CS su 22.05. klo 23:59

PGL Major Antwerp - Turnausvedot

PGL Major Antwerp! Vuoden suurin CS-turnaus – tässä timanttiset turnausvihjeet!

It’s time. Vuoden ensimmäinen Counter Strike Major-turnaus on aivan kulman takana. Kaksi viikkoa kestävä PGL Major Antwerp starttaa 9. päivä toukokuuta, ja huipentuu 22. päivä toukokuuta. Maailman 32 parasta joukkuetta kamppailevat peräti 1 000 000$ palkintopotista, Valven järjettömän suurista communityn tuottamista tarrarahoista sekä Major-voittajan tittelistä. On aika virittäytyä tunnelmaan Majoreiden turnausvetojen avulla.

Tällä kertaa mennään isolla. Liuskalle on valikoitunut kuusi parasta turnausbetsiä, mitä maa päällään kantaa, ja timanttisista valueista saadaan jälleen nauttia kunnolla. Mukaan mahtuu muutama voittajabetsi sekä pari hieman syvemmälle tunkeutuvaa statistiikkabetsiä. Jokaiselle jotain.

100 MAHDOLLISUUTTA VOITTAA JÄTTIPOTTI

AMOK-kasino antaa tänään Uhmapelaajien ekalle talletukselle kaupan päälle 100 käteiskierrosta (Mertarannan äänellä) hurrrrjaan Money Train 2 -peliin.

Voit voittaa 50.000X panoksesi!

Ei kierrätystä. Ei pikkupränttiä. Ei sekoilua. Nosta voitot heti pankkitilillesi.

PELAA 100 KÄTEISKIEKKAASI HETI

Voittajabetseihin on tänä vuonna lähdetty kolmen kohteen voimin, sillä ensimmäistä kertaa pitkään aikaan on luvassa Majorit, jonka voi voittaa lähes kuka tahansa. FaZe ja NAVI on tietysti suurimmat ennakkosuosikit kertoimien valossa, mutta kun ottaa huomioon, kuinka tajuttoman ylihypetetty joukkue FaZe heidän viimeisimpien saavutusten takia on, ei heidän about kolmen kerroin houkuttele varmastikaan ketään. Myöskään NAVI:n kelkkaan on hankala kääntyä, kun koko joukkue saattaa jopa hajota tulevan turnauksen jälkeen.

NAVI:n toimitusjohtaja Yevhen Zolotarov on nimittäin usean median haastatteluissa tehnyt selväksi, että joukkue ei aio tulevaisuudessa tehdä yhteistyötä henkilöiden eikä pelaajien kanssa, jotka asuvat Venäjällä tai maksavat Venäjälle veroja. NAVI:n joukkueessa on esimerkiksi tuore isä Denis “electroNic” Sharipov, joka on vaikean päätöksen edessä. Joko jatkat NAVI:ssa ja muutat vastasyntyneen vauvan sekä perheen kanssa pois Venäjältä tai muuten lähtöpassit odottaa.

Majorit, joissa kuka tahansa voi voittaa

Kun ajatellaan turnaukseen osallistuvia joukkueita, niiden voimasuhteita ja yleistä formia, on selvää, että NAVI, FaZe ja Cloud9 (ex-Gambit) eivät todellakaan ole niin suuria ennakkosuosikkeja, kuin kertoimet osoittavat. Toki jokainen näistä joukkueista löytyy jo valmiiksi Legends Stagelta eli turnauksen pääosiosta 16 parhaan joukkueen joukosta. Ennen Legends Stagea pelataan Challengers Stage, mistä kahdeksan parasta joukkuetta nousee kolmella otteluvoitolla Legends Stagelle.

Challengers Stagen joukkueista löytyy todella kilpailukykyisiä linareita, jotka syystä tai toisesta eivät onnistuneet RMR-karsinnoissa karsimaan suoraan Legends Stagelle. Tälläinen joukkue on esimerkiksi suomaisväriäkin sisältävä G2. Tästä aasinsillalla päästäänkin ensimmäisten turnausvetojen pariin.

 

G2 to win @ 13,02 – Pinnacle (⭐)

Aleksi “Aleksib” Virolaisen johtama G2 oli alkuvuonna välittömästi äärimmäisen kova suorittaja. Joukkue pelasi uskomattoman kovan IEM Katowicen, missä joukkue hävisi todella tiukan ottelun päätteeksi FaZe:lle finaalissa. G2 olisi voittanut finaalin helposti, mikäli joukkueen tähtipelaaja Nikola “NiKo” Kovačilla ei olisi ollut ohipeli. NiKo nimittäin tilttasi ottelussa aivan järjettömästi, feedasi FaZea jatkuvasti, ja käytti kaikki rahansa kierros toisensa perään toiseen AWP-kivääriin, millä NiKo ei saanut lähes mitään impactia.

Positiivista G2:n puolelta oli se, että kyseisessä finaalissa ja muutenkin koko turnauksen areenan edessä pelattavissa pudotuspeleissä koko G2:n joukkue pystyi suorittamaan upealla tasolla, ja G2:n tuolloinen suurin kysymysmerkki Ilya “m0NESY” Osipov käytännössä omisti Spodek Arenan. Tuolloin 16-vuotias jannu osoitti äärimmäistä kylmäpäisyyttä, ja dominoi mm. esikuvaansa, ja maailman parasta pelaajaa Oleksandr “s1mple” Kostylieviä mennen tullen.

G2 koki Katowicen jälkeen ison takaiskun, kun Aleksib sairastui koronavirukseen. Tämä rikkoi joukkueen ESL Pro League-runin kokonaan, ja kun joukkue ei päässyt lohkovaihetta pidemmälle, tuli eteen todella pitkä pelitauko. Joukkue palasi peleihin vasta RMR-karsintoihin, missä joukkue pitkän bootcampin päätteeksi nappasi vakuuttavan 3-1 -recordin avausottelun katastrofaalisen Anonymo-pelin jälkeen.

 

BIG to win @ 23,81 – Pinnacle (½-⭐)

BIG napataan lapulle ns. yllättäjäjoukkueena. BIG onnistui karsimaan suoraan Legends -vaiheeseen, mikä auttaa todella paljon. On jopa hurjaa, että kovassa nosteessa oleva Legends-joukkue saa peräti 23,81 -kerrointa voitosta. Saksalaisjoukkue on uskomattoman kovassa nosteessa napattuaan nuoren saksalaislupauksen Karim “Krimbo” Moussan joukkueeseensa. Legendaarinen Fatih “gob b” Dayik on jälleen joukkueen valmentajan penkillä, ja tuloksia on näkynyt heti. Joukkueen IGL Johannes “tabseN” Wodarz sanoi BIG:n RMR-karsintojen aikaan gob b:n auttaneen joukkuetta jo jonkin aikaa taustajoukoissa. Vihdoin hän pääsee virallisesti BIG:n taakse.

NIP to win @ 11,80 – Pinnacle (½-⭐)

NIP napataan voittajavetoihin toisena Legends -paikan omaavana joukkueena. Rosterin uusin pelaaja Ludvig “Brollan” Brolin muodostaa Fredrik “REZ” Sternerin kanssa yhden vuoden 2022 kovimmista rifle-duoista. Joukkueen IGL Hampus “hampus” Poser on aina ollut todella kovassa vireessä isoissa ja tärkeissä otteluissa, ja kun joukkueen loput kaksi pelaajaa hoitavat oman tonttinsa, on NIP erittäin lupaava kandidaatti mestariksi.

Erikoisia kertoimia statistiikkabetseissä

Edellä mainittujen voittajavetojen mukaan napataan muutama statistiikkabetsi hieman pienemmillä kertoimilla, mihin päästään tykittämään oikeasti hieman isompia panoksia. Mukana on kaksi pelaajienvälistä HLTV Rating-betsiä sekä yksi turnauskohtainen veto, jossa veikataan, missä kartassa on turnauksen päätyttyä kovin CT-voittoprosentti.

Map with the highest CT-Side win%: Ancient @ 2,99 – Pinnacle (⭐⭐)

Yksinkertaisesti puhdasta statistiikkaa. Ancient on viimeisen kolmen kuukauden aikana ollut TOP-20 -joukkueiden otteluissa ylivoimaisesti CT-painoisin kartta. Joukkueet eivät ole osoittaneet suurtakaan metamuutosta teropuolen suuntaan, vaan pikemminkin päinvastoin. Koko peli muuttuu pikkuhiljaa enemmän ja enemmän CT-painotteiseksi, ja kun kartta on jo valmiiksi ns. “epäreilu” terroristeille, on betsi perusteltu. Ancient on koko karttavalikoiman selvästi CT-painoisin kartta niin eye-testin, kuin tilastojenkin valossa.

HLTV Rating: Hobbit > jabbi @ 1,68 – Pinnacle (⭐⭐⭐⭐)

Täysin käsittämättömänä pelaajavetona esiin nousi Cloud9:n Abai “HObbit” Hasenovin ja CPH Flamesin Jakob “Jabbi” Nygaardin välinen taisto korkeammasta HLTV Ratingista. Jabbi ei ole edes CPH Flamesin paras pelaaja, vaan on jatkuvasti ehkä kolmanneksi paras koko joukkueessa, joka muutenkin on päivästä toiseen vaikeuksissa jopa alemman tason joukkueita vastaan. Jollain ilmeellä tanskalaisjoukkue onnistui jälleen karsimaan Majoreille ja tällä kertaa jopa suoraan Legends Stagelle. Yllättäjäjoukkue kyllä, mutta isolla areenalla ei millään tasolla Cloud9:n ja Hobbitin tasoinen.

Hobbit on pelaaja, joka syttyy areenoilla. Cloud9:n kokenein konkari on varmasti syttynyt, kun Gambitin organisaatiosta päästiin vihdoin eroon, ja peli ison jättiorganisaation alla voi alkaa. Pojat nauttivat varmaan melkoisen kovaa palkkaa, ja tämä Majori on yksi valtaisa mahdollisuus Gambitille. Jabbi ja hänen kaveriporukkansa ei mahda mitään, kun vireessä oleva Hobbit astelee serverille.

 

HLTV Rating: s1mple > sh1ro @ 1,61 – Bet365 (⭐⭐⭐⭐)

Viimeisimpänä, muttei vähäisimpänä betsinä napataan NAVI:n legendaarisen s1mplen korkeampaa ratingia Cloud9:n Dmitriy “sh1ro” Sokoloviin verrattuna. S1mple joutuu tänä vuonna kantamaan entistä kovempaa, mikäli NAVI halajaa taistella mestaruudesta. Aiemmin samaisessa tekstissä mainittu Ukrainan kriisi on vaikuttanut NAVI:n peliin todella isosti, ja tämä saattaa hyvinkin olla nykyisen NAVI:n “Last Dance”. Maailman paras pelaaja on jo aiemmin useita kertoja todistanut olevansa selvästi sh1roa parempi. Cloud9:n nuoret pelaajat Hobbittia lukuun ottamatta ovat useaan kertaan todistaneet murtuvansa paineen alla. Vuoden suurin CS-turnaus sitä todellakin tarjoilee, ja kun asetetaan s1mple ja sh1ro 15 000 mylvivän CS-fanin eteen, on täysin selvää kumpi pelaajista suorittaa kovemmalla tasolla. Ultra-passiivinen sh1ro ei mahda Counter Striken kuninkaalle tälläkään kertaa mitään.

10 euroa pelirahaa