NHL la 14.05. klo 02:00

Pittsburgh Penguins - New York Rangers

star-iconstar-iconhalf-star-iconstar-iconstar-iconstar-icon

Laittaako Pittsburgh jälleen kotona shown pystyyn?

Tulevana yönä Pittsburgh Penguins pääsee hakemaan neljättä ja sarjan katkaisevaa voittoa kotiyleisön edessä. New York Rangers onnistui sinnittelemään mukana sarjassa voittamalla edellisen matsin, mutta helpolla se ei tullut ja nyt matka jatkuu Pittsburghin kotiluolaan. Pittsburgh vei sarjan kaksi ensimmäistä kotiottelua tylysti yhteismaalein 14-6, joten Rangersilta vaaditaan valtavaa parannusta.

Rangers on ollut läpi sarjan ottavana osapuolena ja edelliseen matsiin se lähti selkä seinää vasten ja tilanne näytti erittäin heikolta. Pittsburgh pääsi johtoon jo ensimmäisessä erässä ja Kris Letang vei vieraat kahden maalin karkumatkalle ajassa 27.58. Pian alkoi kuitenkin Pittsburghin alamäki. Loistavaa sarjaa pelannut Sidney Crosby joutui sivuun ja Rangers takoi kolme maalia vajaaseen kolmeen minuuttiin. Erätauolle lähdettiin vielä tasalukemista, mutta kolmannen erän ainoat maalit iski Rangers.

Pittsburghilla on vielä varaa hengittää, mutta jos se ei saa kotiyleisön edessä sarjaa poikki, tulee viimeisestä matsista haastava. Pittsburgh on ollut tässä sarjassa selvästi hallitsevampi osapuoli ja etenkin kotiyleisön edessä se onnistui horjuttamaan Rangersin suurinta asetta, eli maalivahtipeliä. Sillä saralla Rangers on edelleen selvästi edellä, mutta muutoin sarja on ollut yllättävänkin yksipuolinen.

JFresh

@JFreshHockey
Here's the Penguins vs Rangers 5v5 Stats Matchup heading into tonight.

Powered by TopDownHockey and AllThreeZones.

#LetsGoPens #NYR

Pittsburghin osalta suuri huoli on Crosbyn pelikunto. Lähdetään sillä oletuksella, että hän on sivussa, joten pientä miinusta on annettava Pittsburghille. Suoraan häntä ei pystytä korvaamaan, mutta leveyttä isänniltä löytyy. Vetokoriin poimitaan Pittsburghin lopullista voittoa. Markkina on kääntynyt yllättävän paljon Rangersin suuntaan ja vaikka esimerkiksi maalivahtiosastolla Rangers saa ison edun, ei se vieraissa ennakkosuosikiksi asti riitä.