Solvalla la 29.10. klo 16:15

Ravit - Kouvola, lähtö 11

star-iconstar-iconhalf-star-iconstar-iconstar-iconstar-icon

Kymenlaakso-ajoon peleistä ihaninta – kiinteäkertoimista sijaa!

Kouvolassa ajettava Kymenlaaksoajo on lauantain lähdöistä se, johon Mr Green tarjoaa kiinteät voittaja- sekä sijakertoimet. Lähdön luonne muuttui jossain määrin, kun koko sakin kovaluokkaisin Halley Wania joutui jäämään lähdöstä pois. Tästä huolimatta viivalla on silti kelpo valjakkoja kisailemassa 36 000 euron ykköspalkinnosta.

Suosikkina matkaan lähtee Pekka Korven laatutallista 3 Arctic Crown, joka oli karsintavoitossaan todella vakuuttava – ori teki mutkuilematta upean lähes 700 metrin kirin, joka jätti muut kisailemaan toisesta finaalipaikasta. Kaikki tietävät, että Pekka Korven tallista ollaan yleensä parhaassa iskussa silloin, kun isoa rahaa on jaossa. Myös 7 Marier Milin tikku keulasta oli mukavaa katsottavaa: Hannu Torvinen ajoi matkalla tasaisen reipasta vauhtia, ja tuloksena oli komea voitto.

1 Aurora Comery on hyvältä paikaltaan varteenotettava, mutta tammalla ilmennyt epävarmuus hillitsee pelihaluja. Kiinteään sijakertoimeen kelpaa sen sijaan takamatkan ykköspaikalta lähtevä 8 Stoneisle Ultimate. Se voitti Halley Wanian karsinnassa, ja jos matkalla ei tule ylivertaisia hankaluuksia, sen kiri riittää kyllä finaalissakin pitkälle.

Mr Greenillä on aliarvioitu Stoneisle Ultimaten iskukyky todella pahasti, ja tämä pummi käytetään kyllä hyväksi. Tommi Kylliäisen ajokilla riittää luokka tähän koitokseen, ja yli kolmen kiinteä sijakerroin kattaa takamatkan riskin komeasti.