ATP ma 30.05. klo 14:30

Rune - Tsitsipás

Joko Stéfanos Tsitsipásin ailahtelu kostautuu? Haastaja on hurjassa liekissä!

Yksi Ranskan avoimen tennisturnauksen varmimmista suorittajista on tähän saakka ollut vasta 19-vuotias Holger Rune. Ei yhtäkään erätappiota ja ainoastaan yksi tiebreak kolmessa ottelussa kertovat karua kieltään. Vastustajat eivät nimittäin myöskään ole olleet täysin pilipali-osastoa. Stéfanos Tsitsipás on maailman eliittiä, mutta helppoja virheitä on mahtunut turnauksen kolmelle ensimmäiselle kierrokselle aivan liikaa. Uhmapelaajia ei yllättäisi, vaikka maailmanlistan nelonen lähtisi jo neljännesvälierissä kotiin.

Rune on ollut yksi kuumimpia nousevia nimiä jo pitkään, eikä tanskalainen ole jättänyt Ranskan avoimissa ketään kylmäksi. Lopullista läpimurtoa havittelevalla pelaajalla on aikaa, koska ikää on mittarissa vasta 19 vuotta. Pelaaminen on kuitenkin ollut tähän saakka Roland-Garrosissa poikkeuksellisen kypsää, tasaista ja ennen kaikkea tasapainoista. Syöttö kulkee erinomaisesti ja peruslyöntipelaaminen lähentelee jopa maailman kärjen lukemia – ainakin tässä turnauksessa.

SYNTINEN LAS VEGAS ODOTTAA

Vegasissa pelataan juuri nyt World Series of Pokeria. GGPoker tarjoaa ilmaisturnauksista pelipaketteja, joihin kuuluu lennot, hotellit ja sisäänostot turnauksiin.

LUE LISÄÄ

Avauskierroksella Rune pudotti jatkosta kanadalaistykin Denis Shapovalovin, toisella kierroksella kaatui sveitsiläispelaaja Henri Laaksonen ja viimeisimpänä kotiyleisön suosikki Hugo Gaston. Ihan kelpotason vastustajia ovat olleet kaikki, mutta ainoastaan kerran on Rune joutunut taipumaan edes katkaisupeliin. Esimerkiksi Gastonin mies voitti 3–0 (6–3, 6–3, 6–3) ja myös avauskierrokset olivat melkoista ylikävelyä. Seuraava testi on kuitenkin huima, kun vastassa on maailman terävimpään kärkeen kuuluva Tsitsipás.

Kreikkalaisella on ollut Ranskan avoimissa vaikeuksia, eikä se sinänsä yllätä. Kun syötössä on rytmi kunnossa, tippuvat sekä ykkönen että kakkonen painavasti ruutuun ja pohjaavat kovalla prosentilla pisteitä Tsitsipásin hyväksi. Kolmessa ensimmäisessä ottelussaan 23-vuotias on kuitenkin tehnyt peräti 14 kaksoisvirhettä, mikä on karmea lukema. Edellä mainittu rytmi on löytynyt yleensä ottelun edetessä, mutta pahoja ongelmia on nähty. Yleensä syötön virheet tuovat epävarmuutta myös peruspelaamiseen. Esimerkiksi verkolta on nähty helppoja virheitä, joiden jatkuessa lähtö turnauksesta on lähellä.

Meitä kiinnostaa tässä matsissa betsata Runen kautta. Parhaimmillaan huipputyylikäs Tsitsipas ei ole ehkä omimmillaan massakentällä, mutta parempaan pitäisi silti pystyä. Kestävyyttä toki osoitti avauskamppailun nousu 2–0-tappiolta aina voittoon saakka Lorenzo Musettia vastaan, mutta kärsivällisyys on eri asia ja sitä kreikkalainen tarvitsee pelillisesti ehkä kaikista eniten. Kypsästi tähän saakka esiintynyt Rune ei ole helppo vastustaja kenellekään! Pelivalinnaksi otetaan pelitasoituksella kohdetta Rune (+6,5), jolle saadaan erinomainen kerroin.

10 euroa pelirahaa