miehistöstä sivuun. Tällä Nuorten Leijonien rungolla on kuitenkin allaan poikkeuksellisen paljon valmistavia pelejä, yhteistä jääaikaa sekä ylipäänsä joukkueena valmistautumista kisoihin. Tällä ryhmällä sen voi katsoa alkaneen jo puolisentoista vuotta takaperin.

Kanada on vahva, mutta sillä ei missään tapauksessa ole samanlaista yhtenäistä historiaa verrattuna Suomen ryhmään. Mason McTavish on nähty jo miestenkin peleissä, kuten myös Kent Johnson. Ensi kesän ykkösnimeksi povattu Connor Bedard on niin ikään mukana. Kuinka motivoitunut Kanada nähdään kesäkisoissa kotijäällään? Joukkue on nimilistansa puolesta ennakkosuosikki, mutta kun sitä vertaillaan joukkueena esimerkiksi Suomeen, enemmän on kysymysmerkkejä vaahteralehtipaitojen päädyssä.

Alkulohkossa Suomen vastustajiin kuuluvat edellä mainitun Kanadan lisäksi Slovakia, Tšekki sekä Latvia. Ennalta-arvioituna Latvia on selvästi heikoin joukkue. Tšekillä on muutamia hyviä yksilöitä ja suomalaisittainkin tuttuja nimiä – esimerkiksi Tapparan Tomáš Hamara sekä Ilveksen sopimuspelaaja Jakub Kos ovat joukkueessa. Tämän kesän ykköskierroksen varaukset David Jiricek sekä Jiri Kulich puolestaan ovat joukkueen eliittiä yksilötasolla – Suomen saati Kanadan rinnalle ei kuitenkaan ole mitään asiaa. Slovakia voi haastaa Tšekin lohkon kolmannesta sijasta, mutta voittokamppailu on kahdestaan Suomen ja Kanadan.

Kuten todettu, Nuorten Leijonien joukkue on ollut kasassa todella pitkään ja pelaajat tuntevat toisensa erinomaisesti. Hieman kärjistetysti: Suomi pohjaa todella laadukkaaseen joukkuepelaamisen ja Kanada luottaa yksilötaitoonsa. Betsimielessä kupongille maistuu erinomaisesti sinivalkopaitojen lohkovoitto. Kisaisäntää pidetään naurettavana ennakkosuosikkina (myös) tässä suhteessa. Tödennäköisimmin kyse on kuitenkin lopulta vain Suomen nuorten ja Kanadan keskinäisen matsin tuloksesta – siis yhdestä matsista. Kerroin 3,75 on lahja!

Ruotsi hallitsee toista lohkoa

Sveitsi, Ruotsi, Saksa, USA ja Itävalta pelaavat B-lohkossa, joka on A-lohkoon verrattuna hieman kinkkisempi. Juniorkronorna on Uhmapelaajien ennakkosuosikki, mutta Saksalta on nähty kisoissa aiemminkin melkoista venymistä. Toki USA on kanadalaiskaukalossa aina vaarallinen ja pääsee mukavuusalueelleen. Saksaa ei voi unohtaa pudotuspelikamppailua ajatellen – vuoden 2021 kisat ovat vieäkin kirkkaana mielessä, eikä miehistö ole liikaa heikentynyt. Tobias Abstreiterilla on kesäkisoissa kova nippu kasassa.

Alakerrassa on tietysti Luca Münzenberger, joka pelaa Vermontin yliopistossa sekä runsaasti miesten kamppailuja DEL-liigassa Kölner Haien paidassa tahkonnut Maximillian Glötzl. Hyökkäyspäässä esimerkiksi Florian Elias pystyy tekemään kovaa jälkeä, eikä 19-vuotias ole turhaan kahta kautta pelannut kokonaan miesten joukkueessa DEL-liigan Addler Mannheimissa. Vuoden 2021 kisoissa Elias kiekkoili toki Tim Stützlen ja John-Jason Peterkan ketjussa, mutta pelkästään sen takia eivät yhdeksän tehopinnaa (4+5) viidessä matsissa syntyneet. Elias on näissä skaboissa Saksan ykköshyökkääjä, eikä olisi yllätys, jos 19-vuotias venyisi joukkueensa sisäisen pistepörssin voittoon.

Ruotsilla on enemmän kokemusta miesten peleistä verrattuna Yhdysvaltoihin ja Juniorkronornalla riittää takuulla nälkää edellisvuosien pettymysten jälkeen. Maalivahtiosasto on kruunupaidoilla eliittiä ja Luleå-torjuja Jesper Wallstedt lähtenee turnaukseen ykköskassarina. Alakerrassa puolestaan nähdään tuttuja nimiä vuodenvaihteen joukkueesta ja silläkin osastolla miesten peleistä on reilusti kokemusta. Esimerkiksi HV71:n Emil Andraella on potentiaalia olla jopa koko turnauksen parhaita puolustajia. Mukana on myös Tampereen Ilveksestä tuttu Leo Lööf.

Koko kisojen pistepörssin voitosta taistelee eittämättä New Jersey Devilsin Alexander Holtz ja hyökkäyspäässä vilisee lukuisia muitakin tähtiä. Tämä miehistö pääsee kenties lähimmäs Kanadaa paperilla kaikkien ryhmien vertailussa. Theodor Niederbach on varmasti joukkueen ykkössentteri ja mies oli Holtzin tavoin joukkueen kantavia voimia jo vuoden 2021 pettymykseen päättyneissä kisoissa. Kokonaisuutena Ruotsi on todella vahva ehdokas nappaamaan B-lohkon nimiinsä ohi Yhdysvaltojen ja Saksan. Kupongille lätkäistään B-lohkon voitto Juniorkronornalle!

10 euroa pelirahaa