ke 07.04. klo 22:00

Porto - Chelsea

Juventuksen haudannut Porto-tähti on pelikiellossa! Toipuuko Chelsea jättipettymyksestään?

Porto ja Chelsea pelaavat molemmat puolivälieräottelunsa La Liga joukkue Sevillan kentällä Estadio Ramón Sánchez Pizjuánilla matkustusrajoitusten vuoksi. Puolueeton kenttä tuo oman mausteensa, mutta fasiliteetit ovat varmuudella maailmanluokkaa. Lontoolaiset kärsivät yllättävän rökäletappion viikonloppuna, mutta sille ei kannata antaa liikaa painoarvoa. Portolla on merkittäviä poissaoloja, jotka voi nähdä avausottelun kannalta jopa käänteentekevinä.

Kaikissa kilpailuissa tällä kaudella 19 maalia Portolle tykittänyt Sergio Oliveira on sen kokoonpanosta sivussa Chelseaa vastaan puolivälieräavauksessa. 28-vuotias keskikenttäpelaaja oli todella näkyvässä roolissa Juventuksen putoamisessa edellisellä kierroksella toisessa osaottelussa viimeistelemillään kahdella maalilla ja nousi myös Portugalin maajoukkuemiehistöön edelliskamppailuissa. Heti pelitauon jälkeen viime viikonloppuna mies mäsäytti pallon pilkulta sisään Porton 2–1-voitossa Santa Claraa vastaan.

UHMAETU: 5 x 10€ ILMAISVETO

Avaa pelitili Betssonille – saat euron betsillä viisi 10€ ilmaisvetoa!

OTA ILMAISVEDOT

Thomas Tuchelin kotitaika katkesi niin ikään viime viikonloppuna Stamford Bridgellä, kun Chelsea konttasi antaumuksella West Bromwichia vastaan ja kärsi 2–5-murskatappion. Ottelua väritti Thiago Silvan punainen kortti, jolla ei toki ole tulevassa Mestarien liigan ottelussa mitään merkitystä. N’Golo Kanté saattaa olla pelikunnossa, mutta voi olla, ettei Tuchel kuitenkaan löydä avauksen paikkaa ranskalaistähdelle.

Mateo Kovacic ja Jorginho ovat olleet joukkueelle vahva voima keskisektorilla viikonlopun kyntämisestä huolimatta. Puolustaja Antonio Rüdiger ei välttämättä ole Chelsea-kokoonpanossa, sillä harjoituksissa on huhujen mukaan sattunut jonkinlainen välikohtaus toisen maalivahdin, Kepa Arrizabalagan kanssa. Muilta osin Chelsean pitäisi päästä otteluun parhaimmalla mahdollisella kokoonpanollaan, ainakin kirjoitushetken tietojen mukaan.

Tähtipelaaja Oliveiran lisäksi Portolla on sivussa toinenkin kriittinen palanen, kun yhdeksän maalia Portugalin pääsarjassa tällä kaudella iskenyt Mehdi Taremi on niin ikään pelikiellossa. Poissaolojen myötä ryhmän vaihtoehdot esimerkiksi pelinrakentelussa ja maalintekotilanteissa kapenevat, kun paljon luovuutta puuttuu verrattuna normaaliin. Chelsea tuskin katselee liikaa taaksepäin ja viikonlopulta on jäänyt varmasti hampaankoloon. Saattaa jopa olla, että räpellys West Bromwichia vastaan on sille voimavara tässä vaiheessa. Pelivalinnaksi poimitaan lontoolaisten voitto.