Bundesliiga su 20.03. klo 16:30

RB Leipzig - Frankfurt

star-iconstar-iconhalf-star-iconstar-iconstar-iconstar-icon

Väsynyt Frankfurt jää Leipzigin jalkoihin!

Bundesliigassa sunnuntai aloitetaan RB Leipzigin ja Frankfurtin välisellä taistolla. Frankfurt on onnistunut muutaman voiton napsimaan viime aikoina, mutta nyt vastustaja on aivan eri tasoa. Leipzig saa otteluun lepoedun, joten kovaa tykitystä on lupa jälleen odottaa. Pisteet jää kotijoukkueelle.

Leipzig havittelee kärkikolmikkoon pääsyä ja nykyisellä vireellä on vaikea nähdä syytä, miksi se ei sinne pääsisi. Tämän vuoden puolella pelejä on kertynyt 13 kaikissa kilpailuissa ja ainoa tappio tuli vieraissa Bayern Münchenia vastaan lukemin 2-3. Kaksi tasuria mahtuu mukaan, mutta muuten Leipzig on marssinut voitosta voittoon. Peli kulkee kokonaisvaltaisesti ja heikompia jengejä vastaan hyökkäyspäässä on otettu kaikki ilo irti – Bundesliigassa verkko on heilunut 17 kertaa viimeisissä viidessä matsissa.

Frankfurtilla otteet vaihtelee. Kolmen maalittoman tappion jälkeen Hertha Berlinin kurittaminen sai joukkueeseen mukavasti virtaa, kun perään Eurooppa-liigassa kaatui Betis ja Bundesliigan puolella Bochum. Toinen osa Betisiä vastaan pelattiin torstaina ja jatkopaikan eteen Frankfurt joutui tahkoamaan täydet 120 minuuttia. Rasitus on siis kova. Kokoonpanojen osalta molempien tilanne on hyvä – Leipzigiltä ainoastaan Lukas Klostermannin pelikunto on epävarma ja Frankfurtin keskikentältä Djibril Sown korttitili on täynnä.

Leipzigin osalta tulivoimaisuus nousee vahvasti esille, mutta tällä hetkellä se myös puolustaa erittäin hyvin. Frankfurtin maalipaikat on vaarassa jäädä vähiin ja jo pelkästään tulostaululle pääseminen voi tehdä tiukkaa. Leipzig pääsee tuoreilla jaloilla liikkeelle ja kotiyleisön edessä kuskin paikalle on vain yksi vaihtoehto. Vetojen osalta luotetaan Leipzigin olevan pelipäällä heti alusta alkaen ja isketään lapulle puoliajan ja koko ottelun voittoa (HT/FT).