UHMAPELAAJAT la 21.05. klo 17:00

Rangers - Hearts

Tämä puolueeton kenttä ei ole neutraalia nähnytkään! Saako Rangers silti pataan jo toisessa finaalissa putkeen?

Rangers pelasi keskiviikkona Eurooppa-liigan finaalissa, jonka se hävisi karvaasti vasta rankkupotkuilla. Olisi hämmästyttävää, jos edellisellä ottelulla ei olisi mitään vaikutusta tulevaan. Kova Sevillan taistelu vatii varmasti veronsa. Pokaalia olisi kuitenkin toistamiseen tyrkyllä – ei ihan yhtä kimmeltävää tällä kerralla, mutta pytty se on tämäkin maljakko. Hearts tulee otteluun levänneenä, mikä on iso etu.

Ottelu pelataan niin sanotusti neutraalikentällä, mutta Glasgow toimii tapahtumaisäntänä. Hampden Park on ainoastaan reilun viiden kilometrin kävelymatkan päässä Ibrox Stadiumilta, jossa Rangers on läpi kauden ollut lähestulkoon voittamaton. Kauden aiemmat keskinäiset ovat menneet pääsarjassa melkoisen selvässä glasgowlaisten hallinnassa – tässä turnauksessa yllätyksiä on kuitenkin nähty aiemminkin ja moni muistaa viime kauden, jolloin edinburghilaiset juhlivat välieräpaikkaa nimenomaan Rangersin kustannuksella. Uusiiko Hearts temppunsa tällä kertaa finaalissa?

SYNTINEN LAS VEGAS ODOTTAA

Vegasissa pelataan juuri nyt World Series of Pokeria. GGPoker tarjoaa ilmaisturnauksista pelipaketteja, joihin kuuluu lennot, hotellit ja sisäänostot turnauksiin.

LUE LISÄÄ

Eurooppa-liigan finaalirasitus matkustamisine päivineen painaa takuulla Giovanni van Bronckhorstin miehistön pohkeissa. On mielenkiintoista nähdä, millaisen miehistön hollantilaisluotsi raapaisee avaukseen, kun alla on 120-minuuttinen ja pilkut päälle. Esimerkiksi konehuoneen moottori, suomalaistaituri Glen Kamara otettiin vaihtoon varsinaisen peliajan jälkeen. Borna Barisic sai puolestaan aivan jatkoajan loppuhetkillä kolhua ja Kemar Roofe palasi kehiin oltuaan otteluista tovin sivussa. Jos ensin mainitun laitapakin tai hyökkääjä Roofen kunto ei ole paras mahdollinen, saattaa van Bronckhorst joutua tyytymään kompromisseihin. Tässä toki on edustettuna vain pari pelipaikkaa, mutta terävimmillään kotikaupungissaan pelaamaan pääsevä seura ei missään nimessä ole muutoinkaan.

Voi olla, että isäntien puolelta nähdään isompikin vaihtoruletti, mikä tarkoittaisi varapelaajille vastuusta. On kuitenkin syytä pitää mielessä, että Hearts lähtee levänneenä tähän otteluun – joukkue pelasi viimeksi edellisenä viikonloppuna, kun se taipui kotonaan nimenomaan Rangersille maalein 1–3. Liam Boycen pelikunto on kysymysmerkki miehen loukkaannuttua edellisviikonloppuna, mutta tiedostetaan kuitenkin, että edinburghilaisilla riittää hyökkäyspäähän vaihtoehtoja. Ainoa varma poissaolija on Beni Baningime.

Peli-idean osalta ollaan tällä kertaa rohkeasti sitä mieltä, että edelliskauden turnausfinaalissa karvaan 4–3-tappion Celticille kokenut Hearts hakee nyt pytyn kotiin. Pöytä on kuin katettu ”vierailijoille”. Viime viikonloppuna sydänpaitainen miehistö haastoi kotonaan vahvasti Rangersin lepuuttaessa pelaajiaan eurofinaalin alla. Nyt etu on kuitenkin jopa edellistä kohtaamista isompi Heartsille. Tiketille lähtee tasapeli ei vetoa -mallinen vierasvoitto.

10 euroa pelirahaa