ke 20.03. klo 18:30

Pelicans - HIFK

star-iconstar-iconhalf-star-iconstar-iconstar-iconstar-icon

Sulaako Kokko keväällä? HIFK on Uhmapelaajien papereissa orastava ennakkosuosikki!

Pelicansin ja HIFK:n välinen puolivälieräsarja on kutkuttava, erittäin tasaväkisten runkosarjaryhmien kohtaaminen. Suurimmat erot joukkueiden välillä ovat olleet erikoistilanteissa, joissa vierailija on ollut pomminvarman ja kevätpuolella entisestään parantuneen alivoimansa ansiosta selvästi etevämpi.

*Tsekkaa tästä maaliskuun 2024 kuumimmat vedonlyöntibonukset!

TALLETA 20€ - SAAT 200 ILMAISKIERROSTA!

Winnerz tarjoaa Uhmapelaajille loistavan kolikkopelitarjouksen – talleta 20 euroa ja saat 200 ilmaiskierrosta Legacy of Dead -kolikkopeliin!

PELAA TÄSTÄ

Tasakentällisin joukkueet olivat koko runkosarjan otannalla äärimmäisen tasaisia, mutta erikoistilanteissa on isompia eroja. HIFK oli runkosarjan paras alivoimajoukkue (88,02%) ja erityisesti Pelicansiin verrattuna ero on järkyttävä. Pelicans päästi yhden maalin alivoimalla pelattuaan vajaalla keskimäärin reilut kahdeksan ja puoli minuuttia – helsinkiläiset puolestaan kestivät keskimäärin lähemmäs 15 minuuttia ennen takaiskua. Alivoiman lisäksi Ville Peltosen miehistö oli runkosarjassa hieman lahtelaisia etevämpi myös ylivoimalla.

Helsingin IFK

@HIFKHockey
Edessä viimeinen viikonloppu ennen kevään ensimmäisiä pudotuspelejä! 👊 #HIFK #Liiga

Maalivahtipelaamisen osalta molemmilla on jokseenkin samankaltainen tilanne. Pelicansilla aloittaa oletettavasti 20-vuotias Niklas Kokko, eikä iällä pilattu ole myöskään virkaveli Roope Taponen, 23. Runkosarjan osalta kaksikko suoritti erittäin tasaisesti ja saman voisi kuvitella jatkuvan myös pudotuspeleissä. Toki Taposella on enemmän kokemusta, sillä mies oli jo viime kaudella HIFK:n selkeä ykköstorjuja pudotuspeleissä. Kokon osalta kysymysmerkkejä on enemmän ja tuoreessa muistissa ovat myös nuorten MM-kisat, jotka eivät parikymppisellä torjujalla menneet putkeen.

Pelaajatilanteista joukkueet eivät tietenkään tässä vaiheessa kerro enää yhtään mitään, mutta hieman voidaan päätellä. Vierailla pitkäaikaisloukkaantuneet ja hankinnoilla korvatut Ilari Melart sekä Teemu Tallberg ovat sivussa varmuudella. Runkosarjan lopulla kokoonpanosta oli sivussa myös puolustaja Tony Sund. Pelicansilla esimerkiksi Aatu Jämsen ja Jonas Enlund olivat runkosarjan lopussa sivussa, mutta loukkaantumisista ei välttämättä ollut kyse. Joka tapauksessa molemmat ryhmät lähtevät melko ehjin nahoin pudotuspeleihin.

Betsien kannalta ajateltuna avausotteluun löytyy pientä etua HIFK:n kautta. Tämä sarja tuskin menee poikki suoraan neljässä matsissa ja kotietu saattaa vaihtaa omistajaa useampaan otteeseen. Viimeisimmässä keskinäisessä kohtaamisessa Nordenskiöldinkadulla HIFK antoi pienimuotoisen myrskyvaroituksen lahtelaisille kaatamalla täysin vastaantulijana olleen lintulauman maalein 6–1. Tietenkään liian suuria ei kannata tuosta järkeillä, mutta aika näyttää oliko siinä jotain ennusmerkkiä tulevasta. Uhmapelaajien valinta ensimmäiseen koitokseen on HIFK:n lopullinen voitto.

*Tsekkaa tästä maaliskuun 2024 kuumimmat vedonlyöntibonukset!