EM-karsinnat su 26.03. klo 21:45

Pohjois-Irlanti - Suomi

star-iconstar-iconstar-iconstar-iconstar-icon

Ei syytä painaa päätä pensaaseen Huuhkajat! Löydetäänkö Kamaralle tutumpi rooli ja tehoilevatko luottopelaajat?

Vaikka Huuhkajat hävisi superlaadukkaalle Tanskalle karsintastartissaan, ei sen ole syytä painaa päätä pensaaseen. Taistelu Pohjois-Irlantia vastaan Belfastin sunnuntai-illassa on huipputärkeä ja pisteitä pitäisi ottaa, jotta EM-unelma pysyy ”hyvissä”. Vaikeat matsit osuvat heti kärkeen eikä kotijoukkueen nimeen vannova täpötäysi Windsor Park ole varmasti helppo paikka Suomelle. Matsi on ollut loppuunmyytynä jo hyvän tovin ja isännillä varmasti nälkää riittää. Mutta riittääkö laatua?

Heti alkuun on todettava, että vastustajan taso putoaa melko roimasti torstaihin peilattuna. Pohjois-Irlannin joukkue koostuu pääasiassa Englannin kakkostasolla sekä Skotlannissa pelaavista ukoista – joukkue on vaarallinen, mutta ei väistämättömän ylivoimainen. Itse asiassa Huuhkajat on ryhmänä monipuolisempi. Avaustappiosta huolimatta Suomella on edelleen kaikki avaimet uusia EM-paikkansa.

300 ILMAISKIERROSTA ILMAN KIERRÄTYSTÄ 😱😱

Wunderwins tarjoaa Uhmapelaajille yhteensä 300 kierrätysvapaata ilmaiskierrosta!

Ensimmäiselle kolmelle talletukselle saat aina sata ilmaiskierrosta lisää. Rullaa pääset pyörittämään mm. seuraavissa sloteissa: Fire in the Hole xBOMB, Legacy of Dead sekä Book of Dead. Ilmaiskierrokset haltuun alta!

PELAA TÄSTÄ

Kun junioriputkesta porhaltaa Oliver Antmanin ja Anssi Suhosen kaltaisia pelaajia A-maajoukkueeseen, ei suomalainen jalkapalloilu ole koskaan voinut näin hyvin. Sen saattoi esimerkiksi karsintojen avauskamppailussa toki aistia myös entisestään kasvaneesta reissufanien joukosta, joka Parkenilla sinivalkopaidoissaan mekasti.

Peluutuksellisesti mielenkiintoinen kysymys on Glen Kamaran rooli. Sankarivalmentaja Markku Kanerva halusi Tanskaa vastaan peluuttaa konehuoneen moottorina tunnettua Rangers-peluria ikään kuin keskikentän vasemmalla puolella, kun Kaan Kairinen puolestaan otti verrattain hieman enemmän roolia keskustassa. Kamaran ehdottomat vahvuudet ovat keskikentän keskustassa ja Huuhkajien pelinrakentelulle tekisi nannaa, jos Kanerva päätyisi palauttamaan luottopelaajansa tutummalle tontille.

Puolustuspelillisesti Jere Urosta tuli hieman ikävä esimerkiksi Tanskan 1–0-maalissa torstaina, mutta samaan hengenvetoon on kyllä todettava Richard Jensenin ansainneen mahdollisuutensa. Pitää myös muistaa, että samanlaista usean kaistan uhkaa hyökkäyssuuntaan tai tilanteenvaihtoihin ei missään nimessä Pohjois-Irlannilla torstain vastustajaan verrattuna ole.

Jos Suomi ei sorru näpertelyyn ja pystyy suoraviivaisuuteen, ei Pohjois-Irlannin voittaminen ole mikään mahdottomuus. Jälleen kerran loistava määrä reissufaneja on liikenteessä. Huuhkajilla oli hyviä hetkiä Tanskaa vastaan ja Lukas Hradecky jatkoi ilmiömäisiä otteitaan. Pohjois-Irlanti ei missään tapauksessa pysty luomaan yhtälailla liukuhihnalta vaaraa sinivalkoisten puolustuspäähän Tanskaan verrattuna.

Antman on jokerikortti, mutta Joel Pohjanpalo, Teemu Pukki ja Robin Lod ovat tulospotentiaalinsa osoittaneet ja nyt pitäisi jälleen kerran lunastaa. Uhmapelaajat uskoo, että Suomi kairaa ensimmäisen voittonsa karsinnoissa ja tulosyksikkö täyttää verrattain heikompaa ja hidasta kotipuolustusta vastaan odotukset mallikkaasti. Pelivalintana toimii vierasvoitto tasapeli ei vetoa -markkinassa.