NHL ti 11.04. klo 02:00

Ottawa Senators - Carolina Hurricanes

star-iconstar-iconstar-iconstar-iconstar-icon

Ottawan matseista ei viihdettä puutu – auttaako kotijoukkueen epävarma maalivahtiosasto Carolinaa saamaan maalihanat auki?

Maanantain ja tiistain välisenä yönä kiekkoviihdettä on luvassa Ottawa Senatorsin isännöidessä Carolina Hurricanesia. Kaksikon edellisestä kohtaamisesta ei ole kauaa ja silloin hieman jopa yllättäen Ottawa onnistui nousemaan pisteille oltuaan kaksi maalia perässä. Voitto toki lopulta meni Carolinalle. Vauhtia varmasti riittää tälläkin kerralla eikä tylsää matsia ole taatusti luvassa.

Ottawa tarjoaa tällä hetkellä ennen kaikkea erittäin viihdyttäviä otteluita. Hyökkäyssuuntaan tulivoimaa löytyy runsaasti, kun esimerkiksi nuori tähti Tim Stützle havittelee 40 maalin rajapyykkiä. Oma pääty on kuitenkin se, mistä suurimmat huolet löytyy. Puolustuspelaaminen on jättänyt parantamisen varaa ja sen lisäksi maalivahtiosasto ei tällä hetkellä ole riittävän laadukkaalla tasolla. Cam Talbotin otteet vaihtelee ja nuori lupaus Leevi Meriläinen on päässyt hakemaan tuntumaa tulevaisuutta ajatellen, mutta viimeisin startti ei mennyt putkeen, kun Florida tykitti hänet vaihtoon jo toisen erän alussa.

Pesky Sickos

@PeskySickos
Aleksander Barkov absolutely snipes this one past Leevi Meriläinen to put the #Panthers up two.

2-0 Florida.

#Sens #GoSensGo

Carolina yrittää pitää kynsin ja hampain kiinni Itäisen konferenssin toisesta sijasta. Vaikka vieraiden kausi on ollut vahva, ei vire pudotuspelien alla ole ollut aivan huipussa, sillä tappioita on tullut muun muassa Detroitia, Nashvilleä ja Buffaloa vastaan. Ennen kaikkea maalihanat on saatava pian auki. Tilannetta on vaikeuttanut se, että hyökkäyspäästä Andrei Svechnikov ja Max Pacioretty eivät ole olleet pelikunnossa. Kotijoukkueelta puolestaan sivussa on ollut muun muassa tärkeät puolustajat Jakob Chychrun ja Thomas Chabot.

Carolina Hurricanes

@Canes
Big-time Finnish connection here!

Peli-ideaksi nostetaan yli 6,0 maalia varsinaiselle peliajalle – tasan kuudella panos saadaan takaisin. Carolina ei kaikista tehokkain joukkue ole, mutta se pystyy painostamaan hyökkäysalueella niin vahvasti, että Ottawan tasoista joukkuetta vastaan paikat useampaan maaliin aukeaa varmasti. Ottawan haaveet pudotuspeleistä on jo kuopattu, joten mahdollisesti nuoremmille maalivahdeille, kuten Meriläiselle tai Mads Sogaardille on vielä startteja tarjolla ja vaikka Talbot tällä kerralla aloittaisi, ei Uhmapelaajien luotto hänen suuntaan ole erityisen korkealla.