CS su 07.11. klo 23:59

PGL Major Stockholm - Turnausvedot

star-iconstar-iconstar-iconstar-iconstar-icon

Tukholman Major -turnaus alkakoon! Tartutaan isosti kiinni turnausbetseihin!

Counter Strike palaa seuraavilla viikoilla juurilleen. LAN-turnaukset ovat COVID-19 -viruksen myötä olleet yli kaksi vuotta katkolla, joka johti pelin kannalta myös siihen, ettei vuoden suurimpia Major-turnauksia päästy pitämään. Tilanteeseen on kuitenkin saatu muutos, sillä yli kahden vuoden ja yli 700 päivän jälkeen Counter Strike saa ansaitsemansa major-turnauksen vuodelle 2021. Majorit pidetään Tukholmassa 26.10 – 07.11 pääeventin huipentuessa 4-7.11 täyden Avicii Arenan aka Globenin edessä.

Majoreille osallistuu peräti kahdeksantoista joukkuetta HLTV:n joukkuerankingin TOP-20 sisältä. Näiden kahdeksantoista joukkueen lisäksi mukana on majoreille tuttuun tyyliin myös pienempien alueiden joukkueita, kuten esimerkiksi kiinalaisjoukkue TyLoo sekä australiasta kotoisin oleva Renegades.

300 ILMAISKIERROSTA ILMAN KIERRÄTYSTÄ 😱😱

Wunderwins tarjoaa Uhmapelaajille yhteensä 300 kierrätysvapaata ilmaiskierrosta!

Ensimmäiselle kolmelle talletukselle saat aina sata ilmaiskierrosta lisää. Rullaa pääset pyörittämään mm. seuraavissa sloteissa: Fire in the Hole xBOMB, Legacy of Dead sekä Book of Dead. Ilmaiskierrokset haltuun alta!

PELAA TÄSTÄ

Tämän vuoden major-turnaus on ennakkoasetelmiltaan yksi mielenkiintoisimmista, sillä noin kuukautta ennen turnauksen alkua Valve julkaisi peliin päivityksen, jonka myötä heitettäviä kranaatteja pystyy myös pudottamaan maahan sekä joukkuetovereille. Valitettavasti major-turnauksesta ulkona oleva suomalaispelaaja Aleksi “Aleksib” Virolainen demonstroikin jo loistavasti OG:n otteluissa, miten tätä päivitystä voi käyttää hyväkseen.

Päivityksen myötä karttojen voimasuhteet ovat muuttuneet selvästi CT-painotteisemmaksi, sillä myös CT-puolen toista M4 rifleä päivitettiin paremmaksi. Päivityksen myötä M4A1-S -nimeä kantava rifle tekee enemmän vahinkoa laukausta kohti, joka loistavaan kranaatinkäyttöön yhdistettynä on todella tehokas ase. Mikäli pelaaja ottaa edes hieman vahinkoa kranaatista, on hänet uskomattoman helppo tappaa päivitetyllä M4:lla joko kahdella tai kolmella panoksella.

Vedonlyönnin näkökulmasta turnauksen kuluessa tartutaan tietysti Challenger sekä Legends Stagen BO1 ja BO3 -formaateilla pelattaviin otteluihin sekä pudotuspeleihin. Vihjeitä satelee turnauksen mittaa tavoitteena maksimaaliset palautukset, joihin pitäisi olla hyvät edellytykset. Aloitetaan majorit kuitenkin turnausbetseistä, jotka kaikki löytyy Unibetiltä.

Ei pääse Legends -vaiheeseen – Spirit | 2,00 – 3 yksikköä

Spirit on yksi Challengers -vaiheen huippujoukkueista, jonka osakkeet ovat alhaalla jo ennen turnausta. Spirit on kärsinyt viimeisen kolmen kuukauden aikana erittäin heikoista tuloksista, joista esimerkkinä joukkueen viimeisimmät tappiot K23:sta, FPX:ää, Nemigaa ja Entropiqiä vastaan. Joukkueesta löytyy edelleen valtavasti tulivoimaa sekä yksi lupaavimmista AWP-pelaajista, mutta joku asia joukkueen pelisysteemissä ei enää tehoa. Pitkään samalla corella pelannut Spirit on todennäköisesti vain vähemmän yllättävä joukkue tällä hetkellä, joka on sääli ottaen huomioon kuinka paljon töitä joukkue tekee. Viimeksi, kun muut joukkueet nauttivat kesätauosta, oli Spirit ja sen pelaajat grindaamassa CS:ää kovempaa kuin koskaan.

Ei pääse Legends -vaiheeseen – Mouz | 2,20 – 3 yksikköä

Mouz -nimiseksi joukkueeksi rebrändännyt Mousesports on ollut hyvin ailahteleva läpi vuoden eikä joukkueen tuore pelin sisäinen johtaja Christopher “dexter” Nong ole vakuuttanut. Mouz on ollut viimeisen kolmen kuukauden aikana etenkin paras yhdestä -formaatilla pelatuissa otteluissa todella verkkainen. Ottaen huomioon, kuinka kova kilpailu kahdeksasta Legends-paikasta on, on Mouz:n reilu kahden kerroin tippumiselle hyödynnettävä. Joukkue on täysin Robin “ropz” Koolin sekä David “frozen” Čerňanskýn varassa, sillä joukkueen muut pelaajat ovat pelanneet vähintäänkin kohtalaisesti.

Dexter on jatkuvasti alle yhden ratingin miehiä, kun puolestaan Frederik “acoR” Gyldstrand on tilastojen valossa yksi huippujoukkueiden heikoimmista AWP-pelaajista. Mikäli toinen ropz tai frozen ei ole tikissä majoreilla, ei Mouz:n osakkeet ole todellakaan korkealla.

Kartta, jossa korkein CT-voittoprosentti – Dust 2 | 3,25 – 3 yksikköä

Dust 2 sai myös muutoksia yllä mainitun päivityksen mukana. Kyseisessä kartassa poistettiin näkyvyys terroristien spawnista, joka mahdollistaa CT:llä puskuja alatunneliin sekä ylämidiin. Kyseinen kartta myös mahdollistaa OG:n ja Aleksib:n esittämän pelityylin vaihdoksen, ja joukkueet, jossa on osaamista utility-puolella, tulevat saamaan hurjan edun kyseisessä kartassa.

Lähes kaikki kartat tulevat turnauksessa olemaan CT-painoitteisia, mutta oletettavaa on, että Dust 2 on näistä vahvin. Ancient on kertoimissa selvästi suositumpi viemään kyseisen kategorian itselleen, mutta koska kyseessä on hyvin uusi kartta, ja joukkueilla on varmasti taktiikoita hihassaan säästettynä juurikin tähän turnaukseen, on lapulle nostettava ehdottomasti Dust 2.

Kannattaa muistaa tsekata saitin vihjetarjonta hyvissä ajoin ennen päivän matseja. Alkuvaiheen ensimmäiset ottelut alkavat yleensä klo: 11.00, ja ensimmäiset vihjeet pyritään saamaan saitille jo edellisenä iltana, jotta aamuvirkuillekkin löytyy peesattavaa! Fiilikseen voi hivuttautua esimerkiksi katsomalla viimeisien majoreiden parhaita paloja HLTV:n tekemältä videolta.