Ottawa Senators - Detroit Red Wings

star-iconstar-iconhalf-star-iconstar-iconstar-iconstar-icon

Ottawan ja Detroitin kuuma taisto! Laitetaanko ykkösvahdit odottamaan vuoroaan?

Maanantain ja tiistain välisenä yönä vahvassa vireessä ollut Detroit Red Wings matkaa Ottawa Senatorsin vieraaksi. Kaksikko kohtaa kahdesti peräkkäin Ottawan isännöidessä molemmilla kerroilla. Kauden alla odotuksissa oli, että kumpikin joukkueista pystyisi hiljalleen haaveilla paikasta pudotuspeleihin ja vaikka se edelleen on epätodennäköistä, on molemmat joukkueet tällä hetkellä haastajien joukossa. Isoista pisteistä on siis kyse.

Ottawa on vieraiden tavoin kamppailemassa villikorttipaikasta ja yhtä jatkoaikatappiota lukuun ottamatta se on viime aikoina hävinnyt vain sitä selvästi vahvemmille joukkueille. Ottawan vahvuudet löytyy hyökkäyspäästä ja vaikka se ei tehtyjen maalien valossa kärkipaikoille pääse, on isännät pystynyt luomaan maaliodottamaa kärkijoukkueiden tasolla. Puolustus ei samalle tasolle yllä ja viime aikoina maalivahtiosastolla on nähty useita eri kassareita loukkaantumisten vuoksi.

Detroit on ollut All Star -tauon jälkeen yksi sarjan kuumimmista joukkueista. Kymmenestä ottelusta voittoja on kertynyt komeat seitsemän ja vahvan jakson aikana Detroit on päässyt nauttimaan niin loistavasta maalivahtipelistä, kuin myös normaalia tehokkaammasta viimeistelystä. Edellinen ottelu Tampa Bayta vastaan oli pelillisesti kenties Detroitin paras esitys tauon jälkeen, mutta tällä kerralla Andrei Vasilevskin huipputorjunnat oli liikaa. Vaikka Detroit vei laukaukset 45-18, jäi loppulukemiksi 0-3 Tampa Baylle.

Joukkueet tosiaan kohtaa peräkkäisinä päivinä, joten maalivahtivalinnat tulee olemaan isossa roolissa. Ville Husso on ollut vieraiden tukipilari, mutta hän tuskin molempia otteluita pelaa ja kuorma on ollut viime aikoina suuri, joten on hyvin mahdollista, että kakkosvahti Magnus Hellberg asettuu tolppien väliin. Ottawan vaihtoehdot puolestaan on Cam Talbotin ja vielä NHL:ssä varsin kokemattoman Mads Sogaardin välillä.

Detroit Red Wings

@DetroitRedWings
🗣 HUUUSSS!

2 big wins + 68 saves makes Ville Husso our @xfinity player of the week!

Uhmapelaajat näkee ottelun hieman kertoimia runsasmaalisempana ja siispä lapulle kelpaa yli 6,0 maalia varsinaiselle peliajalle. Ottawan vahvuudet on hyökkäyssuuntaan ja myös Detroit on viime aikoina saanut mukavasti maalihanoja auki. Detroitilla on tuloksesta huolimatta pirteä esitys alla ja mikäli se pääsee samalla energialla Ottawan kimppuun, luulisi maalipaikkoja aukeavan enemmän kuin riittävästi. Panoksen kanssa otetaan maltilla, mutta mahdollisesti lisäpanostus voi olla paikallaan mikäli joukkueet päättävät säästellä ykkösvahteja toiseen kamppailuun.